Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Dragnea: Am decis organizarea referendumului pentru modificarea Constituţiei în această toamnă

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă seara, la Mamaia, că Guvernul și parlamentarii PSD au decis organizarea în această toamnă a referendumului pentru modificarea Constituției. „E o decizie politică”, a declarat Dragnea, citat de News.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat în 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”.

Coaliția pentru Familie a strâns trei milioane semnături pentru susținerea unei inițiative cetățenești de modificare a definiției familiei în Constituție, astfel încât aceasta să nu mai fie bazată pe căsătoria între „soți”, ci neapărat pe cea dintre „un bărbat și o femeie”. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Anon check icon
  Apropo, ce se mai aude cu referendumul din 2009?
  • Like 0
  • @ Anon
   Pentru partea cu parlament unicameral, care necesita modificarea constitutiei, ar fi necesara o initiativa in acest sens din partea cuiva, fie el partid, ONG, grup de cetateni. Numai ca nimeni nu e interesat, nici initiatorii modificarii, nici cei care au votat modificarea la referendum. Ca urmare, se poate spune ca a cazut in desuetudine.
   Partea cu 300 de parlamentari, care necesita doar modificarea legii electorale, asteapta o initiativa parlamentara, din partea partidelor, nu prea entuziasmate de asa ceva. Cum nici un referendum nu poate incalca libertatea votului parlamentarilor, sansele de a trece o astfel de propunere prin parlament sunt minuscule. Pana atunci isi produce insa efectul, blocand orice alta initiativa de modificare a numarului de parlamentari.
   • Like 1
 • Eu,tot nu am înțeles! Concubinajul lui Dragnea cu fãtuca aia face parte din valorile creștine, morale, ale familiei tradiționale ??
  • Like 2
 • La referendum ne ducem degeaba, tot ca ei iese.
  • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult