Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de nouă ani Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX, concepută să transporte oameni pe Marte

Starship - Foto: Twitter/ SpaceX

Foto: Twitter/ SpaceX

Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seara, în Texas, prima navetă spaţială, denumită Starship, care ar urma să transporte oameni pe Marte. 

Miliardarul a spus că, deși sună „total nebunesc", naveta va începe să orbiteze în jurul Terrei în decurs de șase luni.

„Cred că ar trebui să facem tot posibilul pentru a deveni o specie multi-planetară și ar trebui să facem acest lucru acum”, a declarat Elon Musk.

„Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, capabilă să ducă oameni pe Lună și Marte”, a anunțat SpaceX, compania deținută de Elon Musk. Până la o sută de persoane ar putea călători în spațiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată.

SpaceX Starship are o lungime de 50 de metri și un diametru de 9 metri. Naveta va ajunge în spațiu pe o rachetă masivă - Super Heavy - care va fi propulsată de 35 de motoare Raptor.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult