Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Discuția uluitoare dintre Alexandra și 112. Polițistul îi spune: Bine, bine, nu mai ține linia ocupată!

Alexandra Maceșanu

Alexandra Măceșanu, fata răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, a avut în ultimele clipe din viață o discuție telefonică cu polițistul care a preluat apelul de la operatorul STS. 

Din fragmentul obținut pe surse de Digi24 reiese că Alexandra a fost timorată de polițist, care o inhiba prin atitudinea lui, ba chiar ar fi fost recalcitrant.

Un alt detaliu șocant: polițistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar așa cum relata fata, deși Alexandra plângea și era terifiată.

În plus, fata le-a dat polițiștilor un detaliu esențial, care reducea aria de căutare, de la 250 de case la jumătate, mai spun sursele.

Mai jos, fragmentul prezentat de Digi24:

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat...

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Potrivit surselor, polițistul i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condițiile în care era răpită și legată cu sârmă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Titlul este greşit. Discuţia nu este uluitoare. Aşa discută Poliţia cu cetăţeanul. Aşa discută cei din instituţiile statului cu cetăţeanul. Pentru ei suntem ca nişte ţânţari care-i enervează cu bâzâitul şi, uneori, cu înţepăturile. Poliţaii sunt slugile puterii iar jandarmii sunt mardeiaşii acesteia. Ei sunt în slujba statului, nu a cetăţeanului. Punct.
  • Like 2
 • Nu pot sa cred. Nu se poate. Asa ceva... Imposibil! Absurd total...
  • Like 0
 • Și nimic?
  Aici nu avem dosar penal?
  Un „zece ani de pușcărie”, pentru că a fost accesoriu la asasinarea unei minore?
  Totul e înregistrat, se pot foarte ușor trage concluziile.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Și Jegul ăsta de Milițian mai vrea și pensie Specială.Dracu să io plătească.
  • Like 4
  • @ Dorin
   O sa i_o platim, noi, cu totii, ca suntem prosti si ei au arme!
   • Like 1
  • @ Adrian Vladut
   Dorin check icon
   Noi Da că așa ne-am obișnuit.Dar copiii noștrii NU.
   • Like 0
 • dan check icon
  Aroganta si tupeu de militian , incredibil de descris in cuvinte.
  '' Unde esti ma ''- de parca vorbea cu nevasta-sa sau cu fica-sa , ''bine, bine stai acolo , nu mai tine linia ocupata''-de parca statea fata la cofetarie si se distra , il deranja ca saracul analfabet nu stia sa umble cu softul de localizare , imi e sila de tot sistemul asta de mor.
  Asta e politia lui Carmen Dan ,tupeu maxim si scarba totala fata de cetatean , tot sistemul asta putred in care cetateanul platitor de taxe este in fata politiei un gunoi ce trebuie tratat cu sila.
  • Like 4


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult