Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Dormitorul SPA există într-un apartament bucureștean și arată senzațional!

(Sursa foto: Birou 2deco Studio)

Bine ai venit în Casa Zen, așa cum am botezat noi apartamentul minunat despre care urmează să-ți povestim. Proiectul a fost inclus în Anuala de Arhitectură 2018 la secțiunea “Amenajări de interior”, arată ca într-un vis al unei nopți de vară transformat în numai 6 luni, în realitate, de o echipă grozavă de arhitecți și designeri de la 2deco Studio – arh. Raluca Silion, arh. Ioana Meves, Int. Arh. Alina Stoian, Int. Arh. Bianca Abacioaiei, Int. Designer Oana Iana.


Încă de la început, apartamentul spațios – 75 mp – a fost gândit ca un mic SPA, o oază de liniște, care invită la relaxare și… vacanță. Intrarea în locuință se face direct în livingul delimitat de o bucătarie simpatică cu accente industriale, locul unde se îmbină subtil elemente metalice și detalii aurii – rafturile, mânerele și butonii mobilierului.


“Proprietarul apartamentului și-a dorit o amenajare neutră, cu ruperi de stil subtile prin accente. Fan al atmosferii și culturii SPA, ne-a transmis ideea realizării unui spațiu aerisit, zen, armonios conturat”, ne povestește despre debutul proiectului arhitecta Alina Stoian.

Culmea, deși apartamentul se află pe strada George Bacovia, nu are absolut nimic bacovian, poate doar abundența de tonuri neutre de gri, care, însă, aici nu inspiră “cenușiu și rece”, ci cald, prietenos, primitor. Griul pereților, ușilor și profilelor decorative este atât de bine îndulcit de lumina albă și lemnul în culoarea mierii.

“Esența parchetului de stejar, element dominant, contrastează și pune în evidență cromatica aleasă într-o manieră elegantă. Am ținut cont de dialogul materialelor folosite și dozarea lor. Se evidențiază astfel, prin contrast, jocuri clasice/contemporane, tonuri neutre/calde sau de umbră/lumină”, completează Alina.

Imaginează-ți că ajungi acasă obosit, după o zi plină-plină. Gătești ceva bun, rapid și sănătos în timp ce asculți muzică franțuzească veche, în surdină, savurezi bunătățile, apoi te scufunzi în canapeaua confortabilă pentru câteva pagini de lectură din “Marile speranțe”. Sau, dacă ești prea obosit, mergi țintit în dormitor și sari direct în cada cu apă fierbinte, săruri și spumă din belșug. Da, da, ai citit bine: cada din dormitor! Ambele – și patul king size, și cada ca-n hotelurile de lux – se regăsesc în camera regească!

“Dormitorul e îndrăzneț și plin de personalitate, fix cum și-a dorit proprietarul. Botezat de acesta My personal spa, urmărește aceeași cromatică cu accente prețioase de metal auriu și suprafețe de marmură. Este împărțit în zona de dormit și zona de relaxare, iar cada vizibilă ne introduce în atmosfera de SPA și relaxare. Cada e centrul de interes al încăperii”, ne-a dezvăluit arhitectul.

Okay, okay, acum că te-ai relaxat pe deplin, poți să admiri fără grabă și cu mintea limpede tablourile din dormitorul SPA. Sunt realizate de ABOsketch, conturează și înnobilează elegant spațiul.


Ca orice SPA care se respectă, fie el și numai la nivel de concept, arhitecții și designerii au acordat o atenție mare și la amenajarea celor două băi din locuință. Cum sunt minimaliste nu ți-ai imagina că aici s-a muncit cel mai mult de-a lungul renovării.

Anuala de Arhitectură București este un festival organizat de Ordinul Arhitecților din România – Filiala București (OAR-B), care premiază și promovează fie proiecte arhitecturale din București, fie proiecte realizate de arhitecți și birouri de arhitectură localizate în capitală și în diaspora. Intenția organizatorilor pentru ediția anului 2018 a fost de a identifica coeficientul de plusvaloare pe care arhitectul și arhitectura le aduc vieții urbane contemporane, iar tema a fost “de utilitate publică”. Citește aici interviul cu noul președinte OAR-B, dr. arh. Emil Ivănescu.

Fotografii: prin Birou 2deco Studio

Articol preluat de pe Designist.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • ,, Apartamentul spațios de 75 mp " ? Asta e o suprafață tipică apartamentelor din vremea comuniștilor și ni se spunea de către lumea bună că sunt cutii de chibrituri.
  • Like 0
 • Mare noroc avem cu...Grădina Domnului: e mare şi cu greu ar putea fi transformată într-un mic SPA.
  • Like 0
 • Alex Mag check icon
  Astept cu interes toaleta din bucatarie. Cum poti curata cartofii dupa ce sunt spalati in bideu si face tacanita stand pe tron. Si intre timp te mai uiti pe "face-boc" la bieanusualele de arhitectura care dintr-un click distanta sterg milenii de civilizatie a programului de locuire. Ce se intampla cu vaporii de apa? Cu stropii de la dus? Monkey typewriter theory.
  • Like 2
 • catalin check icon
  Reclamă mascată! Dacă ar fi scris că e publicitate puteam să decid dacă vreau să văd o reclamă sau nu.
  • Like 1
 • Dormitorul-spa, ca si sufrageria-living-deschise-adica-cu-aragazul-si-frigiderul-si-chiuveta in devalmasie, sunt glorificari ale lipsei de spatiu. Cine are spatiu- adica bani - are spa-spa si dormitor- dormitor. La fel si cu bucataria. Cine are spatiu si stil - pentru primul e nevoie de bani, pentru al doilea e nevoie de educatie - are bucataria la demisolul de unde mancarea urca la parter, la nivelul sufrageriei, prin lift dedicat. Hai, pa!
  • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult