Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Exit-poll alegeri europarlamentare 2024. PSD-PNL - 53%, AUR - 15%, ADU - 11%

vot europarlamentare - Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Alianța PSD-PNL a câștigat alegerile europarlamentare ,arată exit poll-ul CURS/ Avangarde. 

UPDATE 22:00

 • Alianța PSD – PNL: 53%
 • AUR: 15%
 • Alianța Dreapta Unită: 11%
 • UDMR: 5%
 • SOS: 4%
 • REPER: 3%

Ora 20:30

 • Alianța PSD – PNL: 54%
 • AUR: 14%
 • Alianța Dreapta Unită: 11%
 • UDMR: 5%
 • SOS: 3%
 • REPER: 3%

Știrea inițială:

Exit poll-ul realizat în comun de CURS și Avangarde, la comanda PSD-PNL, va prezenta rezultatele la alegerile europarlamentare imediat după închiderea secțiilor de votare, la ora 22:00. După alegerile de duminică, România va fi reprezentată în Parlamentul European de 33 de europarlamentari. În cursa pentru legislativul european s-au înscris în România 494 de candidaţi, potrivit informațiilor prezentate recent de preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Toni Greblă, astfel că sunt aproximativ 15 candidați pe loc, notează Agerpres, 

Aflați și:

Marco Darius Badea: Rezultate alegeri locale 2024 și rezultate alegeri europarlamentare 2024 - cele două platforme pe care găsiți datele în timp real: RezultateVot, dezvoltată de Code for Romania, și site-ul AEP

UPDATE: Estimările componenței Parlamentului European (valabilă pentru ora 20.12)

apasă pe imagine pentru a vedea la dimensiune mai mare/ sursa results.elections.europa.eu/ro/

Estimările componenței Parlamentului European în urma alegerilor sunt realizate de Verian în urma agregării rezultatelor electorale disponibile, a estimărilor sau a exit-pollurilor publicate în statele membre după închiderea urnelor. Fără a aduce atingere componenței Parlamentului nou-ales, estimările se bazează pe structura Parlamentului actual.

Un număr de 12 formaţiuni politice şi alianţe electorale şi patru candidaţi independenţi sunt înscriși în scrutinul europarlamentar.

Pe buletinul de vot pentru alegerea reprezentanţilor României în Parlamentul European se află, în ordine:

* Uniunea Democrată Maghiară din România

* Alianţa Electorală PSD PNL

* Partidul Reînnoim Proiectul European al României

* Alianţa AUR

* Partidul Umanist Social Liberal

* Alianţa Dreapta Unită USR - PMP - Forţa Dreptei

* România Socialistă

* Partidul România Mare

* Partidul Patrioţilor

* Partidul Alternativa Dreaptă

* Partidul S.O.S. România

* Partidul Diaspora Unită

Candidaţii independenţi:

* Paula-Marinela Pîrvănescu

* Vlad-Dan Gheorghe

* Nicolae-Bogdănel Ştefănuţă

* Dumitru-Silvestru Şoşoacă - aflat sub control judiciar sub acuzaţia de uz de fals şi fals în declaraţii, în dosarul falsificării semnăturilor pentru candidatura sa la Parlamentul European.

Alegerile pentru Parlamentul European au loc, începând de joi până duminică, în toate ţările membre ale Uniunii Europene, urmând să fie aleşi, în total, 720 de reprezentanţi pentru următorii cinci ani.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult