Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Escapadă la mare, la doar câțiva pași de sufragerie

DedeSign- tematica marină

Știm cu toții unde găsim marea, însă nu ne este la îndemână să ajungem pe litoral de fiecare dată când ne dorim. Dar prin mici artificii, putem să ne creăm un univers în care să simțim că suntem mai aproape de senzația de vacanță.

Tematica marină este una spectaculoasă chiar și în designul interior. Este apreciată mai ales pentru că i se atribuie meritul de a avea un impact pozitiv asupra psihicului, inducând o stare de bine, întrucât aduce soarele, marea, nisipul, vara și ralaxarea aproape de noi.

Așadar, să nu mai pierdem timpul, pentru că... nici vara nu ține o veșnicie.

În cele ce urmează, vom detalia mici ponturi care ne ajută atunci când vrem să ne amenajăm un spațiu menit să ne trimită cu gândul la sezonul estival și la peisajele marine. Iată un concept DedeSign, care este un proiect Dedeman:

Dacă vă întrebați unde putem crea o atmosferă de concediu, aproape de casă, răspunsul s-ar putea să vă surprindă. Balconul, acel spațiu de care de multe ori uităm sau pe care îl aglomerăm cu lucruri depozitate ineficient, poate fi locul perfect unde avem posibilitatea oricând să ne recreăm și să ne încărcăm bateriile consumate peste zi.

Stilul marin este caracterizat prin folosirea unor finisaje, culori și decorațiuni asociate cu marea, plaja și ambarcațiunile. Sunt folosite materiale textile în culori albe, albastre, bleu sau turcoaz, printuri cu dungi- de cele mai multe ori- iar în materie de texturi, sunt recomandate împletiturile, ceramica, lemnul, piatra în culori deschise, neutre.

Pardoseala WPC (7038654) reprezintă o opțiune foarte potrivită pentru amenajarea balconului, fiind ușor de montat, rezistentă la intemperii și- foarte important- antiderapantă. Peretii laterali, acolo unde este cazul, pot fi îmbrăcați cu lambriu exterior (4020040), finisajul de stejar gri deschis la culoare reprezentând alegerea perfectă pentru obținerea decorului marin.

Și cum orice escapadă la mare implică și un șezlong, balansoarul (8058801) îl poate înlocui cu succes.

Pentru a completa decorul marin, putem amplasa și un fotoliu suspendat sau un hamac. E o singură condiție pe care trebuie să o îndeplinească spațiul- să fie suficient de generos pentru a permite amplasarea, fără să ne dea impresia că este prea încărcat.

Fotoliul suspendat (8053062), din împletitură albă este tot ce ne trebuie. Poate fi însoțit de o masuță de ratan (8057625), 2-3 felinare din sticlă (8059923, 8059955) și câteva ghivece ceramice albastre (7055579) și albe (7051570) și suntem tot mai aproape de obținerea amenajării cu accente marine chiar la noi acasă.

Detaliile și păstrarea proporțiilor fac întotdeauna diferența.

Dacă la aceste elemente de mobilier mai adăugăm și câteva decorațiuni cum ar fi scoicile, stelutele de mare (8059930), o barcă (8059909), tablourile cu tematică marină (8055116, 8044046), în mod sigur întregul spațiu va părea desprins dintr-o destinație de vacanță de pe litoral.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult
sound-bars icon