Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Experții de la TV care știu de toate… dar, de fapt, nu știu nimic

9/11 Getty

Foto: Guliver/Getty Images

După atacul terorist din data de 11 septembrie 2001, „experții” de la TV spuneau că traficul aerian nu își va mai reveni vreodată.

Surpriză. Traficul aerian a explodat.

În 2019, numărul de călători a crescut cu 3,5 miliarde, față de anul 2000.

În anii 1960, „experții” spuneau că va veni apocalipsa din punct de vedere al joburilor. Ei spuneau că sutele de milioane de copii născuți după Al Doilea Război Mondial (baby boomers) nu vor avea joburi suficiente.

Surpriză.

Anii 1960 - 1970 au fost o perioadă înfloritoare pentru civilizație în toate domeniile: economie, literatură, muzică.

În anul 2000, după criza dotcom „experții” spuneau la TV că industria IT și-a atins maximul de creștere.

Surpriză.

Au urmat ani în care tehnologia ne-a schimbat complet viața.

Acum „experții” ne spun la TV că va veni o nouă apocalipsă.

Încă o surpriză?

Eu cred că după această criză sanitară vom trăi cele mai frumoase momente ale civilizației noastre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Bineinteles ca tehnologia isi spune cuvantul cand e vorba de eficienta so progres in Plan Material. Intrebare. Traieste omul cu mult mai bine decat acum 2000 de ani? E mai putin stres? Sau doar traieste mai mult ca sa munceasca mai mult? Faptul ca in loc sa insoteasca calul la Plug isi foloseste degetelele la calculator si stoarce saracutul creierul sa afle prin ce meniu se afla oaresce comanda conduce doar la alte boli. Obezitate ar fi prima pe lista. Depresie a doua. Mai Departe nu insir....

  Nu stiu de unde o sa Vina cele mai frumoase Momente ale civilizatiei ... o floare nu face primavara.
  • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Clar ca traim mai bine. Nu uita ca acum nici o 100 de ani nu exista weekend , nu exista ziua de lucru de 8 ore , nu existau diferite instirutii are sa apare muncitorii , consumatorii. Nu aveai drept la cunoastere , etc ,etc. Nu domne , problema ii ca traim prea bine si ne luam lumea in cap. Ma uit la revoltele din Franta, SUA, Germania si motivele din spatele lor. Pt ce idei idioate se fac acum revolte.
   • Like 2
 • check icon
  Pe același principiu probabil, se crede că șansele de a câștiga la loto sunt mai mari după ce ai călcat într-un rahat de câine...
  • Like 4


Îți recomandăm

Fetiță la laptop

Situația se poate schimba în orice moment și școli aflate acum în scenariul verde sau galben pot trece de pe o zi pe alta în scenariul roșu, dacă în cadrul lor vor fi confirmate 3 cazuri de Covid. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Scoala din valiza

„Educația digitală nu înseamnă neapărat distanțarea între copil și profesor. Și aici îmi vine în minte un alt exemplu: profesorii dintr-o școală din Ialomița, care au devenit dependenți de copiii pentru a putea să folosească mijloacele digitale și s-au apropiat de copii”.

Citește mai mult

Andreas Lier - BASF

„Mă duc aproape în fiecare dimineață cu bicicleta la birou, pe o distanță de 3-4 km, în timp ce vecinii mei adoră să-și conducă SUV-urile, să stea în ambuteiaje, să polueze aerul, lăsând o amprentă mare de carbon doar pentru a se simți foarte confortabil și a afișa simboluri de statut social”, dezvăluie Andreas Lier, CEO al BASF România, într-un interviu pentru Republica.

Citește mai mult

O afacere cu cânepă

Ionuț a plecat în India în toamna lui 2017 ca să viziteze cele șapte orașe sfinte. A luat această decizie după un an și jumătate în care a lucrat pentru o companie elvețiano-britanică din Praga, unde ajunsese ca proaspăt absolvent al unui masterat în Olanda, care nu și-a găsit nimic de lucru în țară.

Citește mai mult

Andrei Pitis

Andrei Pitiş, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni din industria locală de IT, a investit până în prezent în 15 startup-uri, după ce în 2018 a demarat un proiect prin care vrea să ajute 100 de români să ajungă milionari în euro din startup-uri în tehnologie.

Citește mai mult