Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Declarația 600. Faptul că termenul de depunere este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare

taxes

(Foto: Guliver/Getty Images)

Termenul de depunere a Declarației 600 depusă de persoanele fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extrasalariale într-un plafon mai mare de 22.800 lei se prorogă până în data de 15 aprilie 2018.

Ordonanța nu aduce alte modificări fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute în patru rate egale până în data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Neplata sumelor la aceste termene scadente conduce la obligația plății de dobânzi și penalități de întârziere.

Această situație fiscală prin care termenul de depunere al declarației este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Păi, dacă nu are venituri, de unde să plătească impozitul? Sau, dacă veniturile sunt, de exemplu, 1.000 de lei, trebuie să-i plătești vioricăi pe toți? ca să-l plătească pe ”mneaei pe ”ieminentul” vârcol ac?
    Lamentabil spre dezastruos calcul găștii de la conducerea statului para leu...
    • Like 0
  • Cand se pot depune formulare online, scanate?
    • Like 0
    • @ Kinga Toma
      Deocamdată, ideile pesedeilor sunt în stadiul de discuții.
      • Like 0
  • Problema pana la urma nu ar fi numai depunerea sau nu a formularului, ci modul de calcul!
    Desi oug 79 prevedea ca dispozitiile se aplica veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2018, prin raportare la veniturile realizate in 2017, practic veniturile impozitate erau tot cele din 2017! Daca in 2018 nu se mai obtineau venituri peste plafon nu era prevazuta modalitatea pentru a nu achita acele contributii! Era prevazuta depunerea aceluiasi formular pt stoparea platii insa formularul trebuia insotit de certificatul de radiere sau alte documente doveditoare... Daca pfaul nu se radia ci pur si simplu nu mai obtinea venituri? Sau cazul veniturilor din investitii, ce documente doveditoare poti depune ca in cursul anului 2018 nu vei mai obtine acele venituri? Asta trebuie modificat in primul rand modul de calcul! Ar trebui in 2019 facut calculul pentru 2018 sau gasita o modalitate de regularizare!
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult