Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Dragnea: „Tel Drum nu mi-a plătit nimic din ceea ce s-a realizat în vreo proprietate de-a mea”. Reporter:„ - Nici camera majordomului?” Dragnea: „- Ce e ăla? Nu am niciun majordom”

bucataria Alexandria - Rise project

(Sursa foto: Rise Project)

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat luni, de un jurnalist Rise Project, la conferința care a urmat ședinței CEx al PSD, despre o „cameră a majordomului”, care ar apărea pe releveul unei case din proprietatea sa.

„Nu am niciun majordom”, a spus Dragnea, care a negat și că firma TelDrum ar fi fost implicată în construirea vreunei dintre casele sale.

„Eu nu știu ce ați publicat dvs, doar ce mi-au arătat colegii. Din câte știu există niște instituții ale statului de drept, respectiv DNA, care cred că trebuie să investigheze. Eu nu am nicio legătura cu acea valiză. Poze cu mine sunt mii în această țară. Unii le țin pe tabletă, unii sub pernă. TelDrum sau nicio altă companie nu mi-a plătit nimic din ceea ce s-a realizat în vreo proprietate de-a mea. Niciodată”, a adăugat liderul PSD.

Reporter: „Nici camera majordormului din casa dvs?”  

Liviu Dragnea: „Ce e aia? Nu am niciun majordom”.

Reporter: „Asta scrie pe releveul-ul casei dvs. Nu am zis ca aveți majordom. Întreb de camera majordomului.”

Liviu Dragnea: „Ce releveu? Am înțeles că acolo e, nu am văzut, am avut puțină treabă la partid, am înțeles că acolo e vorba de schița unei clădiri foarte mari. Nu am așa ceva”.

În articolul publicat luni de Rise Project se dau detalii și despre un „proiect faraonic” al unei vile private din Mamaia. Este vorba de o vilă cu cinci nivele și 1.015 metri pătrați.

„Mastodontul e o misterioasă vilă privată din Mamaia. Există aici și camera majordomului, de 11,63 mp, cam cât un dormitor normal dintr-un bloc comunist. Omul deretică 13 camere, 12 băi, 4 bucătării etc. Etaj cu etaj, planurile din mapa roșie invită la un tur de castel. La intrarea principală, traversezi o terasă mare cu pardoseală și scări placate cu piatră naturală, tencuieli decorative, apoi o ușă dublă, treci un vestibul ca la casele boierești, urmează un hol cât sufrageria ta și aici ai de ales. În stânga e sala tronului, adică un “spațiu de primire” de 44 mp. Merită: pereți stucco veneziano, piatră naturală, canapele, măsuțe, bar, relaxare, tot tacâmul. La dreapta, după scara interioară care încolăcește liftul, dai în sala de mese (48,4 mp) vecină cu bucătăria. Ambele, înconjurate de terase imense cu balustrade de inox și mozaicuri. Servitorul stă în aripa utilitară, lipit de spălătorie, lângă cele trei grupuri sanitare de la parter, nu departe de centrala termică. Etajul 1 e compus din vreo trei dormitoare echipate cu băi, două livinguri, altă sală de mese, cameră de relaxare, bucătărie etc. Dormitorul baronial se află la etajul 2, întins pe 36,16 mp, cam cât o garsonieră din București, la care mai pui un dressing de 20 mp, un balcon pe toată lățimea și două băi în oglindă. Livingul și biroul ocupă fiecare aproape 30 de mp, dar sunt despărțite de o bucătărie cu un balcon cât ea. Holul lat de la 2 continuă cu două băi și încă un dormitor care corespunde prin dressing cu cel mare. Distracția explodează la etajul 3, unde liftul te lasă în epicentrul unei terase circulabile de 200 mp. La nevoie, o baie imensă își face datoria. Și mai e un un etaj. La 4, deasupra marii terase, e prevăzută o alta ceva mai intimă, de 36 mp”, scriu jurnaliștii Rise Project.

(Sursa foto: Rise Project)

Rise Proiect publică și schițele bucătăriei de vară a “reședinței Dragnea din Alexandria”. De amenajare s-a ocupat o firmă din București „cu expertiză în amenajări la Parlament și BNR”. 

Citiți aici investigația Rise Project

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult