Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragi colegi, probabil că unii dintre voi mă veți urî după acest videoclip

Wargha Enayati mesaj

Dragi colegi, probabil unii dintre dintre voi mă veți urî după acest videoclip, dar mă refer la minoritatea de medici și asistente, și nu la majoritatea lor din sistemul de stat. Mă refer la acei medici care arată un comportament de lașitate și un comportament poate egocentric, acum în perioada aceasta, în care dezertează din munca lor cu această scuză că nu au echipament de protectie sau că riscul de a se infecta e foarte mare.

Mi se pare ciudat când mă gândesc că, acum un an sau doi, majoritatea asistentelor și medicilor care lucrau la privat, când au văzut salarii mai mari, au fugit la stat, iar acum fac pasul acesta de a se distanța de munca lor, într-o perioadă în care prezența lor acolo e atât de necesară.

Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • "Încă o dată, nu mă refer la majoritatea medicilor și asistentelor. Mă gândesc că e la fel ca în cazul unui soldat care a fost antrenat o viață întreagă, iar când începe războiul el se retrage." Ba cam majoritatea domnule Enayati au răsuflat uşuraţi când s-au mărit lefurile, nu i-a mai interesat că n-au "puşcă" pentru un eventual război. Şi-a dat vreunul demisia pentru că spitalele sunt focare de nosocomiale? S-a răzvrătit vreunul când trimeteau pacienţii de pe patul din spital să-şi cumpere anumite medicamente pe care spitalul nu le avea de ani de zile? Uite că în România, până şi doctorii sunt români! Indiferent de lefuri. Şi-acu vine unu şi le mai dă nişte arginţi! Ne merităm soarta.
    • Like 0
  • HMG check icon
    RESPECT!
    • Like 1
  • HMG check icon
    D-le doctor, ați spus-o cum nu se putea mai bine.
    RESPECT!
    • Like 1
  • 1. Am avut si noi romanii o inventie geniala, de premiu Nobel, 'saci de gunoi' pentru protectie la picioare; ghinion, au luat-o americanii, s-a dus premiul. 2. Am inchis fabrica de confectii Craiova, cu utilaje, personal calificat, posibilitate de productie mare; cine va face echipamentul de protecti? atelierul lui Botezatu dupa 45 zile. Voi guvernantilor oare ganditi? DESCHIDETI URGENT FABRICA, avand si forta de munca calificata in somaj. 3. Aud ca echipamentul este confectionat din material textil si sintetic; de ce il aruncati? o linie simpla cu sute de umerase pe lant ce se pot cufunda intr-o solutie dezinfectanta, apoi uscare si reambalare. Se pot folosi de zeci de ori. Daca nu stiti, mergeti la o uzina de automobile sa vedeti cum se vopseste caroseria. Castigati timp, bani, avand si echipamente in plus, nu mai stati la mana altora. SE POATE FACE RAPID IN ORICE ORAS.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult