Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Exit poll IRES, alegeri prezidențiale 2019: Klaus Iohannis - 67,1%, Viorica Dăncilă - 32,9%

Klaus Iohannis - Viorica Dancila - COtroceni

Exit poll-ul realizat de IRES pentru Digi24 îl dă câștigător clar al alegerilor prezidențiale pe Klaus Iohannis: 67,1% din voturi îi revin, potrivit estimărilor, lui Klaus Iohannis, în timp ce 32,9%, Vioricăi Dăncilă.

Rezultatele sunt pentru ora 21, și au o marjă de eroare de 2%, relatează Digi24.

Chestionarele au fost aplicate față în față, la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot din țară.

Predicțiile transmise de IRES iau în calcul și un model statistic de redistribuire a voturilor din diaspora.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Cum poate IRES să pretindă că sondajul oferă o marjă de eroare de 2%??
  Eu cred că, la fel ca-n primul tur, VV va obține un procent sensibil mai mare! Și asta deoarece multora le e rușine să recunoască că au votat ”Dăncilă”!!
  • Like 0
 • Don' #votez, ce-ai facut bobita? Pe unde ai disparut mademoiselle? Nu v-au iesit manevrele mizerabile, nu? Nashpa, ce sa zic...
  Am rugamintea totusi sa primesti extraordinarul salut #muiepesede si sa-l transmiti mai departe sefilor tai pesedei. Din toata inima vi-l transmitem. Si sa aveti grija, ca urmeaza #multmaimultamuiepesede! In cazul in care nu ati realizat, oricat de multa placere va face asta - nu puteti voi lua, cat pot romanii sa va dea. Aferim!
  • Like 5
 • Un rezultat deprimant: din trei români, unul ar prefera să fie reprezentat de o vidă.
  • Like 5
  • @ Romeo C.
   E trist si ca tanti asta a ajuns in turul 2 dar na, asta e. Macar Iohannis a castigat la distanta considerabila, la un moment dat ma gandeam ca o sa vedem un scor de tipul 52% Iohannis - 48% Dancila.
   • Like 7
  • @ Romeo C.
   (comentariu dublat)
   • Like 0
  • @ Romeo C.
   Corina check icon
   Din jumătatea care a venit la vot. Că cealaltă jumătate e tăcută.
   • Like 1


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult