Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Fost executiv de top al Google, despre impactul Inteligenței Artificiale: Este mai mare decât schimbările climatice, credeți-mă sau nu

Fostul executiv de top Google, Mo Gawdat, care a condus în trecut o divizie de cercetări avansate, denumită Google X, a gigantului din Silicon Valley, este extrem de îngrijorat în ceea ce privește Inteligența Artificială.

„Este dincolo de o urgență", a declarat Gawdat într-un interviu recent în cadrul unui podcast numit „The Diary of a CEO", găzduit de Stephen Bartlett. „Este mai mare decât schimbările climatice, credeți-mă sau nu."

„Probabilitatea ca ceva incredibil de perturbator să se întâmple în următorii doi ani și să afecteze întreaga planetă", a adăugat el, „este cu siguranță mai mare cu IA decât cu schimbările climatice."

În ceea ce privește îngrijorările sale mai specifice - spre deosebire de anxietatea generalizată, vagă în legătură cu IA - Gawdat i-a spus lui Bartlett că printre preocupările sale imediate se numără, printre alte potențiale crize, instrumente care facilitează criminalitatea cibernetică, cum ar fi deepfake-urile și pierderea masivă de locuri de muncă determinată de automatizare.

Recent, într-un alt podcast numit „Secret Leaders", Gawdat a spus că probabilitatea ca IA să considere oamenii ca fiind „scursuri" este „foarte mare", afirmând în plus că IA ar putea să-și creeze propriile „mașini de ucis".

Gawdat este un puternic susținător al reglementării tehnologiei, în plus propune și taxarea la maxim a companiilor care dezvoltă IA. „Să taxăm afacerile bazate pe IA cu 98%, astfel încât să încetinim puțin dezvoltarea acestora”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Hotàrât lucru, omenirea cauta cu orice pret diverse metode si mijloace pentru a-si gràbi sfârsitul. Putin si Kim ar trebui sà stea linistiti si sà nu-si mai cheltuie banii de pomanà cu sporirea arsenalelor.
    • Like 1
  • Ce diferență între ultimele articole induse de gravă și acesta. Unde e răspunderea celor cărora le-am încredințat propriii copii (min. 45)?
    • Like 0


Îți recomandăm

Cătălin Vasile, NN România

În acest an, NN România a creat primul fond de burse pentru viitori antreprenori, care susține tineri cu posibilități financiare limitate să urmeze studii aplicate de business la EA – The Entrepreneurship Academy.

Citește mai mult

Pasarea in vazduh

„Bilete Brâncuși sold out” este mesajul aproape permanent afișat la centrul de informații al Muzeului Național de Artă Timișoara unde, până 28 ianuarie 2024, se desfășoară expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale”.

Citește mai mult