Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Șeful unei agenții de turism, despre ce se întâmplă în Bulgaria: „Turiştii din România sunt cei care îşi achiziţionează cele mai scumpe vacanţe. Polonezii vin şi mănâncă din sacoşe, ungurii nu vor nici măcar mic dejun, francezii vor doar mic dejun, să fie totul cât mai ieftin”

all inclusive

Foto: Natalia Alkema / Alamy / Alamy / Profimedia

Turiștii români se orientează tot mai mult către vacanțele de lux în străinătate, preferând hotelurile de patru și cinci stele, precum și pachetele all inclusive, în contrast cu turiștii din alte țări europene, care pun pe primul plan prețurile reduse, a declarat reprezentantul unei agenției de turism, citat de businessmagazin.ro.

Potrivit acestuia, turiștii din România cheltuiesc semnificativ mai mult decât cei din Polonia, Ungaria sau Franța, care preferă vacanțe economice, evitând pachetele de masă completă sau limitându-se la mic dejun. 

„Avem feedback de la partenerii din Bulgaria, care au, de exemplu, turişti de pe mai multe pieţe, pieţele nordice, Polonia, Ungaria, mai veneau francezi, nemţi. Turiştii din România sunt cei care îşi achiziţionează cele mai scumpe vacanţe. Polonezii vin şi mănâncă din sacoşe, ungurii nu vor nici măcar mic dejun, francezii vor doar mic dejun, să fie totul cât mai ieftin. Turiştii din România vor să vină la patru stele, la cinci stele, la all inclusive, la ultra all inclusive. Acesta este specificul nostru, al românilor, vrem să ne simţim bine şi plătim pentru asta. Ceilalţi sunt foarte reţinuţi la a cheltui”, a spus Lucian Bădîrcea, CEO al agenţiei de turism IRI Travel, conform businessmagazin.ro.

Oficialii agenției de turism explică această tendință prin creșterea nivelului de trai al unora dintre turiștii români.

Destinațiile preferate de turiștii români sunt Bulgaria, Turcia și Tunisia, zone cunoscute pentru serviciile all inclusive. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Propun ca pe viitor sa existe un singur pachet turistic: all inclusive cu mancatul direct din pubela. Mai, mai! Cat de cheltuitori sunt romanii! Nu mai pot, dau banii pe afara din buzunare. Cate mituri si cate tampenii. Daca pleci o saptamana in vacanta in Bulgaria la ultra all inclusive e mare rasfat, mare lux, mare cheltuiala. E ca si cand te duci in Dubai la mult mediatizatul Burj Al Arab sau Burj Khalifa (nu conteaza, Burj sa fie) si stai o luna cu 15.000 de euro pe noapte. (Acolo se duc baietii destepti ai celor 34 de ani de democratie originala, dar ei nu apar intr-o statistica separata. Ei sunt bagati la global si uite asa apare ca un roman cheltuie in medie 1500 de euro pe zi de vacanta). Ssssttt! Economia duduie, PIB-ul da pe-afara, cresterea economica e nemarginita, ca Universul, nu-i vedem marginile.

    Si intre polonezi si intre francezi sunt oameni cu mai putini bani si atunci opteaza pentru pachete simple. Importanta este calatoria, vacanta, faptul ca au reusit sa-i ofere copilului cateva zile la mare etc. De ce-ar opta un francez pentru Bulgaria?

    Daca ne-am uita cat cheltuie francezii pe vacante nu cred ca am iesi in castig.

    Statistica prezentata in cateva articole:
    https://www.analizeeconomice.ro/2019/01/cat-cheltuie-europenii-pe-vacante-si.html
    https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/eurostat-dintre-cetatenii-europeni-romanii-cheltuie-cel-mai-putin-pe-vacante-1182260
    https://www.wall-street.ro/articol/Turism/234263/cat-cheltuiesc-europenii-in-vacanta-romanii-codasii-clasamentului.html

    Si mai e un aspect: permanenta tocare a mass-mediei a unor subiecte la moda in care toata lumea responsabila lupta sa salveze ceva, orice: de la musca enervanta pana la planeta toata. Si toate astea ajung sa ruineze afaceri, economii:

    „Șapte din zece călători (71%) spun că sustenabilitatea este importantă pentru deciziile lor de călătorie. Dintre țările europene incluse în eșantion, călătorii din Italia sunt cei mai atenți la călătoriile ecologice, 82% dintre ei afirmând că existența unor opțiuni sustenabile este importantă în procesul de luare a deciziilor. Aceasta este urmată de Spania (78%) și Polonia (77%), călătorii britanici fiind în urmă (61%).

    Trei din patru călători (77%) afirmă că preocupările legate de mediu vor avea un impact real asupra comportamentului lor de călătorie sau de rezervare. Printre acțiunile pe care le vor întreprinde se numără să călătorească mai rar (11%), să aleagă zboruri mai scurte (14%) și să caute activ furnizori de cazare sau tur-operatori sustenabili (10%), precizează sursa citată. Cu toate acestea, în ciuda bunelor intenții, călătorii recunosc că există obstacole care îi împiedică să facă alegeri de călătorie durabile, inclusiv presiunile contradictorii legate de costuri, citate de 38% dintre respondenți, și lipsa percepută de informații (23%).

    Schimbările climatice contribuie, de asemenea, parțial la o altă tendință, respectiv evitarea sezonului de vârf. Unul din trei respondenți din întreaga Europă (32%) declară că își va lua intenționat o vacanță în afara sezonului de vârf pentru a reduce costurile, în timp ce unul din cinci respondenți (19%) se așteaptă să facă acest lucru pentru a evita riscul valurilor de căldură, cum ar fi cele observate vara trecută în sudul Europei”. - https://www.ceccarbusinessmagazine.ro/europenii-sunt-increzatori-in-puterea-lor-de-a-cheltui-pentru-calatorii-in-2024/a/NTQ2MTMyMTA0MzQ5NzE2M--U5nggVYbVu0vhprotkrk
    • Like 1
  • Mihai check icon
    Românii care merg în Bulgaria se duc acolo pentru că este mai ieftin decât la noi deci fac și ei niște economii. În plus este posibil ca aceștia să facă doar o singură ieșire de concediu pe an în timp ce ceilalți își permit mai multe și atunci este și normal că cheltuiesc mai puțin dar adunat pe mai multe locuri s-ar putea să iasă mai mult în final.
    • Like 2
  • In 2007 circulam ( tranzitam ) pe autostrazi ca-n palma de 6 benzi cu viaducte sapate prin munti in Bulgaria realizate din fonduri europene .... hmm ce ironie ?!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult