Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton, câștigătoarea democrată din Iowa, văzută de doi fotografi: unul în fața scenei, unul în spatele ei

Hillary Clinton

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Astăzi, în noul tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale unui celebru personaj: Hillary Clinton.

Câștigător stabilit după ce s-a dat cu banul

Circuitul alegerilor preliminarii din SUA a început cu Iowa, iar cursa electorală democrată din statul american a fost una strânsă. În cel puțin șase circumscripții electorale de aici favorita Hillary Clinton şi „democratul socialist", cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, au iesit la egalitate. 

Regulile electorale din Statele Unite ale Americii (SUA) prevăd că dacă doi candidați sunt la egalitate, câștigătorul va fi ales după aruncarea cu banul. Norocul a fost de partea lui Hillary Clinton. 

În imaginea de sus, Hillary Clinton, fostul secretar de stat și în prezent candidat democrat la președinția SUA, vorbește în timpul unui eveniment de campanie de la Universitatea de Stat din Iowa în Ames, Iowa, SUA, sâmbătă, 30 ianuarie. Clinton a apărut pe scenă cu astronautul Mark Kelly și fiica ei Chelsea Clinton, vorbind despre controlul armelor. (Credit Foto Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images)

Rezultatul din Iowa are câteva semnificaţii specifice semnalate de corespondentul nostru în SUA, Martin S. Martin.

Hillary Clinton

(Foto credit Justin Sullivan/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult