Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Decizie în premieră a instanței. Vloggerul „Colo” nu mai are voie să publice conținut pe Facebook, Instagram, YouTube și Tik Tok pe perioada cât se află sub control judiciar

Vloggerul Colo - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Decizie în premieră a unei instanțe, privind postările pe rețele sociale. Vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele „Colo”, eliberat miercuri după-amiază după ce fusese reținut pentru instigare la violență asupra minorelor, nu mai are voie să posteze conținut pe YouTube și rețelele sociale. Decizia se aplică timp de 60 de zile, pe perioada cât vloggerul se află sub control judiciar.

„Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul este obligat să respecte interdicţia prev. de art. 215 alin. 2 litera e) C.proc. pen. - să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, scrie Agerpres.

Procurorii au reţinut că, în luna august 2019, bărbatul ar fi realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care şi-ar fi instigat urmăritorii şi abonaţii să realizeze infracţiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Mai bine mai târziu decât niciodată...
  • Like 1
 • Dorin check icon
  Numai atât??
  • Like 1
 • BRene check icon
  trebuie sa inteleg ca se pedepseste opinia?
  • Like 0
  • @ BRene
   Se pedepseste instigarea la viol. Plus ceva pedofilie, poate.
   • Like 4
 • Are sens. S-ar fi putut extinde interdictia si la alte platforme cum ar fi fb. sau twitter. Omul poate sa promoveze violul si pedofilia si in format text.
  • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Bre, citeste cu atentie... e vorba de spatiul online, indiferent de platforma pe care posteaza!
   • Like 1
  • @ Ovidiu Grigore
   Am citit, dar se refera strict la videoclipuri: "să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta - postarea în spațiul online (de ex. YouTube, Instagram, Facebook, Tik Tok) de videoclipuri de tip live streaming, vlog" . Ziceam ca puteau sa ii interzica sa posteze si sub forma de text.
   • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Delia MC Delia MC check icon
   Vă înșelați amarnic. Credeți că ăsta e în stare să posteze text?
   • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult