Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Declarația 600. Faptul că termenul de depunere este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare

taxes

(Foto: Guliver/Getty Images)

Termenul de depunere a Declarației 600 depusă de persoanele fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extrasalariale într-un plafon mai mare de 22.800 lei se prorogă până în data de 15 aprilie 2018.

Ordonanța nu aduce alte modificări fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute în patru rate egale până în data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Neplata sumelor la aceste termene scadente conduce la obligația plății de dobânzi și penalități de întârziere.

Această situație fiscală prin care termenul de depunere al declarației este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păi, dacă nu are venituri, de unde să plătească impozitul? Sau, dacă veniturile sunt, de exemplu, 1.000 de lei, trebuie să-i plătești vioricăi pe toți? ca să-l plătească pe ”mneaei pe ”ieminentul” vârcol ac?
  Lamentabil spre dezastruos calcul găștii de la conducerea statului para leu...
  • Like 0
 • Cand se pot depune formulare online, scanate?
  • Like 0
  • @ Kinga Toma
   Deocamdată, ideile pesedeilor sunt în stadiul de discuții.
   • Like 0
 • Problema pana la urma nu ar fi numai depunerea sau nu a formularului, ci modul de calcul!
  Desi oug 79 prevedea ca dispozitiile se aplica veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2018, prin raportare la veniturile realizate in 2017, practic veniturile impozitate erau tot cele din 2017! Daca in 2018 nu se mai obtineau venituri peste plafon nu era prevazuta modalitatea pentru a nu achita acele contributii! Era prevazuta depunerea aceluiasi formular pt stoparea platii insa formularul trebuia insotit de certificatul de radiere sau alte documente doveditoare... Daca pfaul nu se radia ci pur si simplu nu mai obtinea venituri? Sau cazul veniturilor din investitii, ce documente doveditoare poti depune ca in cursul anului 2018 nu vei mai obtine acele venituri? Asta trebuie modificat in primul rand modul de calcul! Ar trebui in 2019 facut calculul pentru 2018 sau gasita o modalitate de regularizare!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult