Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Experții de la TV care știu de toate… dar, de fapt, nu știu nimic

9/11 Getty

Foto: Guliver/Getty Images

După atacul terorist din data de 11 septembrie 2001, „experții” de la TV spuneau că traficul aerian nu își va mai reveni vreodată.

Surpriză. Traficul aerian a explodat.

În 2019, numărul de călători a crescut cu 3,5 miliarde, față de anul 2000.

În anii 1960, „experții” spuneau că va veni apocalipsa din punct de vedere al joburilor. Ei spuneau că sutele de milioane de copii născuți după Al Doilea Război Mondial (baby boomers) nu vor avea joburi suficiente.

Surpriză.

Anii 1960 - 1970 au fost o perioadă înfloritoare pentru civilizație în toate domeniile: economie, literatură, muzică.

În anul 2000, după criza dotcom „experții” spuneau la TV că industria IT și-a atins maximul de creștere.

Surpriză.

Au urmat ani în care tehnologia ne-a schimbat complet viața.

Acum „experții” ne spun la TV că va veni o nouă apocalipsă.

Încă o surpriză?

Eu cred că după această criză sanitară vom trăi cele mai frumoase momente ale civilizației noastre.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Mr.Oh check icon
  Bineinteles ca tehnologia isi spune cuvantul cand e vorba de eficienta so progres in Plan Material. Intrebare. Traieste omul cu mult mai bine decat acum 2000 de ani? E mai putin stres? Sau doar traieste mai mult ca sa munceasca mai mult? Faptul ca in loc sa insoteasca calul la Plug isi foloseste degetelele la calculator si stoarce saracutul creierul sa afle prin ce meniu se afla oaresce comanda conduce doar la alte boli. Obezitate ar fi prima pe lista. Depresie a doua. Mai Departe nu insir....

  Nu stiu de unde o sa Vina cele mai frumoase Momente ale civilizatiei ... o floare nu face primavara.
  • Like 0
  • @ Mr.Oh
   Clar ca traim mai bine. Nu uita ca acum nici o 100 de ani nu exista weekend , nu exista ziua de lucru de 8 ore , nu existau diferite instirutii are sa apare muncitorii , consumatorii. Nu aveai drept la cunoastere , etc ,etc. Nu domne , problema ii ca traim prea bine si ne luam lumea in cap. Ma uit la revoltele din Franta, SUA, Germania si motivele din spatele lor. Pt ce idei idioate se fac acum revolte.
   • Like 2
 • check icon
  Pe același principiu probabil, se crede că șansele de a câștiga la loto sunt mai mari după ce ai călcat într-un rahat de câine...
  • Like 4


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult