Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

FOTO ATUNCI și ACUM. Acum 8 ani, acest copil reușea să se pozeze cu idolul său, Michael Phelps. Acum, la Jocurile Olimpice a reușit să-l depășească

Tânărul înotător din Singapore Joseph Schooling şi-a îndeplinit visul şi l-a învins vineri pe idolul său, americanul Michael Phelps, în finala probei de 100 metri fluture la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, potrivit News.ro.

Acum opt ani, Joseph Schooling, în vârstă de 13 ani, se fotografia alături de idolul său, americanul Michael Phelps, iar imaginea surprinsă în 2008 a devenit virală, vineri, pe reţelele de socializare după ce singaporezul a reuşit să obţină la Rio un timp mai bun decât Michael Phelps.

Vineri dimineaţă, Joseph Schooling stabileşte deja o performanţă, el devenind primul singaporez care reuşeşte să se califice într-o finală olimpică la nataţie.

În scurt timp, reţelele de socializare sunt inundate de fotografii cu cei doi, cea din 2008 şi cele surprinse după încheierea calificărilor.

(Joseph Schooling și Michael Phelps la finala probei de 100 metri fluture de la Rio// Foto: Guliver/Getty Images/)

Presa relatează că Schooling a fost la un moment dat obsedat de succesul lui Phelps, urmărind fiecare cursă a americanului pentru a putea studia în detaliu fiecare mişcare a acestuia.

Într-un interviu acordat ESPN în 2012, Joseph Schooling declara că îşi doreşte o carieră de success, la fel ca cea a lui Phelps.

„Nu ştiu dacă mi-am imaginat vreodată că aş putea avea o carieră ca a lui, dar sunt sigur că mulţi şi-ar dori să aibă 14 medalii olimpice şi peste 20 de medalii la Campionatele Mondiale. Vreau să-mi fac o carieră a mea. Michael Phelps este idolul meu, dar vreau să-mi fac o carieră a mea”, declara atunci Joseph Schooling.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Rezultatele sportive sunt direct proporționale cu investițiile. Munca la antrenamente nu mai e suficientă pentru performanță dacă lipsesc banii (investițiile). Cum nu există o politică privind sportul la nivel de guvern, lucrurile sunt lăsate la voia întâmplării. Dacă un potentat vrea să investească în sport, se reped cioclii de la ANAF, pe firmele lui și îi anulează sponsorizările în sport, determinând astfel distrugerea clubului sau grupării sportive respective.
    Dacă se vrea schimbarea stării de lucruri actuale din sportul românesc, trebuie făcută o strategie cu participarea federațiilor și a sponsorilor. Pregătirea pentru Olimpiada din Japonia 2020, începe după închiderea celei de la Rio de Janeiro!
    • Like 1
  • O dovadă convingatoare privind modul in care perseverența dar evident si calitățile bine cultivate pot duce la succese ca acesta în care elevul isi depăseste...idolul.Important ramane ca performanță sa constituie un exemplu urmat de cat mai multi.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult