Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

Federer, despre Halep: „Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată”

Simona Halep--

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roger Federer a vorbit în termeni elogioși despre Simona Halep și a spus că este fericit pentru că ea a ajuns numărul unu mondial.

„Nimeni nu îi poate lua din merite Simonei Halep. A avut un vis de o viață pe care l-a împlinit. Nu e vorba doar de Grand Slam-uri. Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată.

Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam. Muncește foarte mult, joacă foarte multe turnee și sunt fericit pentru ea”, a spus Federer, potrivit Digisport.

Simona Halep a primit duminică, la Singapore, trofeul pentru performanța de a încheia anul pe prima poziție în clasamentul WTA. 

Simona Halep a intrat, oficial, în vacanţă, după un sezon în care a câștigat cel de-al 15-lea titlu din carieră, la Madrid, și a ajuns și numărul unul mondial.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Silpres check icon
  „Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam”. Dar, totuși contează, nu? Sigur, strict vorbind, merită: a strâns cele mai multe puncte. Problema este că noi vrem să fie pe locul 1 pentru că e cea mai bună, nu doar pentru că a strâns cele mai multe puncte. Chris Evert (care, și ea a lădat-o, mai ales că este printre cele mai mici jucătoare din WTA), care are tot 1,68 m, a reușit simultan să fie nr. 1 și cea mai bună din lume.
  Dacă ar fi câștigat Turneul Campioanelor (vorba lui Venus: E un turneu la care pot participa numai 8 jucătoare.), atunci merita laude fără rezervă și aplauze în picioare, chiar fără un turneu de Grand Slam, așa, însă, aplaud politicos, tolănit în fotoliu.
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca magicianul Roger vorbeste astfel, eu nu pot sa mai spun decat: Bravo Simona !
  • Like 0


Îți recomandăm

litoral 2021

Totul a pornit de la o simplă aluniță pe care o avea pe spate, din naștere. Mereu râdea cu părinții ei - era alunița după care o puteau recunoaște imediat, în cazul în care ar fi pierdut-o pe malul mării. (Foto: Rob Wilkinson / Alamy / Alamy / Profimedia)

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Echipa de fericire

„Am tras de mine cât am putut și la 11 și 50 de minute știu că a venit pe lume Teodor. I-am auzit pentru prima dată glasul, l-am simțit pe pieptul meu, i-am văzut pielea, am știut că i s-a pus sângele în mișcare... că a venit pe lume, de fapt”- Alexandra povestește zâmbind cele mai intense 40 de minute din viața ei.

Citește mai mult

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult