Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

De ce te simți „ca lovit de mașină” după vaccinul împotriva Covid: „Specialiștii spun că e o dovadă a faptului că deja organismul tău recunoaște agentul patogen”

Vaccinare impotriva Covid

Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirică

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, spune că s-a vaccinat împotriva Covid cu serul de la Pfizer-BioNTech, iar după rapel a avut reacții adverse.

„Am simțit o astenie, după rapel, după prima doză nu am avut nimic. Foarte multe persoane cu care am vorbit au spus: boost-ul pe care ți-l dă rapelul la 3 săptămâni a fost mai greu de suportat, organismul a reacționat imunologic mult mai puternic, pentru că știe cu ce are de-a face. Specialiștii spun, de fapt, că vorbim despre o dovadă a faptului că deja organismul tău recunoaște agentul patogen și se bate cu el”, a spus Dragoș Damian, în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, după ce jurnalistul Florin Negruțiu l-a întrebat de ce unele persoane se simt „ca lovite de mașină” după vaccin.

Dragoș Damian crede că reacțiile adverse au fost „neglijabile în raport cu satisfacția” de a se fi vaccinat și crede că atât reticența față de serul de la Pfizer, cât și cea față de cel de la AstraZeneca sunt nefondate.

„Teama de reacții adverse sau de o eficiență redusă (n.r. în cazul AstraZeneca) este falsă. La fel și teama anterioară (n.r. față de vaccinul Pfizer), că e o tehnologie nouă, pe care antivaccinistii au manipulat-o cum a u putut a fost nefirească pentru că este clar,p e măsură ce lumea se vaccinează, că vaccinul este sigur și începe să arate eficiența necesară”, a subliniat el.

Dragoș Damian a afirmat că regretă că nu sunt 5-6 vaccinuri anti-Covid pe piața din UE și că, dacă ar avea de ales, l-ar alege pe cel mai ieftin

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Adi check icon
  Io' m-am vaccinat cu Astrazeneca acu' fo' 3 saptamani si pana acum nu m-a lovit nicio masina! Ie advarat ca de-atunci am stat mai mult prin casa. Urmeaza sa-mi iau rapelul peste fo' 30 de zile...si daca du'paia ma va lovi ceva...sper sa fie doar un Tico condus de vreo ecologista cu pistrui ..sunt cele mai sociabile! ;-)
  • Like 2
 • si cei care simt nimic inseamna ca nu s-a activat vaccinul? Nu de alta, dar am mai avut si alte vaccinuri in viata. La unele mai am anticorpi, la altele nu.
  • Like 2
 • Sa intelegem de aici ca toti directorii,pardon ,CEO de fabrici s-au vaccinat inaintea profesorilor ,de exemplu ?
  • Like 3
  • @ Niculescu Mihail
   Delia MC Delia MC check icon
   Poate pentru că e (și) medic? A terminat medicina în 1993 la Cluj. Dacă vă interesați puțin evitați a mai scrie așa ceva... Dar tot răul spre bine. Acum n-or sa mai zică unii gică contra că n-are expertiză :))))))
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Aţi terminat planeta cu expertiza asta. Expertiza faci, nu ai şi nici nu dobândeşti. Poate experienţă. Dacă a fost un citat, atunci puneţi ghilimele.
   • Like 3
  • @ Andrei Oroban
   Delia MC Delia MC check icon
   Contraziceți-mi afirmațiile. Dvs și cei care v-au dat like. Se pare că adevărul nu mai e la modă ci doar cel propriu plus chițibușăreala.
   :)))))))) se pune?


   • Like 1
  • @ Delia MC
   Nu,nu ”se pune”! V-a contrazis din punct de vedere gramatical,expertiza nu este egal cu experienta,expertiza....faci ,experienta....ai ! Aici nu este vorba de ”adevar” ci de o greseala ,din pacate facuta foarte des!
   • Like 0
 • Interesant câte persoane au fost lovite de mașină și pot compara cu senzația post vaccinare.
  • Like 3


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult
sound-bars icon