Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Gabriela Firea a venit la Partid să se propună candidată la Președinție și a pus „câteva condiții"

Gabriela Firea - iulie - Foto Inquam Photos/Octav Ganea

(Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

Primarul Gabriela Firea s-a declarat luni „deschisă la discuții” în ce privește candidatura la alegerile prezidențiale din noiembrie. Întrebată de ziariști dacă îşi doreşte să candideze la prezidenţiale, Firea a spus că nu ar fi inteligent sau corect să dea un răspuns acum, dar că ar fi „păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă”.

Firea a adăugat că, fără susținerea ALDE și PRO România, candidatul PSD nu are șanse la prezidențiale. O altă condiție - candidatul social-democrat la prezidențiale ar trebui să fie, în opinia primarului Capitalei, persoana care stă cel mai bine în sondaje și „care a mai fost testată în alegeri”.

„Vin la şedinţele Comitetului Executiv şi la toate discuţiile care vor avea loc de acum înainte şi la analizele pentru desemnarea celui mai puternic candidat din partea PSD, ALDE şi Pro România deschisă unor discuţii. Nu spun acum da sau nu, pentru că în primul rând nu ar fi inteligent şi nu ar fi corect faţă de colegii mei singurii care trebuie să decidă sunt membrii PSD consulaţi în forurile lor. Mi-aş dori să fie o dezbatere reală, o discuţie reală cu parlamentarii noştri, cu primarii noştri, consilierii locali şi judeţeni, preşedinţii de Consilii Judeţene, ar fi foarte păcat să reiasă acest candidat doar dintr-un aranjament mai mult sau mai puţin la suprafaţă” a mai spus luni Gabriela Firea, înainte de ședința CEx al PSD, scrie News.ro.

Primarul general a punctat că şi-ar dori „să nu fie doar o participare formală” la alegerile prezidenţiale și doar „să facem figuraţie”.

„Mi-aş dori foarte mult ca oamenii de stânga din România să se simtă reprezentaţi în aceste alegeri, să nu fie doar o participare formală, să facem figuraţie, să bifăm că ne-am înscris şi în aceste alegeri. Asta înseamnă în primul rând să ne dorim să câştigăm. Sunt unul dintre membrii PSD care îşi doreşte să câştige prezidenţialele pentru oamenii de centru şi pentru cei de stânga”, a afirmat, luni, Gabriela Firea.

Firea consideră că este foarte importantă discuţia, „serioasă, cinstită” cu partenerii tradiţionali de la ALDE și cu cei de la Pro România. „Fără aceste elemente nu cred că avem şanse şi de asemenea analizarea oamenilor care au cea mai mare credibilitate în partid, care au mai fost testaţi în alegeri şi nu doar cei care în urma unor înţelegeri politice au ajuns în diferite poziţii publice”, a spus Gabriela Firea. 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Pupila spurcăciunii de varan chiar crede în elucubrațiile presei și "analiștilor" de tot felul. După "mandatul" de primar al capitalei, în care a fost un dezastru, ciuma Bucureștiului, a băgat în faliment capitala "europeană", (să vedem ce va fi la iarnă, mai ales că vor fi după al doilea eșec la alegeri - se vor răzbuna năpârcile), a dispus, abuziv, de banii comunității, a îmbuibat porcii de popi, a dat pomeni, a cumpărat autobuze de la turci, contra bacșiș evident, a plătit paranghelii inutile și de prost gust, de unde, sigur, și-a.tras partea, trebuie să fii lichea ordinară sau handicapat mental că să o votezi în funcția de președinte. Psd nu are ce să mai caute la conducerea țării. Ba chiar nu are ce căuta în parlament. Nici ei nici " domnul 4% "tariceanu. Si nici ipocritul de ponta cu suita lui de hoti si mincinosi. Ei, cu toții, trebuie să înceapă să dea declarații, să răspundă pentru bătaia de joc pe care au facut-o, de când sunt și să meargă la pușcărie, după confiscarea averilor dobândite numai prin furt și samavolnicie.
  • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Păi o să fie complicat. Orlando vrea, Tăriceanu vrea, Dăncilă zice că dacă partidul i-o cere...Mai vine și Pro România cu Ponta. Acum hop și ea! Cum îi împacă pe toți?
  • Like 0
 • Joaca tare madame Firea n-are nimic in mana dar pluseaza la cacealma. A luat sute de Otokare ca sa mearga lumea tot inghesuita (macar cu AC acum) dar in rest nu s-a suplimentat nimic ci doar a inlocuit ce deja aveam. A blocat o banda pe DN1 la inceput de a creat iures ca-n filme cu ideile ei revolutionare. Orasu e praf tandari si ea vrea sa fie prezidenta. Imi place de oamenii astia care nu-si vad locu se supraevalueaza si habar n-au pe ce lume sunt singura problema e ca astia ajung sus la putere si fac praf orase tari firme etc. In schimb e preocupata sa-i dea in judecata pe cei care o critica. Bafta bre ca de tupeu nu-i problema e destul.
  • Like 0
 • Dorin check icon
  Tupeu și Mărlanie
  comunistă.
  • Like 1
 • Pe mine mă interesează poza, este excelentă, este făcută în timp ce i se extrăgea sârma din fund ?
  • Like 2
  • @ Mario Popesco
   Asta este misto de tot. Cred ca e chiar asa cum spuneti, dar probabil ca ea inca nu stie ca este vorba de o sirma.
   • Like 0
 • dan check icon
  Cat tupeu ordinar are toapa asta prefacuta care a dat zeci de milioane de euro bisericii din bugetul primariei., mai vrea si presedinta.
  A pacalit multa lume facand pe mironosita,scarbos personaj.
  • Like 2
 • Dupa ani de zile, de dat limbi in fundul lui Voiculescu si dupa ce a mai distrus si capitala asta mai lipsea.
  • Like 2
 • Ah, ce nu pot să suport capra asta rîioasă!!!
  • Like 2


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult