Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Domnule Dragnea, pacienților din spitatele românești când aveți de gând să le cereți scuze?

spitalul Timisoara

E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept.

Un pușcăriaș ajunge la închisoare pentru că e pedepsit. Sigur că merită niște condiții minimale, dar să nu uităm că unii omoară oameni, violează femei, distrug familii, prăduiesc. Ce atâtea scuze? Ce articol sovietic? Adică susții că sunt nu știu câte mii pedepsiți pe nedrept? Cum naiba?

Un pacient ajunge în spital pentru a se face bine. A plătit asigurare, bună, rea, cum e ea. Dar voi ați furat banii, pentru că se fură ca-n codru în Sănătate. E normal să mai existe astfel de saloane? E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept.

Lor când ai de gând să le ceri scuze, Liviule? Când o să-i ceri scuze vârstnicului de la Timișoara care a ajuns în acest salon de boli infecțioase (ce ironie, că pare generator de infecții)?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Solutia nu sta in mainile unui singur om. Cu atat mai mult in mainile unuia care, indiferent de forma, nu a respectat legea. Fie ca este vorba de sanatate, invatamant sau infrastructura, seriozitatea, implicarea si criterii de calitate reale (nu alese astfel incat sa serveasca niste interese de moment) sunt piatra de temelie a schimbarii situatiei actuale.
  Sper ca domnul doctor Radulescu are prieteni reali intre colegii care nu respecta regulile. Macar regulile. Caci domnul doctor - a demonstrat prin tot ce a scris, respecta in primul rand pacientul, adica omul.
  • Like 0
 • Cand toata lumea va respecta legile și se vor plăti impozitele corect către stat,cand munca la negru va fi eradicată, atunci și numai atunci spitalele vor avea dotări,străzile vor fi fără gropi ,iar școlile vor fi la înălțimea standardelor Europene..asta tine de respectarea legilor si de stoparea Economiei subterane.
  • Like 1
  • @ Arania Kluria
   Nu este suficient sa ne platim impozitele. Mai trebuie si sa nu se faca achizitii trucate pentru firmele de casa ale partidului achizitie in urma careai seringa se cumpara mai scump decat de la farmacia din fata spitalului. Dar pentru asta managerii trebuie sa fie independenti politic. Chapeau domnule doctor pentru obiectivitatea cu care vedeti problemele din sanatate si pentru curajul de a le expune.
   • Like 3
  • @ Corina Popescu
   Perfect de acord, se fac multe "măgārii" pe spatele contribuabililor,ale cetățenilor, in Sănătate cu precădere sunt filiere cu țintă spre îmbogățire rapidă. Insa fara legi care sa fie respectate și anihilarea caracatiței din toată Economia Românească nu se va întâmpla nimic. Este nevoie de o alternativă politic, social, economica curata pentru Tara și cetățeni, care din păcate la ora actuala lipsește.
   • Like 0
 • Domnule doctor, nu vă e scârbă să vă tutuiți — fie și în scris — cu un personaj atât de sinistru ca Liviu Dragnea?
  • Like 0
  • @ Tom Dick N'Harry
   Delia MC Delia MC check icon
   ...dar nici cu dvs nu merita.Poate cu litera mica mai bine!
   • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult