Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

De ce a reclamat Serena Williams „atitudinea sexistă” a arbitrului de scaun: „Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate”

Serena Williams - US Open 2018

(Foto: Guliver/Getty Images)

Serena Williams a declarat, după finala pierdută la US Open cu Naomi Osaka - scor 2-6, 4-6 -, că nu ştia că antrenorul îi dă instrucţiuni în timpul meciului şi că „nu a trişat niciodată”.

Jucătoarea americană a adăugat că arbitrul de scaun nu a sancţionat niciodată un bărbat pentru că l-a făcut “hoţ”. Antrenorul Patrick Mouratoglou a recunoscut că îi dădea instrucţiuni Serenei Williams, dar a precizat că antrenorul celeilalte finaliste proceda la fel, scrie News.ro, care citează Reuters.

Mouratoglou a spus că nu crede că Williams s-a uitat în direcţia sa în momentul în care el făcea coaching. El a precizat că şi antrenorul lui Naomi Osaka, Sascha Bajin, i-a dat sfaturi sportivei sale.

“Sincer, făceam coaching. Nu cred că ea s-a uitat la mine. Şi Sascha făcea coaching la fiecare punct”, a spus el la ESPN.

(Foto: Guliver/Getty Images)

În conferinţa de presă, Serena a vorbit despre faptul că s-a simţit discriminată. “Ramos a susţinut că trişez, iar eu nu trişam. Am văzut bărbaţi spunându-le multe lucruri arbitrilor de scaun. Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate. Faptul că după ce au am spus «hoţ» mi-a luat un game m-a făcut să mă simt că a fost o atitudine sexistă. Nu i-a luat niciodată un game unui bărbat pentru că l-a făcut «hoţ» . Pentru mine este ceva de neînţeles. Dar voi continua să lupt pentru femei şi să lupt pentru egalitate. De exemplu Cornet ar fi trebuit să îşi poată schimba tricoul fără să fie amendată. Este revoltător”.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Jalnice "explicatii". Nu stie sa piarda si nici sa invete nu vrea...
    • Like 0
  • Care e legătura dintre drepturile femeilor și ce a făcut ea pe teren? Amar e gustul rămas după scenele din această finală.
    • Like 0
  • Gravity check icon
    Serena lupta pentru "drepturile femeilor" când a amenințat cu violența o arbitră de linie în 2009, la US Open? Sau când a abuzat o arbitră de scaun la US Openul din 2012? Sau, poate, când a amenințat că va da în judecată o arbitră de scaun la Wimbledonul din 2016?

    În ultimul timp tot mai mulți încearcă să-și acopere caracterele infecte cu "lupta" pentru cauze nobile.
    • Like 2
  • „Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate.”
    Jalnic – Serena Williams începe să nu mai fie o mare sportivă, ci o mare activistă a răului corectitudinii politice → neomarxismul.

    N-am uitat, și nici nu voi uita cum l-a calomniat pe Ilie Năstase, făcându-l „rasist” pentru afirmația glumeață despre progenitura ei, „ciocolata cu lapte”.

    Trist dar adevărat, atâta o duce capul, săraca, să creadă și să înghită pe nemestecate gunoaiele corectitudinii politice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult