Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. Azi, de la ora 19:00, suntem în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani)...

protest Alexandra - Luiza

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. De 4 săptămâni statul român este incapabil să repornească cea mai importantă platformă din sănătate.

În fruntea CNAS a fost numit Vasile Ciurchea, suspect într-un dosar de corupție și președinte al CNAS în perioada în care s-a implementat cardul de sănătate, un soft achiziționat cu bani grei și cu serioase probleme tehnice încă de la început.

Vasile Ciurchea nu este condamnat, este doar suspect. Și da, poate că nu e vinovat, dar atâta vreme cât asupra lui planează suspiciuni serioase ar trebui ca bunul simț, al lui, al ministrului Pintea Sorina și al primului ministru Viorica Dăncilă să fie suficient pentru a nu fi numit într-o astfel de funcție.

Incompetența și Corupția Ucid.

Azi, la ora 19:00, vom fi în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani), pentru Giulia (8 ani), Mădălina(14 ani), Iustin (8 ani), Anisia (3 ani) și Ștefania (4 ani), care au pierdut bătălia cu cancerul și pentru că nu au avut condiții civilizate în spitale și pentru că nu avut deloc sau la timp medicamente oncologice.

Atât ne stă nouă, azi, în putere, să fim în piață și să strigăm în numele lor. Căci ei nu o mai pot face. Să strigăm în numele lor, dar și al celor care azi se luptă pentru șansa lor la viață.

Vasile Ciurchea trebuie să plece. Țara asta mai are încă oameni onești și bine pregătiți.

Marius Daniel Șișu, președintele numit politic al ANMDM, fără a avea competențele necesare, trebuie să plece. S-or mai găsi la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România sau undeva, în țara asta, oameni cu adevărat pregătiți pentru funcția asta.

Se moare în spitale. Din cauza incompetenței, nepăsării și corupției. Dacă nu facem nimic, suntem părtași.

Nu vă cerem să veniți, vă cerem doar să faceți pentru voi, pentru copiii voștri, pentru țara asta măcar atât cât vă stă vouă în putere să faceți, căci lucrurile nu se vor schimba de la sine. E nevoie de muncă, de preseverență, de implicare, de reziliență.

Noi vom fi acolo!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult