Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Donald Tusk, discurs în limba română: Pur și simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu

Donald Tusk - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a vorbit în limba română la sfârșitul declarației de presă din cadrul summit-ului de la Sibiu și a mărturisit că s-a îndrăgostit de acest oraș. 

„Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României, am vorbit din suflet despre România, pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a spus în limba română Donald Tusk.

(Foto Presidency.ro)

Preşedintele Consiliului European și-a adus cu el, la conferinţa de presă, perechea de mănuşi primite cu o zi înainte de la Helmuth Duckadam.

„Aceste mănuşi le-am primit ieri de la Helmuth Duckdam şi mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele Uniunii, el este foarte eficient. Mulţumesc, Helmuth!", a spus Tusk.

El a afirmat că, liderii s-au întâlnit la Sibiu, cu două săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, pentru a începe discuţiile despre priorităţile Uniunii Europene în viitorii ani.

(Foto Presidency.ro)

"Am vorbit despre afacerile interne, precum şi despre provocările globale, ţinând cont că unele lucruri au devenit imprevizibile. Rezultatele discuţiilor le vom afla în iunie când Consiliul European va adopta priorităţile europene pentru următorii cinci ani, cunoscute drept agenda strategică. Fără să cunoaştem rezultatele acestei dezbateri ale alegerilor parlamentare pot să spun să spun un singur lucru, cu siguranţă liderii au demonstrat categoric că vor să îşi asume responsabilităţile politice nu doar pentru provocările politice, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană. Statele membre şi liderii lor aleşi democratic vor să apere modul în care funcţionează Uniunea şi în care se dezvoltă. Cred că acest mod de gândire este important şi mai presus de toate de dorit pentru a asigura funcţionarea bună a întregii comunităţi", a declarat Tusk, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult