Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Federer, despre Halep: „Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată”

Simona Halep--

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roger Federer a vorbit în termeni elogioși despre Simona Halep și a spus că este fericit pentru că ea a ajuns numărul unu mondial.

„Nimeni nu îi poate lua din merite Simonei Halep. A avut un vis de o viață pe care l-a împlinit. Nu e vorba doar de Grand Slam-uri. Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată.

Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam. Muncește foarte mult, joacă foarte multe turnee și sunt fericit pentru ea”, a spus Federer, potrivit Digisport.

Simona Halep a primit duminică, la Singapore, trofeul pentru performanța de a încheia anul pe prima poziție în clasamentul WTA. 

Simona Halep a intrat, oficial, în vacanţă, după un sezon în care a câștigat cel de-al 15-lea titlu din carieră, la Madrid, și a ajuns și numărul unul mondial.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Silpres check icon
  „Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam”. Dar, totuși contează, nu? Sigur, strict vorbind, merită: a strâns cele mai multe puncte. Problema este că noi vrem să fie pe locul 1 pentru că e cea mai bună, nu doar pentru că a strâns cele mai multe puncte. Chris Evert (care, și ea a lădat-o, mai ales că este printre cele mai mici jucătoare din WTA), care are tot 1,68 m, a reușit simultan să fie nr. 1 și cea mai bună din lume.
  Dacă ar fi câștigat Turneul Campioanelor (vorba lui Venus: E un turneu la care pot participa numai 8 jucătoare.), atunci merita laude fără rezervă și aplauze în picioare, chiar fără un turneu de Grand Slam, așa, însă, aplaud politicos, tolănit în fotoliu.
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca magicianul Roger vorbeste astfel, eu nu pot sa mai spun decat: Bravo Simona !
  • Like 0


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult