Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. Azi, de la ora 19:00, suntem în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani)...

protest Alexandra - Luiza

De 4 săptămâni nu funcționează cardul de sănătate. De 4 săptămâni statul român este incapabil să repornească cea mai importantă platformă din sănătate.

În fruntea CNAS a fost numit Vasile Ciurchea, suspect într-un dosar de corupție și președinte al CNAS în perioada în care s-a implementat cardul de sănătate, un soft achiziționat cu bani grei și cu serioase probleme tehnice încă de la început.

Vasile Ciurchea nu este condamnat, este doar suspect. Și da, poate că nu e vinovat, dar atâta vreme cât asupra lui planează suspiciuni serioase ar trebui ca bunul simț, al lui, al ministrului Pintea Sorina și al primului ministru Viorica Dăncilă să fie suficient pentru a nu fi numit într-o astfel de funcție.

Incompetența și Corupția Ucid.

Azi, la ora 19:00, vom fi în Piața Victoriei. Pentru Luiza (18 ani) și pentru Alexandra (15 ani), dar și pentru Mario (10 ani), pentru Victor (14 ani), pentru Giulia (8 ani), Mădălina(14 ani), Iustin (8 ani), Anisia (3 ani) și Ștefania (4 ani), care au pierdut bătălia cu cancerul și pentru că nu au avut condiții civilizate în spitale și pentru că nu avut deloc sau la timp medicamente oncologice.

Atât ne stă nouă, azi, în putere, să fim în piață și să strigăm în numele lor. Căci ei nu o mai pot face. Să strigăm în numele lor, dar și al celor care azi se luptă pentru șansa lor la viață.

Vasile Ciurchea trebuie să plece. Țara asta mai are încă oameni onești și bine pregătiți.

Marius Daniel Șișu, președintele numit politic al ANMDM, fără a avea competențele necesare, trebuie să plece. S-or mai găsi la Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România sau undeva, în țara asta, oameni cu adevărat pregătiți pentru funcția asta.

Se moare în spitale. Din cauza incompetenței, nepăsării și corupției. Dacă nu facem nimic, suntem părtași.

Nu vă cerem să veniți, vă cerem doar să faceți pentru voi, pentru copiii voștri, pentru țara asta măcar atât cât vă stă vouă în putere să faceți, căci lucrurile nu se vor schimba de la sine. E nevoie de muncă, de preseverență, de implicare, de reziliență.

Noi vom fi acolo!

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult