Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Dragnea ar vrea să-l înlocuiască pe premierul Tudose luna aceasta - surse Digi24

Mihai Tudose și Liviu Dragnea în Parlament

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Președintele PSD Liviu Dragnea ar intenționa să îl înlocuiască pe Mihai Tudose din fruntea Executivului, potrivit unor surse citate de Digi24

Liviu Dragnea s-a întâlnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună. Întâlnirea, care a avut loc în afara Bucureştiului, s-a desfăşurat în format restrâns, iar discuţiile au fost aprinse şi nu au dus la o concluzie clară.

Niculae Bădălău, numărul 2 în PSD, a vorbit joi despre o posibilă restructurare a Guvernului, numărul ministerelor urmând să scadă la 16-17 portofolii, față de 24 în prezent.

„La ultimele declaraţii ale preşedintelui partidului, Liviu Dragnea, şi ale premierului s-ar dori o nouă arhitectură a Guvernului. Ţinând cont de acest lucru, CEx-ul va lua decizia. Ne dorim un Guvern mai suplu. Probabil, undeva la 16 sau 17 ministere”, a spus Niculae Bădălău.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • VARLY VARLY check icon
  Dar de ce sa nu faca numai un singur minister ( UNISTERUL )si sa fie doar prim ministru si un singur ministru sau cum am botezat mai sus , primunistru si unistru. Sa trecem la lucruri mai serioase: de ce nu propun un parlament unicameral si doar cu vreo 200 de membrii ?
  • Like 0
 • dalex check icon
  Teoria "revolutiei continue" facute de "revolutionari de profesie" o stim din timpul lui Ceausescu.
  Este vorba de "politica de cadre" a unui dictator prost dar viclean - sa nu prinda nimeni "radacini" pe un post si sa pericliteze pozitia sefului.
  De obicei nu reuseste pana la urma.
  • Like 1
 • Schimbarile dese,cui folosesc?Noului numit ii sant necesare cateva luni pentru a se documenta si a decide in cunostinta de cauza.Singurul beneficiar este penalul Dragnea,papusarul Guvernului.Mai potem astepta competenta si eficienta ???
  • Like 2
  • @ Constantin Cosinschi
   VARLY VARLY check icon
   Probabil asta se urmareste. Pana invata urmatorul , ei mai dau un tun - doua .
   • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult