Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton, câștigătoarea democrată din Iowa, văzută de doi fotografi: unul în fața scenei, unul în spatele ei

Hillary Clinton

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Astăzi, în noul tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale unui celebru personaj: Hillary Clinton.

Câștigător stabilit după ce s-a dat cu banul

Circuitul alegerilor preliminarii din SUA a început cu Iowa, iar cursa electorală democrată din statul american a fost una strânsă. În cel puțin șase circumscripții electorale de aici favorita Hillary Clinton şi „democratul socialist", cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, au iesit la egalitate. 

Regulile electorale din Statele Unite ale Americii (SUA) prevăd că dacă doi candidați sunt la egalitate, câștigătorul va fi ales după aruncarea cu banul. Norocul a fost de partea lui Hillary Clinton. 

În imaginea de sus, Hillary Clinton, fostul secretar de stat și în prezent candidat democrat la președinția SUA, vorbește în timpul unui eveniment de campanie de la Universitatea de Stat din Iowa în Ames, Iowa, SUA, sâmbătă, 30 ianuarie. Clinton a apărut pe scenă cu astronautul Mark Kelly și fiica ei Chelsea Clinton, vorbind despre controlul armelor. (Credit Foto Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images)

Rezultatul din Iowa are câteva semnificaţii specifice semnalate de corespondentul nostru în SUA, Martin S. Martin.

Hillary Clinton

(Foto credit Justin Sullivan/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult