Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Donald Tusk, discurs în limba română: Pur și simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu

Donald Tusk - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a vorbit în limba română la sfârșitul declarației de presă din cadrul summit-ului de la Sibiu și a mărturisit că s-a îndrăgostit de acest oraș. 

„Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României, am vorbit din suflet despre România, pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a spus în limba română Donald Tusk.

(Foto Presidency.ro)

Preşedintele Consiliului European și-a adus cu el, la conferinţa de presă, perechea de mănuşi primite cu o zi înainte de la Helmuth Duckadam.

„Aceste mănuşi le-am primit ieri de la Helmuth Duckdam şi mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele Uniunii, el este foarte eficient. Mulţumesc, Helmuth!", a spus Tusk.

El a afirmat că, liderii s-au întâlnit la Sibiu, cu două săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, pentru a începe discuţiile despre priorităţile Uniunii Europene în viitorii ani.

(Foto Presidency.ro)

"Am vorbit despre afacerile interne, precum şi despre provocările globale, ţinând cont că unele lucruri au devenit imprevizibile. Rezultatele discuţiilor le vom afla în iunie când Consiliul European va adopta priorităţile europene pentru următorii cinci ani, cunoscute drept agenda strategică. Fără să cunoaştem rezultatele acestei dezbateri ale alegerilor parlamentare pot să spun să spun un singur lucru, cu siguranţă liderii au demonstrat categoric că vor să îşi asume responsabilităţile politice nu doar pentru provocările politice, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană. Statele membre şi liderii lor aleşi democratic vor să apere modul în care funcţionează Uniunea şi în care se dezvoltă. Cred că acest mod de gândire este important şi mai presus de toate de dorit pentru a asigura funcţionarea bună a întregii comunităţi", a declarat Tusk, potrivit News.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult

Eric Stab, Engie România

De la ultimele etaje ale clădirii în care se află sediul central al Engie România, când privești pe geam, îți poți imagina ușor o mare de panouri puse la muncă să capteze razele soarelui. „La finalul zilei, energia cea mai ieftină este energia pe care nu o consumi ”, spune zâmbind spune Eric Stab.

Citește mai mult