Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Explozie pe podul care leagă Crimeea de Rusia. Autoritățile ruse spun că o mașină-capcană a sărit în aer și un tren-cisternă a luat foc

Explozie Kerci

Sâmbătă dimineața, pe podul de deasupra strâmtorii Kerci, care leagă Crimeea de Rusia, a avut loc o explozie urmată de un incendiu puternic. 

"Astăzi la ora locală 06:07 (03:07 GMT) pe partea rutieră a podului Crimeii a avut loc explozia unei maşini-capcană care a antrenat incendierea a şapte cisterne feroviare ce se îndreptau spre Crimeea", a transmis Comitetul Antiterorist Rus citat de Agerpres.

Pe podul inaugurat în 2018, la patru ani de la Anexarea Crimeii, Rusia transportă militari, armament și tehnică de luptă.

Un consilier din Ministerul de Interne din Ucraina, Anton Gerashchenko, a scris pe Twitter că atât partea rutieră cât și cea feroviară a podului au fost avariate și a postat mai multe imagini și filmări cu explozia și cu urmările acesteia.

Într-una dintre ele se poate vedea o porțiune ruptă a podului, iar Gerashchenko susține că transportul echipamentului militar, al combustibilului și al muniției va fi întrerupt multă vreme de acum înainte.

Putin a ordonat crearea unei comisii guvernamentale în legătură cu situația de urgență de pe podul din Crimeea, a transmis secretarul de presă Dmitri Peskov. Autorităţile ruse în domeniul transporturilor au transmis că traficul pe pod este "întrerupt temporar".

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Distrugerea podului are o valoare simbolica. Crimeea a fost ,,desprinsa,, de rusia
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult