Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. Azi, de la ora 19:00, suntem în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani)...

protest Alexandra - Luiza

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. De 4 săptămâni statul român este incapabil să repornească cea mai importantă platformă din sănătate.

În fruntea CNAS a fost numit Vasile Ciurchea, suspect într-un dosar de corupție și președinte al CNAS în perioada în care s-a implementat cardul de sănătate, un soft achiziționat cu bani grei și cu serioase probleme tehnice încă de la început.

Vasile Ciurchea nu este condamnat, este doar suspect. Și da, poate că nu e vinovat, dar atâta vreme cât asupra lui planează suspiciuni serioase ar trebui ca bunul simț, al lui, al ministrului Pintea Sorina și al primului ministru Viorica Dăncilă să fie suficient pentru a nu fi numit într-o astfel de funcție.

Incompetența și Corupția Ucid.

Azi, la ora 19:00, vom fi în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani), pentru Giulia (8 ani), Mădălina(14 ani), Iustin (8 ani), Anisia (3 ani) și Ștefania (4 ani), care au pierdut bătălia cu cancerul și pentru că nu au avut condiții civilizate în spitale și pentru că nu avut deloc sau la timp medicamente oncologice.

Atât ne stă nouă, azi, în putere, să fim în piață și să strigăm în numele lor. Căci ei nu o mai pot face. Să strigăm în numele lor, dar și al celor care azi se luptă pentru șansa lor la viață.

Vasile Ciurchea trebuie să plece. Țara asta mai are încă oameni onești și bine pregătiți.

Marius Daniel Șișu, președintele numit politic al ANMDM, fără a avea competențele necesare, trebuie să plece. S-or mai găsi la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România sau undeva, în țara asta, oameni cu adevărat pregătiți pentru funcția asta.

Se moare în spitale. Din cauza incompetenței, nepăsării și corupției. Dacă nu facem nimic, suntem părtași.

Nu vă cerem să veniți, vă cerem doar să faceți pentru voi, pentru copiii voștri, pentru țara asta măcar atât cât vă stă vouă în putere să faceți, căci lucrurile nu se vor schimba de la sine. E nevoie de muncă, de preseverență, de implicare, de reziliență.

Noi vom fi acolo!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult