Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Dragi colegi, probabil că unii dintre voi mă veți urî după acest videoclip

Wargha Enayati mesaj

Dragi colegi, probabil unii dintre dintre voi mă veți urî după acest videoclip, dar mă refer la minoritatea de medici și asistente, și nu la majoritatea lor din sistemul de stat. Mă refer la acei medici care arată un comportament de lașitate și un comportament poate egocentric, acum în perioada aceasta, în care dezertează din munca lor cu această scuză că nu au echipament de protectie sau că riscul de a se infecta e foarte mare.

Mi se pare ciudat când mă gândesc că, acum un an sau doi, majoritatea asistentelor și medicilor care lucrau la privat, când au văzut salarii mai mari, au fugit la stat, iar acum fac pasul acesta de a se distanța de munca lor, într-o perioadă în care prezența lor acolo e atât de necesară.

Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage." Ba cam majoritatea domnule Enayati au răsuflat uşuraţi când s-au mărit lefurile, nu i-a mai interesat că n-au "puşcă" pentru un eventual război. Şi-a dat vreunul demisia pentru că spitalele sunt focare de nosocomiale? S-a răzvrătit vreunul când trimeteau pacienţii de pe patul din spital să-şi cumpere anumite medicamente pe care spitalul nu le avea de ani de zile? Uite că în România, până şi doctorii sunt români! Indiferent de lefuri. Şi-acu vine unu şi le mai dă nişte arginţi! Ne merităm soarta.
    • Like 0
  • HMG check icon
    RESPECT!
    • Like 1
  • HMG check icon
    D-le doctor, ați spus-o cum nu se putea mai bine.
    RESPECT!
    • Like 1
  • 1. Am avut si noi romanii o inventie geniala, de premiu Nobel, 'saci de gunoi' pentru protectie la picioare; ghinion, au luat-o americanii, s-a dus premiul. 2. Am inchis fabrica de confectii Craiova, cu utilaje, personal calificat, posibilitate de productie mare; cine va face echipamentul de protecti? atelierul lui Botezatu dupa 45 zile. Voi guvernantilor oare ganditi? DESCHIDETI URGENT FABRICA, avand si forta de munca calificata in somaj. 3. Aud ca echipamentul este confectionat din material textil si sintetic; de ce il aruncati? o linie simpla cu sute de umerase pe lant ce se pot cufunda intr-o solutie dezinfectanta, apoi uscare si reambalare. Se pot folosi de zeci de ori. Daca nu stiti, mergeti la o uzina de automobile sa vedeti cum se vopseste caroseria. Castigati timp, bani, avand si echipamente in plus, nu mai stati la mana altora. SE POATE FACE RAPID IN ORICE ORAS.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult