Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Două posturi de comandă rusești, distruse de ucraineni cu sistemul de rachete HIMARS, fabricat în SUA. VIDEO

post de comanda rusesc

Foto captura video​

Trupele ucrainene au distrus două posturi de comandă rusești cu ajutorul lansatoarelor HIMARS, potrivit unui anunț făcut de brigada 72 mecanizată a armatei ucrainene. 

Administrația Biden a anunțat, la începutul lunii iunie, că va trimite Ucrainei un nou ajutor militar în valoare de 700 de milioane de dolari, care include și patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate HIMARS, un lansator de rachete multiple. 

HIMARS va oferi forțelor armate ucrainene o precizie mai mare comparativ cu cea a artileriei trimise anterior, a declarat atunci subsecretarul pentru Apărare, Colin Kahl. Obuzierele furnizate până atunci Ucrainei de către SUA au o rază de acțiune de aproximativ 30 km, însă sistemele HIMARS au o rază de acțiune dublă, ceea ce le va permite militarilor ucraineni o distanță mai mare de atac și o precizie sporită, a spus oficialul american.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult