Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Elevii și preșcolarii vor merge fizic la școală până la pragul de 6 infectări cu Covid la mia de locuitori

scoala - elevi - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul verde până la pragul de 6 infectări cu coronavirus la mia de locuitori, în scenariul galben după această limită, în timp ce scenariul roșu este echivalent cu carantina, s-a stabilit vineri în ședința de Guvern. „Am spus şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică", a declarat premierul Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, peste pragul de 6 la mie ar putea fi luate o serie de măsuri, în funcție de vârsta elevilor. Astfel, preșcolarii ar putea merge în continuare la creșe și grădinițe, copiii mai mari ar urma să treacă în online, iar de la clasa a VII-a în sus ar putea exista posibilitatea ca elevii vaccinați să poată continua școala în format fizic. 

Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar nu și în spațiile deschise.

Totodată, se va renunța la obligativitatea purtării măștii la interior de către copiii din învățământul special. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Gogosi si vorbarie de campanie, nicio masura luata, nimic invatat din experienta trecuta Cum s-ar putea face scoala separand pe cei vaccinati de cei nevaccinati, avand acelasi numar de profesori si clase cu profile diferite? Cum poti carantina zone adiacente cu elevi care merg dintr-o parte in alta la scoala , exemplul fiind Bucuresti-Ilfov. Cum aplici distantarea sociala, cand clasele au aceeasi structura, mijloacele de transport in comun sunt aceleasi? Cum se rezolva problema profesorilor nevaccinati, care pot preda de acasa, cu elevii la scoala? Cum rezolvi de pe acum lipsa serviciilor IT, caci acest Campeanu a motivat vacanta prelungita din primavara asta de lipsa internetului öa Sacele ( sa mori de ras,nu alta ). Cine a adaptat noile manuale la invatamantul online? Diavolul sta in detalii, mai Campeanule.
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult