Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Elon Musk a prezentat prima navetă spațială SpaceX, concepută să transporte oameni pe Marte

Starship - Foto: Twitter/ SpaceX

Foto: Twitter/ SpaceX

Elon Musk a dezvăluit sâmbătă seara, în Texas, prima navetă spaţială, denumită Starship, care ar urma să transporte oameni pe Marte. 

Miliardarul a spus că, deși sună „total nebunesc", naveta va începe să orbiteze în jurul Terrei în decurs de șase luni.

„Cred că ar trebui să facem tot posibilul pentru a deveni o specie multi-planetară și ar trebui să facem acest lucru acum”, a declarat Elon Musk.

„Starship va fi cea mai puternică rachetă din istorie, capabilă să ducă oameni pe Lună și Marte”, a anunțat SpaceX, compania deținută de Elon Musk. Până la o sută de persoane ar putea călători în spațiu, în cadrul unor zboruri interplanetare de lungă durată.

SpaceX Starship are o lungime de 50 de metri și un diametru de 9 metri. Naveta va ajunge în spațiu pe o rachetă masivă - Super Heavy - care va fi propulsată de 35 de motoare Raptor.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Halep - Moisescu

Sportivii români trebuie să depășească- pentru a face performanță- limite care le sunt impuse de la vârste mici. „Nu poți să faci aia”, „Nu ești în stare”, „Nu poți să ajungi numărul unu”, „Nu poți să câștigi un Grand Slam”, spune Simona Halep, care crede că un sportiv cu pishicul „tare”, e mai pregătit să fie campion. Ea are și câteva sfaturi pentru părinții care își încurajează copiii să facă sport.

Citește mai mult

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult