Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Exit poll IRES, alegeri prezidențiale 2019: Klaus Iohannis - 67,1%, Viorica Dăncilă - 32,9%

Klaus Iohannis - Viorica Dancila - COtroceni

Exit poll-ul realizat de IRES pentru Digi24 îl dă câștigător clar al alegerilor prezidențiale pe Klaus Iohannis: 67,1% din voturi îi revin, potrivit estimărilor, lui Klaus Iohannis, în timp ce 32,9%, Vioricăi Dăncilă.

Rezultatele sunt pentru ora 21, și au o marjă de eroare de 2%, relatează Digi24.

Chestionarele au fost aplicate față în față, la ieșirea de la urne, în 352 de secții de vot din țară.

Predicțiile transmise de IRES iau în calcul și un model statistic de redistribuire a voturilor din diaspora.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Cum poate IRES să pretindă că sondajul oferă o marjă de eroare de 2%??
  Eu cred că, la fel ca-n primul tur, VV va obține un procent sensibil mai mare! Și asta deoarece multora le e rușine să recunoască că au votat ”Dăncilă”!!
  • Like 0
 • Don' #votez, ce-ai facut bobita? Pe unde ai disparut mademoiselle? Nu v-au iesit manevrele mizerabile, nu? Nashpa, ce sa zic...
  Am rugamintea totusi sa primesti extraordinarul salut #muiepesede si sa-l transmiti mai departe sefilor tai pesedei. Din toata inima vi-l transmitem. Si sa aveti grija, ca urmeaza #multmaimultamuiepesede! In cazul in care nu ati realizat, oricat de multa placere va face asta - nu puteti voi lua, cat pot romanii sa va dea. Aferim!
  • Like 5
 • Un rezultat deprimant: din trei români, unul ar prefera să fie reprezentat de o vidă.
  • Like 5
  • @ Romeo C.
   E trist si ca tanti asta a ajuns in turul 2 dar na, asta e. Macar Iohannis a castigat la distanta considerabila, la un moment dat ma gandeam ca o sa vedem un scor de tipul 52% Iohannis - 48% Dancila.
   • Like 7
  • @ Romeo C.
   (comentariu dublat)
   • Like 0
  • @ Romeo C.
   Corina check icon
   Din jumătatea care a venit la vot. Că cealaltă jumătate e tăcută.
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult