Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Dragnea ar vrea să-l înlocuiască pe premierul Tudose luna aceasta - surse Digi24

Mihai Tudose și Liviu Dragnea în Parlament

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Președintele PSD Liviu Dragnea ar intenționa să îl înlocuiască pe Mihai Tudose din fruntea Executivului, potrivit unor surse citate de Digi24

Liviu Dragnea s-a întâlnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună. Întâlnirea, care a avut loc în afara Bucureştiului, s-a desfăşurat în format restrâns, iar discuţiile au fost aprinse şi nu au dus la o concluzie clară.

Niculae Bădălău, numărul 2 în PSD, a vorbit joi despre o posibilă restructurare a Guvernului, numărul ministerelor urmând să scadă la 16-17 portofolii, față de 24 în prezent.

„La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VARLY VARLY check icon
  Dar de ce sa nu faca numai un singur minister ( UNISTERUL )si sa fie doar prim ministru si un singur ministru sau cum am botezat mai sus , primunistru si unistru. Sa trecem la lucruri mai serioase: de ce nu propun un parlament unicameral si doar cu vreo 200 de membrii ?
  • Like 0
 • dalex check icon
  Teoria "revolutiei continue" facute de "revolutionari de profesie" o stim din timpul lui Ceausescu.
  Este vorba de "politica de cadre" a unui dictator prost dar viclean - sa nu prinda nimeni "radacini" pe un post si sa pericliteze pozitia sefului.
  De obicei nu reuseste pana la urma.
  • Like 1
 • Schimbarile dese,cui folosesc?Noului numit ii sant necesare cateva luni pentru a se documenta si a decide in cunostinta de cauza.Singurul beneficiar este penalul Dragnea,papusarul Guvernului.Mai potem astepta competenta si eficienta ???
  • Like 2
  • @ Constantin Cosinschi
   VARLY VARLY check icon
   Probabil asta se urmareste. Pana invata urmatorul , ei mai dau un tun - doua .
   • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult