Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Anastasiu, Coaliția pentru Dezvoltare: „Haideți să tragem aer în piept, să facem un studiu de impact, să nu implementăm cu hei-rupul măsurile fiscale"

Dragos Anastasiu

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Oamenii de afaceri se arată îngrijorați de modul „heirupist” în care autoritățile vor să aplice măsurile fiscale și cer elaborarea mai întâi a unui studiu de impact economic.

„Trăim un paradox. În loc să organizăm o conferință în care să sărbătorim cea mai mare creștere economică și șomajul cel mai mic, facem azi o conferință în care să transmitem o mare îngrijorare. Suntem convinși că România ar putea ajunge la 10% creștere economică, dacă facem ce trebuie. Sau putem retrăi momentele din 2009-2010, dacă facem ce nu trebuie. Lipsa unui dialog real între mediul de afaceri și autorități este distrugătoare pentru economie. Am văzut cu toții propunerile venite de la Finanțe. Sunt 11 acte normative care au schimbat anul acesta Codul Fiscal. Unele erau în Programul de Guvernare. Mesajul nostru este simplu: haideți să tragem aer în piept și să ne luăm 3-4 luni, cât e nevoie, pentru a face un studiu de impact ca să nu mai schimbăm apoi conjunctura fiscală. Nimic nu ne grăbește să implementăm cu hei-rupul aceste măsuri", a declarat miercuri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț româno-germane, la o conferința comună a Coaliției pentru Dezvoltarea României, scrie HotNews.ro

La doi ani după aprobarea unui Cod Fiscal discutat și agreat cu toate părțile, actualul Executiv propune un val de modificări majore de fiscalitate, ignorând repetatele apeluri la stabilitate și predictibilitate venite dinspre mediul privat.

Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, a declarat recent că aplicarea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro va afecta mai ales companiile cu profitabilitate scăzută sau care înregistrează pierderi. „Practic, companiile care au o rată de profit mai mică de 6,25% raportată la cifra de afaceri, vor fi nevoite să plătească un impozit mai mare decât în prezent. Şi să nu uităm că în această categorie de companii cu cifra de afaceri de sub 1 milion de Euro intră aproximativ 80% din companiile înregistrate în România”, a declarat Mihaela Mitroi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai cum asa? In seara in care se celebrau 2 ani de la Colectiv, tractoristul de Dragnea spunea ca a vorbit cu oamenii de afaceri. Acum imi dau seama care erau acei oameni de afaceri; afaceristi corupti?
    • Like 0
  • D-l Anastasiu isi face iluzii mari ca are cu cine discuta despre studii de impact cu cineva din guvern sau psd!! Deputatul psd de pe strada mea mi-a spus ca se gandeste sa propuna un proiect de lege care sa prevada obligativitatea meciului egal in tenis!! Zice ca a auzit ca Simona putea castiga la Roland Garros daca facea meci egal cu Sharapova!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult