Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL. A făcut anunțul alături de Emil Boc și Rareș Bogdan: îi invit pe toți colegii din PNL să facă parte din echipa câștigătoare

florin citu.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat azi candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al PNL.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare”, a declarat Florin Cîțu, care a făcut anunțul alături de Emil Boc și Rareș Bogdan.

„O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte”, a mai spus Florin Cîțu.

„Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a spus premierul, răspunzând la o întrebare din partea jurnaliștilor.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că „pentru România, soluția mai bună ar fi Florin Cîțu”

Membrii PNL se reunesc, duminică, în ședința Consiliului Național, pentru stabilirea procedurilor în alegerile din interiorul partidului, precum și stabilirea datei congresului.

Primarul Sectorului 6 a declarat sâmbătă, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că premierul Florin Cîțu i-a cerut în mod direct susținerea politică pentru candidatura la președinția PNL, Ciprian Ciucu fiind astfel primul liberal care a anunțat candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL. 

Un număr de 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4, sector 6 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj, potrivit Hotnews.ro. 

Congresul PNL ar urma să fie organizat în septembrie, când se vor fi votate persoanele care vor ocupa funcțiile supreme în PNL.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă amuză „reformatorii” din spatele d. Câțu. Am observat mulți foști Pd-iști care au avut în permanență o politică de acaparare a PNL. Problema pentru bazinul electoral al PNL nu este ce face acum d. Câțu ci ce poate face ca președinte de partid.Nu mi-a plăcut nici discursul său. Mituiești pe față, în calitate de prim ministru, cu bani pe cei care te vor vota. D. Orban este unul dintre cei mai buni oameni politici la ora actuală.PNL îi datorează mult d. Orban pentru situația actuală și pentru faptul că conduce țara. În plus votanții liberalilor nu uită că d. Orban a fost printre puținii liberali care au făcut opoziție la alianța cu PSD.
    • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult