Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton, câștigătoarea democrată din Iowa, văzută de doi fotografi: unul în fața scenei, unul în spatele ei

Hillary Clinton

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Astăzi, în noul tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale unui celebru personaj: Hillary Clinton.

Câștigător stabilit după ce s-a dat cu banul

Circuitul alegerilor preliminarii din SUA a început cu Iowa, iar cursa electorală democrată din statul american a fost una strânsă. În cel puțin șase circumscripții electorale de aici favorita Hillary Clinton şi „democratul socialist", cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, au iesit la egalitate. 

Regulile electorale din Statele Unite ale Americii (SUA) prevăd că dacă doi candidați sunt la egalitate, câștigătorul va fi ales după aruncarea cu banul. Norocul a fost de partea lui Hillary Clinton. 

În imaginea de sus, Hillary Clinton, fostul secretar de stat și în prezent candidat democrat la președinția SUA, vorbește în timpul unui eveniment de campanie de la Universitatea de Stat din Iowa în Ames, Iowa, SUA, sâmbătă, 30 ianuarie. Clinton a apărut pe scenă cu astronautul Mark Kelly și fiica ei Chelsea Clinton, vorbind despre controlul armelor. (Credit Foto Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images)

Rezultatul din Iowa are câteva semnificaţii specifice semnalate de corespondentul nostru în SUA, Martin S. Martin.

Hillary Clinton

(Foto credit Justin Sullivan/Getty Images)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult