Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton, câștigătoarea democrată din Iowa, văzută de doi fotografi: unul în fața scenei, unul în spatele ei

Hillary Clinton

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Astăzi, în noul tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale unui celebru personaj: Hillary Clinton.

Câștigător stabilit după ce s-a dat cu banul

Circuitul alegerilor preliminarii din SUA a început cu Iowa, iar cursa electorală democrată din statul american a fost una strânsă. În cel puțin șase circumscripții electorale de aici favorita Hillary Clinton şi „democratul socialist", cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, au iesit la egalitate. 

Regulile electorale din Statele Unite ale Americii (SUA) prevăd că dacă doi candidați sunt la egalitate, câștigătorul va fi ales după aruncarea cu banul. Norocul a fost de partea lui Hillary Clinton. 

În imaginea de sus, Hillary Clinton, fostul secretar de stat și în prezent candidat democrat la președinția SUA, vorbește în timpul unui eveniment de campanie de la Universitatea de Stat din Iowa în Ames, Iowa, SUA, sâmbătă, 30 ianuarie. Clinton a apărut pe scenă cu astronautul Mark Kelly și fiica ei Chelsea Clinton, vorbind despre controlul armelor. (Credit Foto Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images)

Rezultatul din Iowa are câteva semnificaţii specifice semnalate de corespondentul nostru în SUA, Martin S. Martin.

Hillary Clinton

(Foto credit Justin Sullivan/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult