Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Declarația 600, gafă a Guvernului. A fost amânat termenul de depunere, dar nu și cel de plată

Cabinetul Dăncilă

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Cabinetul Dăncilă a amânat, până la 15 aprilie, termenul de depunere a declarației 600. Însă a lăsat în vigoare aceleași termene de plată a CAS și CASS, adică 25 martie, 25 iunie, 25 septembrie și 25 decembrie, scrie Digi24.

Ordonanța de Urgență nr. 2/2018, publicată în Monitorul Oficial, are un singur articol: „Pentru anul 2018, termenele prevăzute la art. 148 alin. (3), precum și la art. 170 alin. (4) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 688 din 10 septembrie 2015, cu modificările și completările ulterioare, se prorogă până la 15 aprilie 2018”. Însă resepectivele alieate din articolele prevăzute în ordonanță vorbesc doar despre termenele de depunere a declarației, nu și despre cele de plată. 

Termenele de plată a CAS și CASS sunt prevăzute la articolele 151 și 174, care rămân neatinse: plata se efectuează trimestrial, în 4 rate egale, până la data de 25 inclusiv a ultimei luni din fiecare trimestru”. 

Ordonanța de Urgență este semnată de premierul Vasilica Viorica Dăncilă și contrasemnată de ministrul de Finanțe, Eugen Orlando Teodorovici și a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Surprinzător această instituție sinistră, ticsită de indivizi dubioși se bucură de 2.6 din 5 stele rating pe facebook.. Nu merită nici nota 1 !
    • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult