Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Declarația 600. Faptul că termenul de depunere este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare

taxes

(Foto: Guliver/Getty Images)

Termenul de depunere a Declarației 600 depusă de persoanele fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extrasalariale într-un plafon mai mare de 22.800 lei se prorogă până în data de 15 aprilie 2018.

Ordonanța nu aduce alte modificări fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute în patru rate egale până în data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Neplata sumelor la aceste termene scadente conduce la obligația plății de dobânzi și penalități de întârziere.

Această situație fiscală prin care termenul de depunere al declarației este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păi, dacă nu are venituri, de unde să plătească impozitul? Sau, dacă veniturile sunt, de exemplu, 1.000 de lei, trebuie să-i plătești vioricăi pe toți? ca să-l plătească pe ”mneaei pe ”ieminentul” vârcol ac?
  Lamentabil spre dezastruos calcul găștii de la conducerea statului para leu...
  • Like 0
 • Cand se pot depune formulare online, scanate?
  • Like 0
  • @ Kinga Toma
   Deocamdată, ideile pesedeilor sunt în stadiul de discuții.
   • Like 0
 • Problema pana la urma nu ar fi numai depunerea sau nu a formularului, ci modul de calcul!
  Desi oug 79 prevedea ca dispozitiile se aplica veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2018, prin raportare la veniturile realizate in 2017, practic veniturile impozitate erau tot cele din 2017! Daca in 2018 nu se mai obtineau venituri peste plafon nu era prevazuta modalitatea pentru a nu achita acele contributii! Era prevazuta depunerea aceluiasi formular pt stoparea platii insa formularul trebuia insotit de certificatul de radiere sau alte documente doveditoare... Daca pfaul nu se radia ci pur si simplu nu mai obtinea venituri? Sau cazul veniturilor din investitii, ce documente doveditoare poti depune ca in cursul anului 2018 nu vei mai obtine acele venituri? Asta trebuie modificat in primul rand modul de calcul! Ar trebui in 2019 facut calculul pentru 2018 sau gasita o modalitate de regularizare!
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult