Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Fost director al Cancan și Libertatea, propus de PSD pentru funcția de ministru al Culturii

Lucian Romașcanu, actual președinte al Comisiei de Cultură din Senat, este propunerea PSD pentru funcția de ministru al Culturii. Aflat la primul său mandat de senator, Romașcanu s-a aflat în trecut la conducerea tabloidelor Cancan și Libertatea, dar și a postului de televiziune Kanal D. 

Înainte să candideze pentru un loc de parlamentar din partea organizației PSD Buzău, Romașcanu a fost country manager al TailWind România, companie specializată în soluţii tehnologice şi publicitate de tip programatic, parte a grupului Think Digital. În perioada 2014-2015 a fost consilierul președintelui director general al TVR Stelian Tănase, iar între 2012-2014 a fost director executiv la Dogan Media International - Kanal D Romania.

Înainte, Romașcanu a făcut carieră în presa tabloidă. Vreme de trei ani, între 2009-2012, a fost directorul general al Cancan Media SRL, după ce a ocupat anterior funcția de director executiv la Libertatea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat lista miniştrilor din Cabinetul Mihai Tudose, pe care se mai află, între alții, Adrian Țuțuianu, care ar urma să devină ministrul Apărării, Livu Pop pe cea de ministru al Educației și Mihai Fifor pe cea de ministru al Economiei.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Cum naiba, toată scursura din țară a ajuns în parlament și în guvern?
    • Like 1
  • check icon
    "Fost director al Cancan și Libertatea, propus de PSD pentru funcția de ministru al Culturii". Are toata LIBERTATEA sa faca un CANCAN din CULTURA! Simplu!
    • Like 4
  • Anon check icon
    Situatia e de un ridicol perfect dar sa privim jumatatea plina a paharului! Daca va ajunge ministru atunci lumea va citi cu mult interes pagina 5 a fiecarui document emis de dumnealui.
    • Like 2
  • ce ai cu CanCan bre? toti romanii are stirile de acolo si de pe Romania TV, iar intelectualii de pe A3. care are doar Internet ia stire de pe facebook si de pe republica. in sfarsit un ministru al culturii pentru cultura noastra. +1
    • Like 2
  • check icon
    Am să caut mormântul lui Emil Bobu şi am să-i scriu pe cruce: "Aici zace un intelectual de marcă" (nu chemaţi Poliţia, a fost doar o glumă; n-am de gând să mă duc acolo). Faţă de ceea ce avem acum prin guverne, şcoala de partid de pe vremea "ailaltă" era Sorbona.

    Nu fac referire la miniştri precum Racoviţă, Rosetti sau D. Gusti. Dar, totuşi, de la personalităţi precum Sorescu, R. Theodorescu, Pleşu sau Caramitru la ceea ce avem în ultimii ani... este cam mare diferenţa. Să fie oare oglinda fidelă a stării culturii din România?
    • Like 1
  • In CV-ul sau Lucian Romascanu scrie la studii:2002
    Executive MBA - University of Washington, Seatlle/ Asebuss București
    Ne poate explica care a fost legatura sa ca student cu University of Washington?
    • Like 0
    • @ dordetine
      E simplu: MBA-ul de la ASE Business school e parafat de University of Washington, pentru ca la ce eminente cenusii avem in tara asta nimeni pe plan local nu ar putea da o asemenea certificare.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult