Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. Azi, de la ora 19:00, suntem în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani)...

protest Alexandra - Luiza

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. De 4 săptămâni statul român este incapabil să repornească cea mai importantă platformă din sănătate.

În fruntea CNAS a fost numit Vasile Ciurchea, suspect într-un dosar de corupție și președinte al CNAS în perioada în care s-a implementat cardul de sănătate, un soft achiziționat cu bani grei și cu serioase probleme tehnice încă de la început.

Vasile Ciurchea nu este condamnat, este doar suspect. Și da, poate că nu e vinovat, dar atâta vreme cât asupra lui planează suspiciuni serioase ar trebui ca bunul simț, al lui, al ministrului Pintea Sorina și al primului ministru Viorica Dăncilă să fie suficient pentru a nu fi numit într-o astfel de funcție.

Incompetența și Corupția Ucid.

Azi, la ora 19:00, vom fi în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani), pentru Giulia (8 ani), Mădălina(14 ani), Iustin (8 ani), Anisia (3 ani) și Ștefania (4 ani), care au pierdut bătălia cu cancerul și pentru că nu au avut condiții civilizate în spitale și pentru că nu avut deloc sau la timp medicamente oncologice.

Atât ne stă nouă, azi, în putere, să fim în piață și să strigăm în numele lor. Căci ei nu o mai pot face. Să strigăm în numele lor, dar și al celor care azi se luptă pentru șansa lor la viață.

Vasile Ciurchea trebuie să plece. Țara asta mai are încă oameni onești și bine pregătiți.

Marius Daniel Șișu, președintele numit politic al ANMDM, fără a avea competențele necesare, trebuie să plece. S-or mai găsi la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România sau undeva, în țara asta, oameni cu adevărat pregătiți pentru funcția asta.

Se moare în spitale. Din cauza incompetenței, nepăsării și corupției. Dacă nu facem nimic, suntem părtași.

Nu vă cerem să veniți, vă cerem doar să faceți pentru voi, pentru copiii voștri, pentru țara asta măcar atât cât vă stă vouă în putere să faceți, căci lucrurile nu se vor schimba de la sine. E nevoie de muncă, de preseverență, de implicare, de reziliență.

Noi vom fi acolo!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult