Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Fenomenul Suceava - „Lombardia României” ridică alerta de contaminare la cote maxime: spitalul închis în această dimineață, cadre medicale infectate, Gheorghe Flutur, șeful CJ, depistat pozitiv

Flutur coronavirus

Foto: Gheorghe Flutur, Klaus Iohannis și Ion Lungu la evenimentul de inaugurare a noului ambulatoriu integrat de specialitate a spitalului județean de urgență „Sf. Ioan cel Nou”, în Suceava, 16 octombrie 2019. (Casian Mitu/ George Călin)

Situația explozivă de la Suceava, în plină criză de coronavirus, a determinat autoritățile să închidă spitalul județean. Cum s-a ajuns aici din pricina unei decizii admin istrative criminale și de ce Suceava riscă să devină „Lombardia României” aflați aici. Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Autoritățile centrale l-au trimis pe secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru la fața locului, într-un moment în care situația pare să fie scăpată de sub control.

În urma acestei evaluări, Ministerul Sănătății a decis în această dimineață închiderea Spitalului Județean din Suceava și transferarea pacienților la alte unități medicale. În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava.

Flutur pozitiv

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost diagnosticat cu coronavirus și a fost internat aseară la Spitalul Județean, unde cel puțin 92 de cadre medicale au fost infectate cu noul virus.

Flutur spune că s-a testat duminică, după ce în ultimele zile a participat la mai multe ședințe și acțiuni, iar marți a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

„Nu mă simt rău deloc, chiar nu am niciun fel de simptome. M-am testat duminică seara, pentru că noi am avut comandamente, acțiuni și am fost destul de implicați în perioada asta, sigur, respectând izolarea", a declarat Flutur, pentru Mediafax.

Șeful CJ a spus că are încredere în medicii de la Spitalul Județean.

„Am încredere în medicii și întregul personal de aici. Mă leagă de acest spital multe lucruri bune, investiții importante făcute an de an. Un gând aparte de prețuire și respect către medicii și asistentele – întregul personal de la Spitalul Judetean de Urgențe Suceava, pentru eforturile extraordinare pe care le fac în aceste zile dificile", a declarat el.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult