Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șase ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elevii și preșcolarii vor merge fizic la școală până la pragul de 6 infectări cu Covid la mia de locuitori

scoala - elevi - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul verde până la pragul de 6 infectări cu coronavirus la mia de locuitori, în scenariul galben după această limită, în timp ce scenariul roșu este echivalent cu carantina, s-a stabilit vineri în ședința de Guvern. „Am spus şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică", a declarat premierul Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, peste pragul de 6 la mie ar putea fi luate o serie de măsuri, în funcție de vârsta elevilor. Astfel, preșcolarii ar putea merge în continuare la creșe și grădinițe, copiii mai mari ar urma să treacă în online, iar de la clasa a VII-a în sus ar putea exista posibilitatea ca elevii vaccinați să poată continua școala în format fizic. 

Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar nu și în spațiile deschise.

Totodată, se va renunța la obligativitatea purtării măștii la interior de către copiii din învățământul special. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Gogosi si vorbarie de campanie, nicio masura luata, nimic invatat din experienta trecuta Cum s-ar putea face scoala separand pe cei vaccinati de cei nevaccinati, avand acelasi numar de profesori si clase cu profile diferite? Cum poti carantina zone adiacente cu elevi care merg dintr-o parte in alta la scoala , exemplul fiind Bucuresti-Ilfov. Cum aplici distantarea sociala, cand clasele au aceeasi structura, mijloacele de transport in comun sunt aceleasi? Cum se rezolva problema profesorilor nevaccinati, care pot preda de acasa, cu elevii la scoala? Cum rezolvi de pe acum lipsa serviciilor IT, caci acest Campeanu a motivat vacanta prelungita din primavara asta de lipsa internetului öa Sacele ( sa mori de ras,nu alta ). Cine a adaptat noile manuale la invatamantul online? Diavolul sta in detalii, mai Campeanule.
    • Like 0


Îți recomandăm