Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

După „expertiza genetică judiciară parțială”, procurorul anunță că Alexandra „a fost omorâtă la ora 12.00”, după ce a sunat la 112. „N-a avut nicio șansă”

Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal

Foto: Inquam Photos

Alexandra „n-a avut nicio șansă” să se apere, a fost ucisă la ora 12.00, după ce a sunat la 112, iar fragmente de oase calcinate și de dinți aparținându-i fetei au fost găsite într-un butoi, a anunțat duminică seara procurorul de caz.

În butoiul respectiv au fost identificate și bijuterii aparținându-i Alexandrei.

Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorghe Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a mărturisit că i-a incinerat corpul, a precizat procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a adăugat că bărbatul a răpit-o pe fată „în scopul exploatării sexuale”, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra „nu a avut practic nicio șansă de a se apăra".

Întrebată dacă această crimă a fost determinată de faptul că operatorul de la 112 a sunat-o înapoi pe Alexandra de nouă ori, procurorul a spus că e mai bine să nu se facă supoziții, pentru că toți acești „dacă” aduc mai multă durere.

Duminică seara, procurorii au extins acuzațiile la adresa lui Gheorghe Dincă. După viol și trafic de minori, suspectul este acuzat acum și de omor calificat.

În cursul după amiezii, Gheorghe Dincă recunoscuse două crime. „Da, este adevărat. A recunoscut că le-a omorât pe amândouă. Sunt două fapte de omor. A oferit niște explicații. Acum sunt din punctul dânsului de vedere, au venit aici pentru a întreținere relații sexuale, au fost discuții mai aprinse și în urma acelor discuții le-a lovit și în urma loviturilor s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Din declarațiile dânsului au venit de bună voie", a declarat Bogdan Alexandru, avocatul lui Gheorghe Dincă.

Aflați mai mult:

Îți recomandăm

Oase, dinți, 3 inele și un lănțișor într-un butoi

Procurorul Georgiana Hosu a spus că, în urma percheziției la locuința suspectului, în cenușa dintr-un butoi metalic „au fost identificate prin cernere” fragmente de oase calcinate și dinți, 3 inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară și o montură de inel care aveau urme de ardere. De asemenea, în mașina bărbatului a fost găsit un cercel, iar aceste bijuterii au fost recunoscute de mama Alexandrei ca fiind ale fiicei sale.

Procurorul DIICOT a mai precizat că „expertiza genetică judiciară parțială” arată că la locul faptei au fost identificate „atât profilul genetic al victimei, cât și al suspectului”.

Gheorghe Dincă a recunoscut la audieri că a ucis-o pe fată la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul. 

Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Gheorghe Dincă a procedat în același mod. 

Întrebată dacă sunt indicii că ar fi și alte victime, procuroarea a răspuns că, în acest moment, nu sunt.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mihai check icon
  S-au gândit vre-un cap sec de la instituțiile statului să verifice al cui era numărul de telefon de pe care s-au sunat la 112 și să dea o fugă la adresa abonatului? Asta ar fi fost șansa Alexandrei. În maxim o jumătate de oră ar fi fost la casa criminalului. Apelul la 112 afișează numărul de telefon chiar dacă suni cu "număr ascuns". O verificare în baza de date cu abonații ar fi clarificat cine e posesorul abonamentului, inclusiv adresa acestuia. O verificare acolo nu omora pe nimeni, chiar dacă nu găseau nimic.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Să suni înapoi DE 9 ORI! Cât de idiot poți să fii să faci asta? Alo, suntem departamentul de urgență, dvs ați sunat? Confirmați violul, sechestrarea? A, nu sunteți apelantul? Sunteți violatorul, a, încântat de cunoștință... Pe fată n-a surprins-o cu telefonul în mână, știa, văzuse si ea in filme că nu trebuie să fii prins la telefon. A răspuns la apelurile bezmetice și inconștiente de la dispecerat, care abia acelea i-au confirmat că fata sunase. Un munte de prostie.
  • Like 5
  • @ Delia MC
   Vorbești prostii, nu sună înapoi pentru confirmare. Sună înapoi pentru localizare, tragere de timp, negociere etc.
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Delia MC Delia MC check icon
   Tragere de timp când sceleratul era aproape și ea în pericol maxim? Când nu mai era timp? A fost o glumă macabră pentru a sublinia ridicolul situației.
   În definitiv pe cine încercați să apărați?
   • Like 3
  • @ Iulian Dumitru
   Ada check icon
   Precis ar fi raspuns nebunul ala si ar fi zis:
   Alo, da doresc sa negociez ..., da sunt de acord cu orice , va astept la poarta. Va dau adresa exacta sa trimiteti echipa de politie.
   D-v vorbiti prostii. De localizat trebuia localizat cel tarziu la al 2-lea apel.
   • Like 1
  • @ Iulian Dumitru
   Ada check icon
   Precis ar fi raspuns nebunul ala si ar fi zis:
   Alo, da doresc sa negociez ..., da sunt de acord cu orice , va astept la poarta. Va dau adresa exacta sa trimiteti echipa de politie.
   D-v vorbiti prostii. De localizat trebuia localizat cel tarziu la al 2-lea apel.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Nu țin partea nimănui dar așa se procedează și se vede cât vă pricepeți. Și da se trage de timp, se încearcă negocieri etc. Orice cât să ofere timp să o găsească și să ajute la prinderea lui. Pare ireal dar așa este.
   • Like 0
  • @ Ada
   Tehnologia lor nu permite localizare exactă, și pentru o localizare mai bună aveau timp mai mult în apel, de aceea se trage de timp prin apeluri și negocieri. Tehnologia SRI permite o localizare rapidă și exactă dar mulțumită PSD serviciul STS și MAI nu o mai pot folosi in cazul ce nu țin de competența SRI. Dl
   • Like 1
  • @ Iulian Dumitru
   Delia MC Delia MC check icon
   Se vede că s-a tras de timp. După rezultat. Însă aici n-ar fi fost cazul.
   Treaba cu SRI și psd, da, mă tem că e așa.
   • Like 1
  • @ Iulian Dumitru
   Suna înapoi ca sa fie surprinsa de violator sîn ucisă. ...polițiști de rahat angajați prin pile....mai aveți și tupeul sa va dezincriminati
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Polițiști de rahat...
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Îi apară pe polițiștii de rahat cu
   care e coleg...fac parte din aceeași tagma a angajaților pe pile care niciodată nu au ca sa-și reprobeze. .
   • Like 0
  • @ Vall Dinn
   Nu sunt polițist și nu apăr pe nimeni. Am răspuns doar la un comentariu greșit gândit. Aceasta este procedura in orice țară civilizată, din UE până în SUA. Dacă sunteți incapabili intelectual să înțelegeți strategia și logica opriți-vă din a vă exprima în spațiul public și rămâneți la cine în familie.
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Delia MC Delia MC check icon
   Între timp am găsit asta:
   https://m.adevarul.ro/international/statele-unite/video-actionat-salvatorii-americani-salva-femeie-rapita-reusit-sune-911-casa-era-sechestrata-1_5d40670e892c0bb0c604275f
   /index.html

   Sunt cazuri și cazuri în care trebuie acționat diferențiat. Ăsta a fost un caz deosebit tratat deosebit de defectuos.
   • Like 0
  • @ Delia MC
   Păi da, dar la ei oamenii ăia sunt instruiți, învățați, educați. Încearcă să te calmeze, încearcă să te facă să îți amintești. Dacă Alexandra a văzut de fapt numărul de înmatriculare dar din cauza traumei nu își amintea.bdaca acel operator 112 încerca să o calmeze și să aibă cu ea un dialog instructiv să îi de-a indicii cum ar fi, "dragă fata era un 2 în număr, un J un K. Poate își amintea ceva.
   Dar de unde. Câți operatori 112 au instructaj de panică și psihologic periodica. Câți polițiști fac antrenament periodic cu arma? Nici unul. Multi polițiști nu folosesc arma ani de zile și că urmare după tipul ăla ce a omorât un polițist a tras vreo 8 focuri fără să-l nimerească și nu era distanță mare.
   • Like 1
 • Roxana B check icon
  Nu inteleg.
  Pina acum se vehicula ideea ca s-a actionat tirziu.
  Acum vine Georgiana asta si spune ca de fapt fata a fost omorita si incendiata la ora 12 dupa ce a sunat la 112.
  Asta inseamna, nu-i asa, ca nu-i nimeni vinovat, a fost o intimplare nefericita ca individul ala a prins-o vorbind la telefon.
  Cam asa se vrea, sa se induca parerea asta.
  Cum incendiezi ziua-n amiaza mare un cadavru intr-un butoi?
  Astfel incit nimeni nu vede.
  Ce e aia expertiza genetica partiala?
  Cum se poate dovedi asa....la fatza locului ca fata a fost omorita taman la ora 12 pe 25 iulie si incinerata pe deasupra?
  Cam rapida recunoasterea celor 2 crime de catre individ.Suspect de rapida.
  Pt ca cel putin in cazul primei fete nu exista nici o dovada materiala ca a avut de-a face cu ea.
  Cum si-au dat seama legistii ca ADN-ul e al Alexandrei?
  Aveau ADN-ul ei in baza de date pt comparatie?
  Si, se pare ca omul lucra pt o retea de trafic de carne vie.......o sa se mearga oare si pe aceasta pista sau ni se aduce la cunostintza, ca victima e Alexandra, omul intra-n puscarie...si s-ar putea sa si dispara acolo pt totdeauna.
  Parintii fetelor ramin marcati pe viatza, si uite-asa , incet incet se lasa linistea...pina la urmatorul caz.
  • Like 5
  • @ Roxana B
   Delia MC Delia MC check icon
   Păi dacă a fost incinerată de unde au stabilit cu atâta precizie oră morții?
   ADN-ul ei îl aveau de acasă, fire de păr, etc.
   • Like 2
  • @ Delia MC
   De-a lungul anilor s-au făcut niște teste , verificări etc. După gradul de carbonizate, gradul de calcificare a oaselor, metale etc se poate preconiza estimativ un timp. Habar nu aveți dar ce vă mai place să comentați
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Delia MC Delia MC check icon
   Luminați-ne dvs atunci.
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Tocmai am făcut-o, trebuie să citiți și să înțelegeți ce scrium
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Când ești polițist de rahat angajat pe pile...bineanteles ca nu -ți asumi absolut nimic...
   • Like 0
  • @ Vall Dinn
   Ce legătură are ce spui tu cu subiectul acestui comentariu? De la analiză de ADN și estimare de timp mort ai ajuns la asumat? Se găsesc fosile de dinozauri și se estimează timpul ce să mai vorbim de us calcificat sau bijuterii arse. Câtă incompetență, rar așa ca voi. Mai citiți și voi cărți și lucrări științifice nu doar titluri de știri de la antene
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Asculta, "telectualule", oasele de dinozauri sunt datate cu carbon radioactiv care da o durata aproximativa cu aproximatii de ordinul sutelor de ani!
   • Like 0
  • @ Adrian Vladut
   Ce vă place să vă băgați în seamă dar fără rost. Nu am zis nimic greșit legat de datarea unui de dinozaur, precizia de ordinul sutelor de ani la o număr de 70 de milioane este acceptată. La fel cum este acceptată precizia de ordinul minutelor lano vechime de 30 de ore. Deștepții planetei
   • Like 0
  • @ Iulian Dumitru
   Nuuu, doar ati comparant datarea oaselor de dinozaur cu calculul orei crimei!
   • Like 0
 • Dan Dinu Dan Dinu check icon
  Cine e gospodina aceasta, Georgiana Hosu care a dat comunicat în numele DIICOT? Să nu-mi spună careva că e procuror ... . Atitudinea şi logica dumneaei nu sunt de procuror ci de gospodină dopată cu telenovele. Cică Alexandra a fost ucisă la ora 12 pentru că individul avea de gând să o ucidă oricum ... . Şi nu mai vrea să răspundă dacă cretinul STS-ist a declanşat crima sunând de nouă ori, Nu mai vrea să răspundă ca să nu aducă mai multă durere... . Domnule, cum a fost selectată mimoza asta pentru a conduce DIICOT? După bigudiuri?

  A zis bine CTP: poliţia nu a întârziat 19 ore. A întârziat 3 luni. Ce a anume a întreprins poliţia şi diicotul acesta timp de trei luni pentru găsirea Luizei? În afară de nimic.
  • Like 9
  • @ Dan Dinu
   Procuror șef adjunct? Parcă așa am citit pe undeva dar nu știu sigur.
   • Like 0
  • @ Dan Dinu
   "...Fostul comisar-şef Dan Hosu, soţul procuroarei DIICOT, Georgiana Hosu..."
   https://adevarul.ro/news/eveniment/cum-facea-comisarul-dan-hosu-bani-grei-drameleaccidentelor-auto-1_57f67f935ab6550cb8525a06/index.html

   https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/elena-giorgiana-hosu-propusa-de-tudorel-toader-procuror-sef-adjunct-al-diicot-996862
   • Like 1
 • au gasit ora crimei in fire de par si dinti? nu cred ca rezulta din probe,
  • Like 1
 • sphinx check icon
  evident ca „n-a avut nicio șansă”, doar a sunat la 11 in romania, unde politia vine dupa 19 ore de la apel, iar cand anunti o disparitie te ia la misto.
  • Like 4
  • @ sphinx
   O mare parte din vină o are PSD. Au rupt protocoalele cu SRI și nu au putut oferi tehnologia de localizare cu precizia de câțiva metri. Unchiul fetei a susținut întotdeauna PSD. Acum că și-a pierdut nepoate datorita guvernării pesediste face scandal.
   • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult