Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dosarul de corupție al lui Dan Șova, rejudecat de la zero. Fostul ministru devine primul beneficiar al deciziei CCR privind lipsa de legalitate a completurilor de trei

Dan Sova - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Dosarul de corupție al lui Dan Șova va fi rejudecat de la zero, a decis luni Instanța Supremă. Fostul ministru al Transporturilor devine astfel primul beneficiar al deciziei CCR, privind lipsa de legalitate a completurilor de trei judecători, scrie G4Media.

Procesul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că Dan Șova nu mai este senator.

Dan Șova este dublu beneficiar al deciziilor CCR pe completurile de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. El a fost eliberat în decembrie 2018, după ce pedeapsa de trei ani în dosarul CET Govora i-a fost suspendată în baza deciziei completurilor de cinci judecători, iar acum procesul său ajunge în faza de început, după decizia privind completurile de trei judecători. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

iancu guda - andreearosca.ro

Iancu trăiește printre cifre. Biroul lui e mic și „decorat” cu o grămadă de lucruri care reflectă și preocupările, și pasiunile, și munca lui: pe un perete e un tricou semnat al echipei Viitorul Constanța și alte memorabilia legate de clubul creat de Gheorghe Hagi. Fotbalul e una dintre pasiunile lui Iancu, alături de înot.

Citește mai mult

Tinu Boșinceanu

„Plecarea în străinătate nu trebuie să fie un angajament pe viață, ca o căsătorie - eu sunt român în România sau eu am plecat și nu mă mai întorc înapoi. Societatea a devenit oricum mult mai fluidă și trebuie să privești obiectiv. Mi se pare că asta ar ajuta la întoarcerea mai multor oameni, care or să facă lucrurile mai bune. Și poveștile lor or să inspire”, crede Tinu Bosînceanu.

Citește mai mult