Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

De ce a reclamat Serena Williams „atitudinea sexistă” a arbitrului de scaun: „Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate”

Serena Williams - US Open 2018

(Foto: Guliver/Getty Images)

Serena Williams a declarat, după finala pierdută la US Open cu Naomi Osaka - scor 2-6, 4-6 -, că nu ştia că antrenorul îi dă instrucţiuni în timpul meciului şi că „nu a trişat niciodată”.

Jucătoarea americană a adăugat că arbitrul de scaun nu a sancţionat niciodată un bărbat pentru că l-a făcut “hoţ”. Antrenorul Patrick Mouratoglou a recunoscut că îi dădea instrucţiuni Serenei Williams, dar a precizat că antrenorul celeilalte finaliste proceda la fel, scrie News.ro, care citează Reuters.

Mouratoglou a spus că nu crede că Williams s-a uitat în direcţia sa în momentul în care el făcea coaching. El a precizat că şi antrenorul lui Naomi Osaka, Sascha Bajin, i-a dat sfaturi sportivei sale.

“Sincer, făceam coaching. Nu cred că ea s-a uitat la mine. Şi Sascha făcea coaching la fiecare punct”, a spus el la ESPN.

(Foto: Guliver/Getty Images)

În conferinţa de presă, Serena a vorbit despre faptul că s-a simţit discriminată. “Ramos a susţinut că trişez, iar eu nu trişam. Am văzut bărbaţi spunându-le multe lucruri arbitrilor de scaun. Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate. Faptul că după ce au am spus «hoţ» mi-a luat un game m-a făcut să mă simt că a fost o atitudine sexistă. Nu i-a luat niciodată un game unui bărbat pentru că l-a făcut «hoţ» . Pentru mine este ceva de neînţeles. Dar voi continua să lupt pentru femei şi să lupt pentru egalitate. De exemplu Cornet ar fi trebuit să îşi poată schimba tricoul fără să fie amendată. Este revoltător”.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Jalnice "explicatii". Nu stie sa piarda si nici sa invete nu vrea...
    • Like 0
  • Care e legătura dintre drepturile femeilor și ce a făcut ea pe teren? Amar e gustul rămas după scenele din această finală.
    • Like 0
  • Gravity check icon
    Serena lupta pentru "drepturile femeilor" când a amenințat cu violența o arbitră de linie în 2009, la US Open? Sau când a abuzat o arbitră de scaun la US Openul din 2012? Sau, poate, când a amenințat că va da în judecată o arbitră de scaun la Wimbledonul din 2016?

    În ultimul timp tot mai mulți încearcă să-și acopere caracterele infecte cu "lupta" pentru cauze nobile.
    • Like 2
  • „Eu lupt pentru drepturile femeilor şi pentru egalitate.”
    Jalnic – Serena Williams începe să nu mai fie o mare sportivă, ci o mare activistă a răului corectitudinii politice → neomarxismul.

    N-am uitat, și nici nu voi uita cum l-a calomniat pe Ilie Năstase, făcându-l „rasist” pentru afirmația glumeață despre progenitura ei, „ciocolata cu lapte”.

    Trist dar adevărat, atâta o duce capul, săraca, să creadă și să înghită pe nemestecate gunoaiele corectitudinii politice.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult