Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Discuția uluitoare dintre Alexandra și 112. Polițistul îi spune: Bine, bine, nu mai ține linia ocupată!

Alexandra Maceșanu

Alexandra Măceșanu, fata răpită, violată și ucisă de Gheorghe Dincă, a avut în ultimele clipe din viață o discuție telefonică cu polițistul care a preluat apelul de la operatorul STS. 

Din fragmentul obținut pe surse de Digi24 reiese că Alexandra a fost timorată de polițist, care o inhiba prin atitudinea lui, ba chiar ar fi fost recalcitrant.

Un alt detaliu șocant: polițistul nu a crezut că ce se întâmplă este chiar așa cum relata fata, deși Alexandra plângea și era terifiată.

În plus, fata le-a dat polițiștilor un detaliu esențial, care reducea aria de căutare, de la 250 de case la jumătate, mai spun sursele.

Mai jos, fragmentul prezentat de Digi24:

Polițist: Hai, ce vrei?

Alexandra: Am fost răpită și violată. M-a luat...

Polițist: Unde ești, mă?

Alexandra: În Caracal, în Caracal!

Polițist: În Caracal, unde?

Alexandra: În Caracal...

Polițist: Bine, bine, stai acolo. Rămâi acolo că îți trimit eu echipaj, dar nu mai ține linia ocupată.

Alexandra: Vine și mă bate iară. M-a violat!

Potrivit surselor, polițistul i-a spus de trei ori Alexandrei să rămână unde se afla, în condițiile în care era răpită și legată cu sârmă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Titlul este greşit. Discuţia nu este uluitoare. Aşa discută Poliţia cu cetăţeanul. Aşa discută cei din instituţiile statului cu cetăţeanul. Pentru ei suntem ca nişte ţânţari care-i enervează cu bâzâitul şi, uneori, cu înţepăturile. Poliţaii sunt slugile puterii iar jandarmii sunt mardeiaşii acesteia. Ei sunt în slujba statului, nu a cetăţeanului. Punct.
  • Like 2
 • Nu pot sa cred. Nu se poate. Asa ceva... Imposibil! Absurd total...
  • Like 0
 • Și nimic?
  Aici nu avem dosar penal?
  Un „zece ani de pușcărie”, pentru că a fost accesoriu la asasinarea unei minore?
  Totul e înregistrat, se pot foarte ușor trage concluziile.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Și Jegul ăsta de Milițian mai vrea și pensie Specială.Dracu să io plătească.
  • Like 4
  • @ Dorin
   O sa i_o platim, noi, cu totii, ca suntem prosti si ei au arme!
   • Like 1
  • @ Adrian Vladut
   Dorin check icon
   Noi Da că așa ne-am obișnuit.Dar copiii noștrii NU.
   • Like 0
 • dan check icon
  Aroganta si tupeu de militian , incredibil de descris in cuvinte.
  '' Unde esti ma ''- de parca vorbea cu nevasta-sa sau cu fica-sa , ''bine, bine stai acolo , nu mai tine linia ocupata''-de parca statea fata la cofetarie si se distra , il deranja ca saracul analfabet nu stia sa umble cu softul de localizare , imi e sila de tot sistemul asta de mor.
  Asta e politia lui Carmen Dan ,tupeu maxim si scarba totala fata de cetatean , tot sistemul asta putred in care cetateanul platitor de taxe este in fata politiei un gunoi ce trebuie tratat cu sila.
  • Like 4


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult