Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

DUBLU CLIC. Două imagini cu Regina Elisabeta a II-a - în 2020 și în 1951

Regina Elisabeta a II-a fost fotografiată călare, în curtea palatului Windsor. Este prima apariţie a reginei, după plasarea în autoizolare pe perioada pandemiei provocate de noul coronavirus.

Foto: Steve Parsons - WPA Pool/Guliver Getty Images

În imaginea realizată în weekendul care a trecut, regina Elisabeta a II-a călărește pe Balmoral Fern, un poney Fell, în vârstă de 14 ani. 

Mai jos, o imagine din 1958, cu regina Marii Britanii călare, salutând după parada militară Trooping the Colour, organizată în onoarea zilei de naștere a suveranei Marii Britanii. 

Foto PA Images via Guliver Getty Images

Și o imagine din iulie 1951, înainte de urcarea pe tron, a viitoarei regine:

Foto Bettmann / Guliver Getty Images

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult