Bilanțul deceselor provocate de COVID-19 în România a ajuns în această seară la 11. Autoritățile au anunțat că încă trei pacienți au murit la Spitalul Județean din Suceava, unde 92 de cadre medicale au fost infectate.
Este vorba de un bărbat de 59 de ani, de o femeie de 80 de ani și un bărbat de 71 de ani, în cazul cărora a fost confirmată infectarea cu coronavirus. Cei 3 au murit pe 22 și pe 23 martie, însă decesele au fost anunțate marți seară.
Cadrele medicale de la Spitalul Județean din Suceava au acuzat nereguli criminale.
Un alt medic citat de HotNews acuză că tot personalul medical din instituția devenită focar de infecție a fost chemat la lucru luni dimineața, când se cunoștea deja riscul infectării, de către directorul medical al instituției.
„Toți medicii au fost chemați, tot personalul medical. Asistentele, infirmierii - nu conta dacă erau pozitivi sau în izolare sau dacă așteptau rezultatul testelor”, a povestit pentru HotNews.ro sub protecția anonimatului un medic din Suceava.
„Toată lumea a venit luni dimineață, au fost amenințați cu un ordin de ministru care nu există și că li se desface contractul de muncă altfel. Fiecare s-a întâlnit pe secție, apoi unii au plecat. Alți medici au fost apoi internați după ce le-a venit rezultatul pozitiv la teste”, a mai spus medicul.
Acesta a mai precizat că directorul medical, cel care a trimis ordinul șefilor de secție ca toată lumea să se prezinte luni dimineața la spital, a aflat de duminică seara în jurul orei 22 că și el este pozitiv la COVID-19.
„Dr. Macovei trebuia să fie în izolare. Acum e internat în spital”, a mai precizat medicul din Suceava. Contactat de HotNews.ro, dr. Alexandru Macovei a confirmat că este în prezent internat în spital, dar nu a dorit să comenteze situația și nici să răspundă la întrebări.
Un medic din spitalul contaminat de coronavirus a vorbit pentru Libertatea despre haosul din unitatea medicală și despre riscul ca Suceava să se transforme în Lombardia României. Medicul, care a dorit să își păstreze anonimatul, a avertizat că sunt externați, fără testare, pacienți care au venit în contact cu doctorii și cu asistentele infectate. Acest lucru riscă să răspândească epidemia și să blocheze alte spitale din Moldova.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
Din respect pentru cei cativa mii ce au murit in Lombardia, era preferabil daca nu se folosea expresia "Lombardia Romaniei".
Dar cum sa califici cand niste specialisti (cum este acel doctor medical - daca intr-adevar decizia i-a apartinut) fac astfel de tampenii?