Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Florin Cîțu candidează pentru șefia PNL. A făcut anunțul alături de Emil Boc și Rareș Bogdan: îi invit pe toți colegii din PNL să facă parte din echipa câștigătoare

florin citu.

Premierul Florin Cîțu și-a anunțat azi candidatura la funcția de președinte al Partidului Național Liberal, intrând astfel în competiție cu Ludovic Orban, actualul președinte al PNL.

„Am decis să mă înscriu în competiţia pentru preşedinţia PNL. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă și vă invit și pe voi, colegi liberali, să faceți parte din echipa câștigătoare”, a declarat Florin Cîțu, care a făcut anunțul alături de Emil Boc și Rareș Bogdan.

„O să vă spun ce vreau și de ce candidez. PNL are nevoie de un suflu nou, în același timp să ducă mai departe principiile liberale. Promisiuni auziți zilnic. Eu v-am obișnuit cu mai puține vorbe, mai multe fapte”, a mai spus Florin Cîțu.

„Am avut o discuție cu Ludovic Orban și i-am spus că voi câștiga”, a spus premierul, răspunzând la o întrebare din partea jurnaliștilor.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că „pentru România, soluția mai bună ar fi Florin Cîțu”

Membrii PNL se reunesc, duminică, în ședința Consiliului Național, pentru stabilirea procedurilor în alegerile din interiorul partidului, precum și stabilirea datei congresului.

Primarul Sectorului 6 a declarat sâmbătă, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, că premierul Florin Cîțu i-a cerut în mod direct susținerea politică pentru candidatura la președinția PNL, Ciprian Ciucu fiind astfel primul liberal care a anunțat candidatura lui Florin Cîțu la șefia PNL. 

Un număr de 18 organizații și-au exprimat public susținerea pentru Ludovic Orban: București, Hunedoara, Caraș Severin, Maramureș, Vrancea, Argeș, Călărași, sector 1, Sector 2, sector 4, sector 6 București, Mureș, Teleorman, Bistrița, Ilfov, Prahova, Tulcea și Dolj, potrivit Hotnews.ro. 

Congresul PNL ar urma să fie organizat în septembrie, când se vor fi votate persoanele care vor ocupa funcțiile supreme în PNL.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mă amuză „reformatorii” din spatele d. Câțu. Am observat mulți foști Pd-iști care au avut în permanență o politică de acaparare a PNL. Problema pentru bazinul electoral al PNL nu este ce face acum d. Câțu ci ce poate face ca președinte de partid.Nu mi-a plăcut nici discursul său. Mituiești pe față, în calitate de prim ministru, cu bani pe cei care te vor vota. D. Orban este unul dintre cei mai buni oameni politici la ora actuală.PNL îi datorează mult d. Orban pentru situația actuală și pentru faptul că conduce țara. În plus votanții liberalilor nu uită că d. Orban a fost printre puținii liberali care au făcut opoziție la alianța cu PSD.
    • Like 0


Îți recomandăm

Nomad digital

Marius are 24 de ani și înainte de pandemie s-a angajat pentru prima dată cu normă întreagă. Sau full-time, cum spun colegii. Multinaționala care l-a recrutat i-a oferit un contract pe perioadă nedeterminată, dar, spre mirarea părinților, a refuzat. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult