Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Domnule Dragnea, pacienților din spitatele românești când aveți de gând să le cereți scuze?

spitalul Timisoara

E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept.

Un pușcăriaș ajunge la închisoare pentru că e pedepsit. Sigur că merită niște condiții minimale, dar să nu uităm că unii omoară oameni, violează femei, distrug familii, prăduiesc. Ce atâtea scuze? Ce articol sovietic? Adică susții că sunt nu știu câte mii pedepsiți pe nedrept? Cum naiba?

Un pacient ajunge în spital pentru a se face bine. A plătit asigurare, bună, rea, cum e ea. Dar voi ați furat banii, pentru că se fură ca-n codru în Sănătate. E normal să mai existe astfel de saloane? E normal să nu fie ventilatoare mecanice în secțiile ATI de copii? E normal să colcăie nepotismele peste tot, alimentate cel mai mult chiar de voi? E normal să sufere oamenii care merg la spital pentru a se trata și merită condiții excelente, dar ajung în saloane mai rele decât celulele? Ei sunt practic pedepsiți pe nedrept.

Lor când ai de gând să le ceri scuze, Liviule? Când o să-i ceri scuze vârstnicului de la Timișoara care a ajuns în acest salon de boli infecțioase (ce ironie, că pare generator de infecții)?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Solutia nu sta in mainile unui singur om. Cu atat mai mult in mainile unuia care, indiferent de forma, nu a respectat legea. Fie ca este vorba de sanatate, invatamant sau infrastructura, seriozitatea, implicarea si criterii de calitate reale (nu alese astfel incat sa serveasca niste interese de moment) sunt piatra de temelie a schimbarii situatiei actuale.
  Sper ca domnul doctor Radulescu are prieteni reali intre colegii care nu respecta regulile. Macar regulile. Caci domnul doctor - a demonstrat prin tot ce a scris, respecta in primul rand pacientul, adica omul.
  • Like 0
 • Cand toata lumea va respecta legile și se vor plăti impozitele corect către stat,cand munca la negru va fi eradicată, atunci și numai atunci spitalele vor avea dotări,străzile vor fi fără gropi ,iar școlile vor fi la înălțimea standardelor Europene..asta tine de respectarea legilor si de stoparea Economiei subterane.
  • Like 1
  • @ Arania Kluria
   Nu este suficient sa ne platim impozitele. Mai trebuie si sa nu se faca achizitii trucate pentru firmele de casa ale partidului achizitie in urma careai seringa se cumpara mai scump decat de la farmacia din fata spitalului. Dar pentru asta managerii trebuie sa fie independenti politic. Chapeau domnule doctor pentru obiectivitatea cu care vedeti problemele din sanatate si pentru curajul de a le expune.
   • Like 3
  • @ Corina Popescu
   Perfect de acord, se fac multe "măgārii" pe spatele contribuabililor,ale cetățenilor, in Sănătate cu precădere sunt filiere cu țintă spre îmbogățire rapidă. Insa fara legi care sa fie respectate și anihilarea caracatiței din toată Economia Românească nu se va întâmpla nimic. Este nevoie de o alternativă politic, social, economica curata pentru Tara și cetățeni, care din păcate la ora actuala lipsește.
   • Like 0
 • Domnule doctor, nu vă e scârbă să vă tutuiți — fie și în scris — cu un personaj atât de sinistru ca Liviu Dragnea?
  • Like 0
  • @ Tom Dick N'Harry
   Delia MC Delia MC check icon
   ...dar nici cu dvs nu merita.Poate cu litera mica mai bine!
   • Like 0


Îți recomandăm

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult