Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DUBLU CLIC. Hillary Clinton, câștigătoarea democrată din Iowa, văzută de doi fotografi: unul în fața scenei, unul în spatele ei

Hillary Clinton

Privitorul grăbit dorește imagini care să exprime diversitate, informație concentrată și mesaj puternic, pe care să le împărtășească mai departe cu prietenii pe rețelele sociale. Fotografii de presă primesc astfel libertate totală pentru a surprinde, pe lângă fotografiile în „note” clasice din cadrul evenimentelor oficiale la care sunt acreditați, alternative ingenioase și atractive.

Astăzi, în noul tip de proiect foto, „DUBLU CLIC”, vă invităm să priviți concomitent două unghiuri ale unui celebru personaj: Hillary Clinton.

Câștigător stabilit după ce s-a dat cu banul

Circuitul alegerilor preliminarii din SUA a început cu Iowa, iar cursa electorală democrată din statul american a fost una strânsă. În cel puțin șase circumscripții electorale de aici favorita Hillary Clinton şi „democratul socialist", cum îşi spune senatorul din Vermont, Bernie Sanders, în vârstă de 74 de ani, au iesit la egalitate. 

Regulile electorale din Statele Unite ale Americii (SUA) prevăd că dacă doi candidați sunt la egalitate, câștigătorul va fi ales după aruncarea cu banul. Norocul a fost de partea lui Hillary Clinton. 

În imaginea de sus, Hillary Clinton, fostul secretar de stat și în prezent candidat democrat la președinția SUA, vorbește în timpul unui eveniment de campanie de la Universitatea de Stat din Iowa în Ames, Iowa, SUA, sâmbătă, 30 ianuarie. Clinton a apărut pe scenă cu astronautul Mark Kelly și fiica ei Chelsea Clinton, vorbind despre controlul armelor. (Credit Foto Patrick T. Fallon / Bloomberg via Getty Images)

Rezultatul din Iowa are câteva semnificaţii specifice semnalate de corespondentul nostru în SUA, Martin S. Martin.

Hillary Clinton

(Foto credit Justin Sullivan/Getty Images)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult