Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Anastasiu, Coaliția pentru Dezvoltare: „Haideți să tragem aer în piept, să facem un studiu de impact, să nu implementăm cu hei-rupul măsurile fiscale"

Dragos Anastasiu

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Oamenii de afaceri se arată îngrijorați de modul „heirupist” în care autoritățile vor să aplice măsurile fiscale și cer elaborarea mai întâi a unui studiu de impact economic.

„Trăim un paradox. În loc să organizăm o conferință în care să sărbătorim cea mai mare creștere economică și șomajul cel mai mic, facem azi o conferință în care să transmitem o mare îngrijorare. Suntem convinși că România ar putea ajunge la 10% creștere economică, dacă facem ce trebuie. Sau putem retrăi momentele din 2009-2010, dacă facem ce nu trebuie. Lipsa unui dialog real între mediul de afaceri și autorități este distrugătoare pentru economie. Am văzut cu toții propunerile venite de la Finanțe. Sunt 11 acte normative care au schimbat anul acesta Codul Fiscal. Unele erau în Programul de Guvernare. Mesajul nostru este simplu: haideți să tragem aer în piept și să ne luăm 3-4 luni, cât e nevoie, pentru a face un studiu de impact ca să nu mai schimbăm apoi conjunctura fiscală. Nimic nu ne grăbește să implementăm cu hei-rupul aceste măsuri", a declarat miercuri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț româno-germane, la o conferința comună a Coaliției pentru Dezvoltarea României, scrie HotNews.ro

La doi ani după aprobarea unui Cod Fiscal discutat și agreat cu toate părțile, actualul Executiv propune un val de modificări majore de fiscalitate, ignorând repetatele apeluri la stabilitate și predictibilitate venite dinspre mediul privat.

Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, a declarat recent că aplicarea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro va afecta mai ales companiile cu profitabilitate scăzută sau care înregistrează pierderi. „Practic, companiile care au o rată de profit mai mică de 6,25% raportată la cifra de afaceri, vor fi nevoite să plătească un impozit mai mare decât în prezent. Şi să nu uităm că în această categorie de companii cu cifra de afaceri de sub 1 milion de Euro intră aproximativ 80% din companiile înregistrate în România”, a declarat Mihaela Mitroi.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai cum asa? In seara in care se celebrau 2 ani de la Colectiv, tractoristul de Dragnea spunea ca a vorbit cu oamenii de afaceri. Acum imi dau seama care erau acei oameni de afaceri; afaceristi corupti?
    • Like 0
  • check icon
    D-l Anastasiu isi face iluzii mari ca are cu cine discuta despre studii de impact cu cineva din guvern sau psd!! Deputatul psd de pe strada mea mi-a spus ca se gandeste sa propuna un proiect de lege care sa prevada obligativitatea meciului egal in tenis!! Zice ca a auzit ca Simona putea castiga la Roland Garros daca facea meci egal cu Sharapova!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult