Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Declarația 600. Faptul că termenul de depunere este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare

taxes

(Foto: Guliver/Getty Images)

Termenul de depunere a Declarației 600 depusă de persoanele fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extrasalariale într-un plafon mai mare de 22.800 lei se prorogă până în data de 15 aprilie 2018.

Ordonanța nu aduce alte modificări fiscale, fapt pentru care amintim că se păstrează actualele scadențe pentru plata asigurărilor sociale datorate de persoanele fizice aflate în sfera declarației, respectiv plățile sunt făcute în patru rate egale până în data de 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie.

Neplata sumelor la aceste termene scadente conduce la obligația plății de dobânzi și penalități de întârziere.

Această situație fiscală prin care termenul de depunere al declarației este ulterior primului termen de plată ne conduce la opinia că vor exista modificări fiscale în perioada următoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Păi, dacă nu are venituri, de unde să plătească impozitul? Sau, dacă veniturile sunt, de exemplu, 1.000 de lei, trebuie să-i plătești vioricăi pe toți? ca să-l plătească pe ”mneaei pe ”ieminentul” vârcol ac?
  Lamentabil spre dezastruos calcul găștii de la conducerea statului para leu...
  • Like 0
 • Cand se pot depune formulare online, scanate?
  • Like 0
  • @ Kinga Toma
   Deocamdată, ideile pesedeilor sunt în stadiul de discuții.
   • Like 0
 • Problema pana la urma nu ar fi numai depunerea sau nu a formularului, ci modul de calcul!
  Desi oug 79 prevedea ca dispozitiile se aplica veniturilor obtinute incepand cu 1 ianuarie 2018, prin raportare la veniturile realizate in 2017, practic veniturile impozitate erau tot cele din 2017! Daca in 2018 nu se mai obtineau venituri peste plafon nu era prevazuta modalitatea pentru a nu achita acele contributii! Era prevazuta depunerea aceluiasi formular pt stoparea platii insa formularul trebuia insotit de certificatul de radiere sau alte documente doveditoare... Daca pfaul nu se radia ci pur si simplu nu mai obtinea venituri? Sau cazul veniturilor din investitii, ce documente doveditoare poti depune ca in cursul anului 2018 nu vei mai obtine acele venituri? Asta trebuie modificat in primul rand modul de calcul! Ar trebui in 2019 facut calculul pentru 2018 sau gasita o modalitate de regularizare!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult