Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

E sfârșitul lui ianuarie, România nu are buget, leul e în picaj, însă Dragnea, proaspăt întors din vacanță, se laudă pe Facebook cu „cele mai mari creșteri de venituri din istoria României”

Liviu Dragnea

Recent întors din vacanța de o lună, Liviu Dragnea ia frâiele guvernării din nou în mâini: deocamdată doar prin postări pe Facebook, din care anunță recorduri ale economiei românești.

Chiar dacă e sfârșit de ianuarie și țara nu are buget, chiar dacă prețurile la utilități au explodat, iar leul se devalorizează atingând minime istorice în raport cu euro, Liviu Dragnea se laudă cu realizări excepționale ale economiei.

În această seară, într-o nouă postare pe Facebook din ciclul „Îndrăznește să crezi”, Liviu Dragnea scrie: „România a încheiat anul trecut cu venituri la buget de 295,1 miliarde de lei, cu 71,2 miliarde în plus față de anul 2016, reprezentând o creștere de 32%!!

PIB-ul României a ajuns în 2018 la 949,6 miliarde de lei, cu 188,2 miliarde de lei în plus față de 2016, adică o creștere de 25%!!

Sunt cele mai creșteri, în doi ani consecutivi, din istoria României!” 

A urmat un val de comentarii negative din partea cititorilor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ionel check icon
    Stiti ce nu inteleg eu la cei care scriu pe acest site !? Nu am vazut un articol, un singur articol, care sa scrie si ceva bun despre acest guvern !!! TOTUL ESTE RAU/NEGATIV ! Eu incerc sa vad si ce este rau si ce este bine. Are dreptate doamna, este un lucru foarte rau, ca nu avem buget, ca au crescut preturile la utilitati, etc. Minimele istorice la euro se repeta de 30 de ani incoace, la fiecare guvern. Pai in dec. 2017 euro era 4,6597. Numai daca punem inflatia de 5 % in dec 2018 euro ar fi trebuit sa fie 4,8926 !!! O fi bine , o fi rau ca este 4,76 !?. Dar cresterile la care se face referire sunt REALE. Sa inteleg ca unora le pare rau de acest lucru !!?? Sigur, pentru economisti lucrurile sunt interpretabile, in orice bine vad un rau viitor si invers ! Pana una alta, in cei 2 ani scrsi cu acesata guvernare s-au anuntat deficite care sareau bine de 3 % si.....totusi...ele au fost sub 3 %, confirmate si de eurostat.
    • Like 0
  • Dorin check icon
    Vrăjeală asta va tine la electoratul PSD ului Ce daca preturile cresc ,tot vor susține că este bine.
    • Like 2
  • Cam retarzi astia cu PR-ul... pai nu mai esti mai nene acum 30j de ani cand ce scria Scanteia era adevarul absolut.
    Publici tu pe Fb ineptii si blochezi detractori cati vrei, treaba e ca Fb-ul e doar o felie, toti pot sa faca bascalie de tine (la romani doar caterinca, n-are lumea veste pentru altele) si pe alte platforme.

    Uitati-va ma si invatati de la urmasul ala de securist care s-a retras imediat din partidul sufletului lui ciolos, ala e damage control adevarat... ce conteaza ca nu mai e in partid, face el o adeziune mai tarziu ca sa poata fi numit unde trebuie, nu e musai sa si candideze.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult