Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Elevii și preșcolarii vor merge fizic la școală până la pragul de 6 infectări cu Covid la mia de locuitori

scoala - elevi - Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Foto: Inquam Photos/ Sabin Cirstoveanu

Școlile și grădinițele vor funcționa în scenariul verde până la pragul de 6 infectări cu coronavirus la mia de locuitori, în scenariul galben după această limită, în timp ce scenariul roșu este echivalent cu carantina, s-a stabilit vineri în ședința de Guvern. „Am spus şi rămân ferm pe acestea: vreau ca anul acesta anul şcolar să înceapă cu prezenţă fizică şi să rămână cu prezenţă fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie ca anul acesta şcolar să începem cu prezenţă fizică, să rămânem cu prezenţă fizică", a declarat premierul Florin Cîţu.

Potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, peste pragul de 6 la mie ar putea fi luate o serie de măsuri, în funcție de vârsta elevilor. Astfel, preșcolarii ar putea merge în continuare la creșe și grădinițe, copiii mai mari ar urma să treacă în online, iar de la clasa a VII-a în sus ar putea exista posibilitatea ca elevii vaccinați să poată continua școala în format fizic. 

Purtarea măștii în școală va rămâne obligatorie pentru copiii peste 6 ani, dar nu și în spațiile deschise.

Totodată, se va renunța la obligativitatea purtării măștii la interior de către copiii din învățământul special. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Gecaba Gecaba check icon
    Gogosi si vorbarie de campanie, nicio masura luata, nimic invatat din experienta trecuta Cum s-ar putea face scoala separand pe cei vaccinati de cei nevaccinati, avand acelasi numar de profesori si clase cu profile diferite? Cum poti carantina zone adiacente cu elevi care merg dintr-o parte in alta la scoala , exemplul fiind Bucuresti-Ilfov. Cum aplici distantarea sociala, cand clasele au aceeasi structura, mijloacele de transport in comun sunt aceleasi? Cum se rezolva problema profesorilor nevaccinati, care pot preda de acasa, cu elevii la scoala? Cum rezolvi de pe acum lipsa serviciilor IT, caci acest Campeanu a motivat vacanta prelungita din primavara asta de lipsa internetului öa Sacele ( sa mori de ras,nu alta ). Cine a adaptat noile manuale la invatamantul online? Diavolul sta in detalii, mai Campeanule.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult