Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX, concepută să transporte oameni pe Marte

Starship - Foto: Twitter/ SpaceX

Foto: Twitter/ SpaceX

Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seara, în Texas, prima navetă spaţială, denumită Starship, care ar urma să transporte oameni pe Marte. 

Miliardarul a spus că, deși sună „total nebunesc", naveta va începe să orbiteze în jurul Terrei în decurs de șase luni.

„Cred că ar trebui să facem tot posibilul pentru a deveni o specie multi-planetară și ar trebui să facem acest lucru acum”, a declarat Elon Musk.

„Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, capabilă să ducă oameni pe Lună și Marte”, a anunțat SpaceX, compania deținută de Elon Musk. Până la o sută de persoane ar putea călători în spațiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată.

SpaceX Starship are o lungime de 50 de metri și un diametru de 9 metri. Naveta va ajunge în spațiu pe o rachetă masivă - Super Heavy - care va fi propulsată de 35 de motoare Raptor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Olguța Totolici

Despre soția lui Dan Barna opinia publică a aflat relativ recent, în momentul în care candidatul la președinție și-a făcut publică averea, iar în dreptul soției câștigurile erau „ascunse”, ca urmare a unei clauze de confidențialitate semnate cu firma la care aceasta lucrează. Intrigată, am dorit să o cunosc pe doamna în discuție, ca să aflu direct de la sursă cine e și „câte parale face”.

Citește mai mult

Marius Manole/Foto: Alexandra Pandrea

„Cred că aș pleca de la educarea profesorilor, de la a-i face ei să înțeleagă că sunt foarte importanți și că trebuie să aplice o altă metodă, nu pe cea pe care o știm noi de demult, cu rigla peste mână, cu învățatul cuvânt cu cuvânt din carte, cu învățatul comentariilor”, spune actorul Marius Manole. (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult