Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fenomenul Suceava - „Lombardia României” ridică alerta de contaminare la cote maxime: spitalul închis în această dimineață, cadre medicale infectate, Gheorghe Flutur, șeful CJ, depistat pozitiv

Flutur coronavirus

Foto: Gheorghe Flutur, Klaus Iohannis și Ion Lungu la evenimentul de inaugurare a noului ambulatoriu integrat de specialitate a spitalului județean de urgență „Sf. Ioan cel Nou”, în Suceava, 16 octombrie 2019. (Casian Mitu/ George Călin)

Situația explozivă de la Suceava, în plină criză de coronavirus, a determinat autoritățile să închidă spitalul județean. Cum s-a ajuns aici din pricina unei decizii admin istrative criminale și de ce Suceava riscă să devină „Lombardia României” aflați aici. Din cei 233 de medici ai unității sanitare, 34 sunt confirmați pozitiv la COVID 19. Aceștia sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase Suceava, restul sunt în izolare timp de 14 zile la domiciliu. De asemenea, 49 de asistenți medicali și infirmieri confirmați cu COVID 19 din cadrul spitalului județean se află, de asemenea, internați în Spitalul de Boli Infecțioase Suceava.

Autoritățile centrale l-au trimis pe secretarul de stat în Ministerul Sănătății Nelu Tătaru la fața locului, într-un moment în care situația pare să fie scăpată de sub control.

În urma acestei evaluări, Ministerul Sănătății a decis în această dimineață închiderea Spitalului Județean din Suceava și transferarea pacienților la alte unități medicale. În 48 de ore s-ar putea redeschide Unitatea de Primiri Urgențe, care va funcționa cu medici din iași și de la clinici private din Suceava.

Flutur pozitiv

Președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost diagnosticat cu coronavirus și a fost internat aseară la Spitalul Județean, unde cel puțin 92 de cadre medicale au fost infectate cu noul virus.

Flutur spune că s-a testat duminică, după ce în ultimele zile a participat la mai multe ședințe și acțiuni, iar marți a fost confirmat pozitiv cu COVID-19.

„Nu mă simt rău deloc, chiar nu am niciun fel de simptome. M-am testat duminică seara, pentru că noi am avut comandamente, acțiuni și am fost destul de implicați în perioada asta, sigur, respectând izolarea", a declarat Flutur, pentru Mediafax.

Șeful CJ a spus că are încredere în medicii de la Spitalul Județean.

„Am încredere în medicii și întregul personal de aici. Mă leagă de acest spital multe lucruri bune, investiții importante făcute an de an. Un gând aparte de prețuire și respect către medicii și asistentele – întregul personal de la Spitalul Judetean de Urgențe Suceava, pentru eforturile extraordinare pe care le fac în aceste zile dificile", a declarat el.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult