Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
Vicepreședinta USR, Clotilde Armand, spune că Uniunea urmează să voteze o listă de subiecte pe care Uniunea va refuza să își asume o poziție publică. Printre acestea se numără, pe lângă redefinirea noțiunii de familie din Constituție, Biserica și imigrația.
În timpul emisiunii „În fața ta”, de la Digi24, Clotilde Armand a vorbit despre existența unui pact în Uniunea Salvați România, potrivit căruia USR nu se va pronunța public asupra unor teme care îi separă pe membrii săi. Printre acestea se numără de pildă redefinirea noțiunii de familie - Nicușor Dan a demisionat din funcția de președinte, pentru că Biroul Național a decis prin vot să se poziționeze public împotriva redefinirii familiei.
Întrebată de moderatorii Claudiu Pândaru și Florin Negruțiu ce alte teme sensibile, asupra cărora partidul nu vrea să se pronunțe, mai există, Clotilde Armand a răspuns: „Una este familia tradițională, una este Biserica, una este probabil imigrația. Chiar acum această listă se face în cadrul partidului pentru a întări această uniune de care vorbeam. Facem o listă de lucruri care sunt importante și despre care știm cu toții. Ce nu era clar era lista de lucruri pentru care nu vrem să ne pronunțăm, pentru că nu vrem să ne separăm. La ora actuală, în România, prioritățile sunt foarte clare, pentru astea trebuie să luptăm și nu trebuie să cădem în alte capcane”, a declarat Clotilde Armand, care a confirmat că lista urrmează să fie supusă votului membrilor partidului.
Întrebată dacă Nicușor Dan participă la alcătuirea listei, vicepreședinta USR a răspuns: „Sunt convinsă că da, el știe care este lista și ce vrea să pună pe lista respectivă”, evitând însă să spună mai departe dacă Nicușor Dan mai are, și după demisie, un rol în partid.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Mai bine ne concentram pe subiectele asupra carora cadem cu totii de acord, de exemplu transparenta in achizitiile publice, si imbunatatirea infrastructurii, a educatiei, si a sistemului medical. Ce parere aveti?
Diletanti?
Poate Triletanti;
Vad ca nu s-au adunat decat pentru a pune custi pentru catei pe aleile bucurestene; Si pentru 3-4 magarii pe care le fac primarii prin feudele lor;
In rest; pareri de "parelnici"
Observatori ai mersului trenului; Si peste toate- un "comitet" de "baieti de comitet" care sunt atat de duplicitari incat n-au nicio parere a lor;
Desi- la cat ii vad de feciorelnici...mai bine lipsa parerea lor; Maine-poimaine o sa fie obligatoriu ( vorba bancului - pour les conaisseurs)...
Si uite asa reapare "cronica unei morti anuntate"...
RIP
Nicusor Dan si-a indeplinit misiunea primita de a aduce SRL-ul in Parlament. Retragerea sa din USR semnifica faptul ca omul a primit alte misiuni.
Secretar/secretara este ok, pt ca sunt slujbe marunte, dar presedinte/presedinta si ministru/ministra e prea mult?
Hai serios acum :)
Exista meserii si functii la care este identificata atat forma masculina cat si cea feminina dar si unele la care singura forma admisa este masculina;
Pana la reformulare- probabil de catre Academia Romana- forma utilizabila corect este cea data de DEX;
Dar... la cate manele sunt in tara, ce mai conteaza cum punem virgula, cratima si pe "este"?!
Educatia pleaca de la lucruri marunte;
De care nimeni nu se prea mai impiedica;
Important e " fara numar, fara numar"
In State- in anumite pozitii si functii barbatii se adreseaza femeilor cu " Sir"
Academia nu face decat sa accepte modificarile pe care populatia le opereaza asupra limbii. Daca noi nu ne sesizam, ei cu siguranta nu o vor face. (e.g "locatie")
De asemenea, mi se par de prost gust trimiterile repetate catre maidan si manele. Cu siguranta te-ai prins deja ca cititorii Republicii nu sunt chiar pleava societatii.
PS:
4-18. A soldier addressing a higher ranking officer uses the word sir or ma’am in the same manner as a polite civilian speaking with a person to whom he wishes to show respect.
Direct din codul de conduita al Armatei Statelor Unite.
Ca manager performant a sesizat inutilitatea dezbaterii unor teme clare : familia nu e în pericol , tema Bisericii e o opţiune individuală ,iat imigranţii ghinionişti plâng .Deci să ne preocupăm de problemele reale .
Aş da ţara liniştit de dragul copilului meu zece ani pe mâna exclusivă a Clotildei . Nu şi a celorlaţi .
Apropos, eu am ramas un mare admirator al Arabelei, dar am auzit de niste acuzatii de coruptie ...
Cu Bartók m-ati prins, sunt indragostit de muzica lui si am fost si pe Csalán útca. Un coleg mi-a spus un zvon ca statul român i-ar fi refuzat cetatenia româna dupa razboi. Daca auziti ceva as aprecia mult sa-mi spuneti, gândul c-ar putea fi adevarat nu-mi face bine...
Activitatea Dvs. legata de doina mi se pare extraordinara ! Eu am dificultati cu asta. Imi place la nebunie melodia aceea folclorica maghiara din "The English Patient" dar ma intreb daca nu face parte din acele cântece despre care un englez spunea ca "in Transilvania lautarii pastreaza muzica si schimba cuvintele când in maghiara când in româna" (citat aproximativ) Noapte buna !
Definirea familiei nu ne pronuntam :) Daca nu te pronunti oricum te pronunti. Nu exista nu ma pronunț. Când exista partide care se pronunța, daca nu te pronunți ești de partea lor.
Biserica. Nu ar trebui sa fie subiect de discuție in parlament. Dar Statul trebui sa fie laic, asa cum biserica e condusa de preafericiți, statul este condus de preanefericiți. Daca-i amestecam se întâmpla lucruri rele. De ce sa nu te poți pronunța?
Imigrația, sunt in parlament dar nu ma pronunț pe o tema atât de grava? Păi despre ce sa discutăm in parlament, daca e necesar sa folosim hârtie creponata in clasele unu patru? Daca nu e mai oportuna hârtia glasată?
Sunt trist pentru că ma așteptam sa fiu dezamăgit, dar nu asa, , nu vedeam ca celebra coaliție pentru familie sa ajungă in parlament, dar iată ca a reușit, felicitări...