Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Dragi colegi, probabil că unii dintre voi mă veți urî după acest videoclip

Wargha Enayati mesaj

Dragi colegi, probabil unii dintre dintre voi mă veți urî după acest videoclip, dar mă refer la minoritatea de medici și asistente, și nu la majoritatea lor din sistemul de stat. Mă refer la acei medici care arată un comportament de lașitate și un comportament poate egocentric, acum în perioada aceasta, în care dezertează din munca lor cu această scuză că nu au echipament de protectie sau că riscul de a se infecta e foarte mare.

Mi se pare ciudat când mă gândesc că, acum un an sau doi, majoritatea asistentelor și medicilor care lucrau la privat, când au văzut salarii mai mari, au fugit la stat, iar acum fac pasul acesta de a se distanța de munca lor, într-o perioadă în care prezența lor acolo e atât de necesară.

Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • "Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage." Ba cam majoritatea domnule Enayati au răsuflat uşuraţi când s-au mărit lefurile, nu i-a mai interesat că n-au "puşcă" pentru un eventual război. Şi-a dat vreunul demisia pentru că spitalele sunt focare de nosocomiale? S-a răzvrătit vreunul când trimeteau pacienţii de pe patul din spital să-şi cumpere anumite medicamente pe care spitalul nu le avea de ani de zile? Uite că în România, până şi doctorii sunt români! Indiferent de lefuri. Şi-acu vine unu şi le mai dă nişte arginţi! Ne merităm soarta.
  • Like 0
 • HMG check icon
  RESPECT!
  • Like 1
 • HMG check icon
  D-le doctor, ați spus-o cum nu se putea mai bine.
  RESPECT!
  • Like 1
 • 1. Am avut si noi romanii o inventie geniala, de premiu Nobel, 'saci de gunoi' pentru protectie la picioare; ghinion, au luat-o americanii, s-a dus premiul. 2. Am inchis fabrica de confectii Craiova, cu utilaje, personal calificat, posibilitate de productie mare; cine va face echipamentul de protecti? atelierul lui Botezatu dupa 45 zile. Voi guvernantilor oare ganditi? DESCHIDETI URGENT FABRICA, avand si forta de munca calificata in somaj. 3. Aud ca echipamentul este confectionat din material textil si sintetic; de ce il aruncati? o linie simpla cu sute de umerase pe lant ce se pot cufunda intr-o solutie dezinfectanta, apoi uscare si reambalare. Se pot folosi de zeci de ori. Daca nu stiti, mergeti la o uzina de automobile sa vedeti cum se vopseste caroseria. Castigati timp, bani, avand si echipamente in plus, nu mai stati la mana altora. SE POATE FACE RAPID IN ORICE ORAS.
  • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult