Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

DIICOT: Lovitura de stat n-a existat, că matracacii-șefi n-au ordonat

Cristian Tudor Popescu

Dosarul 10 August nu ar fi trebuit să ajungă nicicum la DIICOT, a fost mutat acolo de la Secția Parchete Militare a Parchetului General, pentru că șefimea PSD nu era deloc mulțumită de direcția în care mergea ancheta. Motivul invocat, că ar fi fost un caz de securitate națională, nu era decât, petitio principii, un alt fel de a spune că a fost lovitură de stat, că așa ziceau, gând la gând, Dragnea, Dăncilă și Jandarmeria – iar DIICOT mai avea doar de pus chestia în pagină. 

Acum, după aproape 2 ani de investigații adânci, cu cele mai noi aparate din dotare, și după prelucrarea datelor pe supercomputere cu algoritmi aduși de la Buhuși, DIICOT a emis o constatare epocală: Pe 10 august 2018 n-a fost, domle, lovitură de stat!

Au fost, în schimb, lovituri de bastoane în cap, lovituri de bocanci în coaste, grenade cu gaz și jeturi de apă în plină față, toate executate de fiecare jandarm de capul lui, din exuberanță și avântul meseriei, fără să fi primit vreun ordin de a lua cu asalt mulțimea pașnică de la domnii Cucoș, Sindile, Cazan sau Chirică. Care domni ofițeri nu comunicau din timiditate cu Madamdan, ce să mai vorbim de Dragnea.

Întrebare: Dacă actualele concluzii ale DIICOT de scoatere la vopsea a matracacilor-șefi arată așa, vă imaginați cum ar fi fost dacă don Dragnetti rămânea șef peste țară?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult