Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Anastasiu, Coaliția pentru Dezvoltare: „Haideți să tragem aer în piept, să facem un studiu de impact, să nu implementăm cu hei-rupul măsurile fiscale"

Dragos Anastasiu

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Oamenii de afaceri se arată îngrijorați de modul „heirupist” în care autoritățile vor să aplice măsurile fiscale și cer elaborarea mai întâi a unui studiu de impact economic.

„Trăim un paradox. În loc să organizăm o conferință în care să sărbătorim cea mai mare creștere economică și șomajul cel mai mic, facem azi o conferință în care să transmitem o mare îngrijorare. Suntem convinși că România ar putea ajunge la 10% creștere economică, dacă facem ce trebuie. Sau putem retrăi momentele din 2009-2010, dacă facem ce nu trebuie. Lipsa unui dialog real între mediul de afaceri și autorități este distrugătoare pentru economie. Am văzut cu toții propunerile venite de la Finanțe. Sunt 11 acte normative care au schimbat anul acesta Codul Fiscal. Unele erau în Programul de Guvernare. Mesajul nostru este simplu: haideți să tragem aer în piept și să ne luăm 3-4 luni, cât e nevoie, pentru a face un studiu de impact ca să nu mai schimbăm apoi conjunctura fiscală. Nimic nu ne grăbește să implementăm cu hei-rupul aceste măsuri", a declarat miercuri Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț româno-germane, la o conferința comună a Coaliției pentru Dezvoltarea României, scrie HotNews.ro

La doi ani după aprobarea unui Cod Fiscal discutat și agreat cu toate părțile, actualul Executiv propune un val de modificări majore de fiscalitate, ignorând repetatele apeluri la stabilitate și predictibilitate venite dinspre mediul privat.

Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică, PwC România, a declarat recent că aplicarea unui impozit de 1% pe cifra de afaceri pentru companiile cu cifră de afaceri sub un milion de euro va afecta mai ales companiile cu profitabilitate scăzută sau care înregistrează pierderi. „Practic, companiile care au o rată de profit mai mică de 6,25% raportată la cifra de afaceri, vor fi nevoite să plătească un impozit mai mare decât în prezent. Şi să nu uităm că în această categorie de companii cu cifra de afaceri de sub 1 milion de Euro intră aproximativ 80% din companiile înregistrate în România”, a declarat Mihaela Mitroi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Pai cum asa? In seara in care se celebrau 2 ani de la Colectiv, tractoristul de Dragnea spunea ca a vorbit cu oamenii de afaceri. Acum imi dau seama care erau acei oameni de afaceri; afaceristi corupti?
    • Like 0
  • D-l Anastasiu isi face iluzii mari ca are cu cine discuta despre studii de impact cu cineva din guvern sau psd!! Deputatul psd de pe strada mea mi-a spus ca se gandeste sa propuna un proiect de lege care sa prevada obligativitatea meciului egal in tenis!! Zice ca a auzit ca Simona putea castiga la Roland Garros daca facea meci egal cu Sharapova!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult