Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Dragnea, despre legea grațierii: „Cea mai bună variantă este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern”

Senatorii au decis luni în plen că legea grațierii va ajunge din nou la Comisia juridică, după ce cu câteva ore înainte Comisia juridică votase trimiterea proiectului pentru dezbatere în plenul Senatului. 

Decizia a venit după ce luni dimineață liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit de modificările aduse legii și a spus că senatorii din Comisia juridică au „încurcat destul de mult” legea grațierii. În opinia președintelui PSD cea mai bună variantă este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern.

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit”, a declarat luni dimineață Liviu Dragnea.

La rândul lui, senatorul Șerban Nicolae, autor al mai multor amendamente la legea grațierii, spune că proiectul în actuala formă nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor. 

„Am mai văzut o serie de speculații în spațiul public, că ne ocupăm de grațiere în loc să ne ocupăm de spitale. E adevărat, comisia juridică nu poate să se pronunțe despre construcția de spitale decât cu mare greutate și doar eventual în plen, dar grațierea nu costă. Grațierea este o măsură de politică penală fără costuri bugetare. Construcția de spitale sau costrucția de unități de învățământ este o chestiune care ține de investiții bugetare semnificative, deci nu se compară”, a spus senatorul Șerban Nicolae. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cea mai buna varianta e ca tu și banda ta de hoți sa mergeți unde va e locul : la Jilava .
    • Like 1
  • Liviu check icon
    Pai in conditiile astea nu mai bine eliminam Senatul de tot. Guvernul scrie, Cam. Deputatilor ridica mana si totul e bine si frumos.
    Sau, ca sa atingem eficienta maximala, cineva sa stea cu un creion si o foaie langa tov. Dragnea, ce ii trece prin cap sa fie notat si dus direct la Monitorul Oficial pentru publicare.
    • Like 2


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult