Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

De ce te simți „ca lovit de mașină” după vaccinul împotriva Covid: „Specialiștii spun că e o dovadă a faptului că deja organismul tău recunoaște agentul patogen”

Vaccinare impotriva Covid

Foto: Inquam Photos/ Liviu Chirică

Dragoș Damian, CEO-ul Terapia Cluj, spune că s-a vaccinat împotriva Covid cu serul de la Pfizer-BioNTech, iar după rapel a avut reacții adverse.

„Am simțit o astenie, după rapel, după prima doză nu am avut nimic. Foarte multe persoane cu care am vorbit au spus: boost-ul pe care ți-l dă rapelul la 3 săptămâni a fost mai greu de suportat, organismul a reacționat imunologic mult mai puternic, pentru că știe cu ce are de-a face. Specialiștii spun, de fapt, că vorbim despre o dovadă a faptului că deja organismul tău recunoaște agentul patogen și se bate cu el”, a spus Dragoș Damian, în emisiunea „În fața ta”, de la Digi24, după ce jurnalistul Florin Negruțiu l-a întrebat de ce unele persoane se simt „ca lovite de mașină” după vaccin.

Dragoș Damian crede că reacțiile adverse au fost „neglijabile în raport cu satisfacția” de a se fi vaccinat și crede că atât reticența față de serul de la Pfizer, cât și cea față de cel de la AstraZeneca sunt nefondate.

„Teama de reacții adverse sau de o eficiență redusă (n.r. în cazul AstraZeneca) este falsă. La fel și teama anterioară (n.r. față de vaccinul Pfizer), că e o tehnologie nouă, pe care antivaccinistii au manipulat-o cum a u putut a fost nefirească pentru că este clar,p e măsură ce lumea se vaccinează, că vaccinul este sigur și începe să arate eficiența necesară”, a subliniat el.

Dragoș Damian a afirmat că regretă că nu sunt 5-6 vaccinuri anti-Covid pe piața din UE și că, dacă ar avea de ales, l-ar alege pe cel mai ieftin

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Adi check icon
  Io' m-am vaccinat cu Astrazeneca acu' fo' 3 saptamani si pana acum nu m-a lovit nicio masina! Ie advarat ca de-atunci am stat mai mult prin casa. Urmeaza sa-mi iau rapelul peste fo' 30 de zile...si daca du'paia ma va lovi ceva...sper sa fie doar un Tico condus de vreo ecologista cu pistrui ..sunt cele mai sociabile! ;-)
  • Like 2
 • si cei care simt nimic inseamna ca nu s-a activat vaccinul? Nu de alta, dar am mai avut si alte vaccinuri in viata. La unele mai am anticorpi, la altele nu.
  • Like 2
 • Sa intelegem de aici ca toti directorii,pardon ,CEO de fabrici s-au vaccinat inaintea profesorilor ,de exemplu ?
  • Like 3
  • @ Niculescu Mihail
   Delia MC Delia MC check icon
   Poate pentru că e (și) medic? A terminat medicina în 1993 la Cluj. Dacă vă interesați puțin evitați a mai scrie așa ceva... Dar tot răul spre bine. Acum n-or sa mai zică unii gică contra că n-are expertiză :))))))
   • Like 1
  • @ Delia MC
   Aţi terminat planeta cu expertiza asta. Expertiza faci, nu ai şi nici nu dobândeşti. Poate experienţă. Dacă a fost un citat, atunci puneţi ghilimele.
   • Like 3
  • @ Andrei Oroban
   Delia MC Delia MC check icon
   Contraziceți-mi afirmațiile. Dvs și cei care v-au dat like. Se pare că adevărul nu mai e la modă ci doar cel propriu plus chițibușăreala.
   :)))))))) se pune?


   • Like 1
  • @ Delia MC
   Nu,nu ”se pune”! V-a contrazis din punct de vedere gramatical,expertiza nu este egal cu experienta,expertiza....faci ,experienta....ai ! Aici nu este vorba de ”adevar” ci de o greseala ,din pacate facuta foarte des!
   • Like 0
 • Interesant câte persoane au fost lovite de mașină și pot compara cu senzația post vaccinare.
  • Like 3


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult
sound-bars icon