Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

După ce a dărâmat Guvernul Orban, PSD l-a reistalat la loc: aflat în izolare la Vila Lac 1, Ludovic Orban a primit 286 voturi, într-un Parlament din care liberalii au lipsit motivat

Ludovic Orban la Guvern

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Guvernul Orban a fost reinstalat la Palatul Victoria cu votul masiv al parlamentarilor PSD care l-au înlăturat de la putere. Cu mulți dintre parlamentarii PNL lipsind motivat din cauza suspiciunilor de coronavirus, atât cvorumul, cât și numărul necesar de voturi au fost asigurate de PSD.

Pentru învestirea Executivului au votat 286 de parlamentari, în timp ce 23 au fost împotrivă.

„Astăzi România are nevoie de un guvern cu puteri depline. Va fi acesta în măsură să gestioneze problemele cu care ne confruntăm acum? Greu de răspuns… Dar instituțiile statului și specialiștii care se luptă cu epidemia au nevoie de stabilitate și măsuri rapide. Știu! PNL și Iohannis nu merită acest vot! Dar românii merită un stat funcțional care să poată reacționa rapid la pandemie. Sănătatea și siguranța românilor merită votul nostru!”, a scris liderul PSD, Marcel Ciolacu, pe Facebook. Acesta a adăugat că de mâine PSD va face „opoziție TOTALĂ”. Cu majuscule.

În timpul audierilor din comisii, șapte dintre miniștri, Monica Anisie, Violeta Alexandru, Victor Costache, Costel Alexe, Cătălin Predoiu, Ion ștefan și Florin Cîțu. au primit aviz negativ.  

Unii dintre miniștrii propuși au fost audiați la distanță, din cauza măsurilor de protecţie privind coronavirusul, Monica Anisie și Bogdan Aurescu, care nu au luat parte la Biroul Permanent la care a venit senatorul Vergil Chițac, diagnosticat cu coronavirus, au participat la audieri. 

Ministrul Sănătății, Victor Costache, care a fost alături de Ludovic Orban atunci când acesta a făcut anunțul că a venit în contact cu Chițac, a participat în persoană la audieri, fără a avea mască de protecție. Costache a fost testat vineri pentru coronavirus, iar rezultatul a fost negativ.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Delia MC Delia MC check icon
  Ha-ha! Psd, campionii la răsturnat guverne, inclusiv de-a lor! Atât de mult se tem de anticipate încât l-au votat pe Orban, pe care nu cu mult timp în urmă l-au dat jos!
  Maeștri ai consecvenței! L-ar fi votat bucuroși și pe Cîțu, chiar dacă știau bine că acela îi face cu ou și oțet pe unde-i prinde! S-ar fi facut frate cu cel mai negru drac, cu inamicul numărul unu. Votau și o mătură numai să nu se ajungă la anticipate. Ăsta e bau-bau-ul lor acum nu corona de care le-a păsat și le pasă fix în dos.
  • Like 1
 • Roxana B check icon
  Lasind la o parte politicianismul, mie tot nu mi-e clar: in Elvetia sint peste 1000 de persoane confirmate pozitiv pt Coronavirus, 11 morti, si nimeni nu se panicheaza.
  Abia ieri au inchis scolile.
  In Ro sint 95 confirmati, nici un deces, si haloimis cit cuprinde.
  Am o intrebare: zborurile Elvetia-Ro si invers sint anulate ori ba?
  • Like 3
  • @ Roxana B
   Ca si raspundere sociala nu cred ca se pot compara cele doua popoare, din pacate.
   • Like 2
 • Tagma jefuitorilor a mai câștigat o luptă împotriva și cu ajutorul poporului român !
  • Like 0


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult