Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Donald Tusk, discurs în limba română: Pur și simplu, m-am îndrăgostit de Sibiu

Donald Tusk - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a vorbit în limba română la sfârșitul declarației de presă din cadrul summit-ului de la Sibiu și a mărturisit că s-a îndrăgostit de acest oraș. 

„Aș dori să-i mulțumesc președintelui Iohannis pentru organizarea și găzduirea summitului de la Sibiu. Când ne-am întâlnit în ianuarie, la startul președinției României, am vorbit din suflet despre România, pentru că am convingerea că sunteți remarcabili. Ați organizat un summit excepțional. Puteți fi mândri de munca depusă, la fel cum Europa e mândră de dumneavoastră. Pur și simplu m-am îndrăgostit de Sibiu. Toată Europa s-a îndrăgostit de dumneavoastră”, a spus în limba română Donald Tusk.

(Foto Presidency.ro)

Preşedintele Consiliului European și-a adus cu el, la conferinţa de presă, perechea de mănuşi primite cu o zi înainte de la Helmuth Duckadam.

„Aceste mănuşi le-am primit ieri de la Helmuth Duckdam şi mi-a dat un sfat cum să ne apărăm mai eficient interesele Uniunii, el este foarte eficient. Mulţumesc, Helmuth!", a spus Tusk.

El a afirmat că, liderii s-au întâlnit la Sibiu, cu două săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, pentru a începe discuţiile despre priorităţile Uniunii Europene în viitorii ani.

(Foto Presidency.ro)

"Am vorbit despre afacerile interne, precum şi despre provocările globale, ţinând cont că unele lucruri au devenit imprevizibile. Rezultatele discuţiilor le vom afla în iunie când Consiliul European va adopta priorităţile europene pentru următorii cinci ani, cunoscute drept agenda strategică. Fără să cunoaştem rezultatele acestei dezbateri ale alegerilor parlamentare pot să spun să spun un singur lucru, cu siguranţă liderii au demonstrat categoric că vor să îşi asume responsabilităţile politice nu doar pentru provocările politice, dar şi pentru întreaga Uniune Europeană. Statele membre şi liderii lor aleşi democratic vor să apere modul în care funcţionează Uniunea şi în care se dezvoltă. Cred că acest mod de gândire este important şi mai presus de toate de dorit pentru a asigura funcţionarea bună a întregii comunităţi", a declarat Tusk, potrivit News.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult