Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Dragnea, despre legea grațierii: „Cea mai bună variantă este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern”

Senatorii au decis luni în plen că legea grațierii va ajunge din nou la Comisia juridică, după ce cu câteva ore înainte Comisia juridică votase trimiterea proiectului pentru dezbatere în plenul Senatului. 

Decizia a venit după ce luni dimineață liderul PSD Liviu Dragnea s-a arătat nemulțumit de modificările aduse legii și a spus că senatorii din Comisia juridică au „încurcat destul de mult” legea grațierii. În opinia președintelui PSD cea mai bună variantă este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern.

„Eu cred că Comisia juridică de la Senat a încurcat destul de mult această lege. Cea mai bună variantă pentru moment este ca legea să plece din Senat aşa cum a venit de la Guvern, pentru că s-a schimbat de foarte multe ori acolo şi eu sunt foarte nemulţumit”, a declarat luni dimineață Liviu Dragnea.

La rândul lui, senatorul Șerban Nicolae, autor al mai multor amendamente la legea grațierii, spune că proiectul în actuala formă nu rezolvă problema supraaglomerării penitenciarelor. 

„Am mai văzut o serie de speculații în spațiul public, că ne ocupăm de grațiere în loc să ne ocupăm de spitale. E adevărat, comisia juridică nu poate să se pronunțe despre construcția de spitale decât cu mare greutate și doar eventual în plen, dar grațierea nu costă. Grațierea este o măsură de politică penală fără costuri bugetare. Construcția de spitale sau costrucția de unități de învățământ este o chestiune care ține de investiții bugetare semnificative, deci nu se compară”, a spus senatorul Șerban Nicolae. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cea mai buna varianta e ca tu și banda ta de hoți sa mergeți unde va e locul : la Jilava .
    • Like 1
  • Liviu check icon
    Pai in conditiile astea nu mai bine eliminam Senatul de tot. Guvernul scrie, Cam. Deputatilor ridica mana si totul e bine si frumos.
    Sau, ca sa atingem eficienta maximala, cineva sa stea cu un creion si o foaie langa tov. Dragnea, ce ii trece prin cap sa fie notat si dus direct la Monitorul Oficial pentru publicare.
    • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult