Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Escapadă la mare, la doar câțiva pași de sufragerie

DedeSign- tematica marină

Știm cu toții unde găsim marea, însă nu ne este la îndemână să ajungem pe litoral de fiecare dată când ne dorim. Dar prin mici artificii, putem să ne creăm un univers în care să simțim că suntem mai aproape de senzația de vacanță.

Tematica marină este una spectaculoasă chiar și în designul interior. Este apreciată mai ales pentru că i se atribuie meritul de a avea un impact pozitiv asupra psihicului, inducând o stare de bine, întrucât aduce soarele, marea, nisipul, vara și ralaxarea aproape de noi.

Așadar, să nu mai pierdem timpul, pentru că... nici vara nu ține o veșnicie.

În cele ce urmează, vom detalia mici ponturi care ne ajută atunci când vrem să ne amenajăm un spațiu menit să ne trimită cu gândul la sezonul estival și la peisajele marine. Iată un concept DedeSign, care este un proiect Dedeman:

Dacă vă întrebați unde putem crea o atmosferă de concediu, aproape de casă, răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Balconul, acel spațiu de care de multe ori uităm sau pe care îl aglomerăm cu lucruri depozitate ineficient, poate fi locul perfect unde avem posibilitatea oricând să ne recreăm și să ne încărcăm bateriile consumate peste zi.

Stilul marin este caracterizat prin folosirea unor finisaje, culori și decorațiuni asociate cu marea, plaja și ambarcațiunile. Sunt folosite materiale textile în culori albe, albastre, bleu sau turcoaz, printuri cu dungi- de cele mai multe ori- iar în materie de texturi, sunt recomandate împletiturile, ceramica, lemnul, piatra în culori deschise, neutre.

Pardoseala WPC (7038654) reprezintă o opțiune foarte potrivită pentru amenajarea balconului, fiind ușor de montat, rezistentă la intemperii și- foarte important- antiderapantă. Peretii laterali, acolo unde este cazul, pot fi îmbrăcați cu lambriu exterior (4020040), finisajul de stejar gri deschis la culoare reprezentând alegerea perfectă pentru obținerea decorului marin.

Și cum orice escapadă la mare implică și un șezlong, balansoarul (8058801) îl poate înlocui cu succes.

Pentru a completa decorul marin, putem amplasa și un fotoliu suspendat sau un hamac. E o singură condiție pe care trebuie să o îndeplinească spațiul- să fie suficient de generos pentru a permite amplasarea, fără să ne dea impresia că este prea încărcat.

Fotoliul suspendat (8053062), din împletitură albă este tot ce ne trebuie. Poate fi însoțit de o masuță de ratan (8057625), 2-3 felinare din sticlă (8059923, 8059955) și câteva ghivece ceramice albastre (7055579) și albe (7051570) și suntem tot mai aproape de obținerea amenajării cu accente marine chiar la noi acasă.

Detaliile și păstrarea proporțiilor fac întotdeauna diferența.

Dacă la aceste elemente de mobilier mai adăugăm și câteva decorațiuni cum ar fi scoicile, stelutele de mare (8059930), o barcă (8059909), tablourile cu tematică marină (8055116, 8044046), în mod sigur întregul spațiu va părea desprins dintr-o destinație de vacanță de pe litoral.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult
sound-bars icon