Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

DUBLU CLIC. Protestele fermierilor francezi, două cadre: un fotograf a reușit să ilustreze „un foc de paie”

proteste Franța

Dincolo de menirea de știre, de ilustrare obiectivă imediată a evenimentelor pe care o are o imagine de acest tip (personaje, loc etc) o alternativă precum cea prezentată în pereche rămâne o soluție pentru redarea simbolică, unică, a aceluiași eveniment, o potențială imagine principală, de primă pagină, non-clișeu. (Foto Getty Images/AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER)

Imaginile sunt surprinse miercuri, în timpul protestelor femierilor francezi, în orașul Le Mans, în nord-vestul Franței.

Sute de fermieri au folosit tractoare și anvelope pentru a bloca mai multe drumuri importante în apropiere de orașul Le Mans, în semn de protest față de prețul în scădere al produselor agricole din UE și față de politicile de comerț la nivelul UE care, în opinia lor, vor lovi sectorul agricol european.

În imagine, polițiști francezi – care păzeau intrarea într-un intrarea într-un hypermarket Carrefour, în Le Mans - reacționează după ce un utilaj agricol a împrăștiat paie în direcția lor.

Sindicatele agricultorilor solicită distribuitorilor și companiilor importante din industria alimentară să plătească mai mult pentru produsele agricole și pentru creșterea animalelor.

proteste Franta in imagini

(Foto Getty Images/AFP/JEAN-FRANCOIS MONIER)

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult