Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Federer, despre Halep: „Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată”

Simona Halep--

(Foto: Guliver/Getty Images)

Roger Federer a vorbit în termeni elogioși despre Simona Halep și a spus că este fericit pentru că ea a ajuns numărul unu mondial.

„Nimeni nu îi poate lua din merite Simonei Halep. A avut un vis de o viață pe care l-a împlinit. Nu e vorba doar de Grand Slam-uri. Halep merită să fie numărul unu mondial și trebuie respectată.

Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam. Muncește foarte mult, joacă foarte multe turnee și sunt fericit pentru ea”, a spus Federer, potrivit Digisport.

Simona Halep a primit duminică, la Singapore, trofeul pentru performanța de a încheia anul pe prima poziție în clasamentul WTA. 

Simona Halep a intrat, oficial, în vacanţă, după un sezon în care a câștigat cel de-al 15-lea titlu din carieră, la Madrid, și a ajuns și numărul unul mondial.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Silpres check icon
  „Nu contează prea mult că nu a câștigat un Grand Slam”. Dar, totuși contează, nu? Sigur, strict vorbind, merită: a strâns cele mai multe puncte. Problema este că noi vrem să fie pe locul 1 pentru că e cea mai bună, nu doar pentru că a strâns cele mai multe puncte. Chris Evert (care, și ea a lădat-o, mai ales că este printre cele mai mici jucătoare din WTA), care are tot 1,68 m, a reușit simultan să fie nr. 1 și cea mai bună din lume.
  Dacă ar fi câștigat Turneul Campioanelor (vorba lui Venus: E un turneu la care pot participa numai 8 jucătoare.), atunci merita laude fără rezervă și aplauze în picioare, chiar fără un turneu de Grand Slam, așa, însă, aplaud politicos, tolănit în fotoliu.
  • Like 0
 • Dan Dan Dan Dan check icon
  Daca magicianul Roger vorbeste astfel, eu nu pot sa mai spun decat: Bravo Simona !
  • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult