Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX, concepută să transporte oameni pe Marte

Starship - Foto: Twitter/ SpaceX

Foto: Twitter/ SpaceX

Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seara, în Texas, prima navetă spaţială, denumită Starship, care ar urma să transporte oameni pe Marte. 

Miliardarul a spus că, deși sună „total nebunesc", naveta va începe să orbiteze în jurul Terrei în decurs de șase luni.

„Cred că ar trebui să facem tot posibilul pentru a deveni o specie multi-planetară și ar trebui să facem acest lucru acum”, a declarat Elon Musk.

„Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, capabilă să ducă oameni pe Lună și Marte”, a anunțat SpaceX, compania deținută de Elon Musk. Până la o sută de persoane ar putea călători în spațiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată.

SpaceX Starship are o lungime de 50 de metri și un diametru de 9 metri. Naveta va ajunge în spațiu pe o rachetă masivă - Super Heavy - care va fi propulsată de 35 de motoare Raptor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult