Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dosarul de corupție al lui Dan Șova, rejudecat de la zero. Fostul ministru devine primul beneficiar al deciziei CCR privind lipsa de legalitate a completurilor de trei

Dan Sova - Foto Inquam Photos / Octav Ganea

(Foto Inquam Photos / Octav Ganea)

Dosarul de corupție al lui Dan Șova va fi rejudecat de la zero, a decis luni Instanța Supremă. Fostul ministru al Transporturilor devine astfel primul beneficiar al deciziei CCR, privind lipsa de legalitate a completurilor de trei judecători, scrie G4Media.

Procesul va ajunge la Curtea de Apel Bucureşti, pentru că Dan Șova nu mai este senator.

Dan Șova este dublu beneficiar al deciziilor CCR pe completurile de judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție. El a fost eliberat în decembrie 2018, după ce pedeapsa de trei ani în dosarul CET Govora i-a fost suspendată în baza deciziei completurilor de cinci judecători, iar acum procesul său ajunge în faza de început, după decizia privind completurile de trei judecători. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult