Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Gabriela Firea și Elena Udrea, aceeași reacție după ce au fost huiduite pe Național Arena la șapte ani distanță: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

Marți seară, Gabriela Firea a fost huiduită pe Arena Națională, unde 20.000 de români veniseră să o vadă pe Simona Halep și să o sărbătorească după victoria din finala de la Roland Garros. Momentul a fost asemănător cu unul petrecut în urmă cu șapte ani, tot pe Arena Națională. Atunci Elena Udrea a fost huiduită la Gala Bute. 

Imagine: Mihai Keller

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a spus atunci Elena Udrea, care a fost condamantă pe 5 iunie la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a scris pe Facebook și primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare în care dădea vina pe soroșiști și pe „cetățeni cu venin” infiltrați pe Arena Națională special ca să îi compromită evenimentul. După ce a primit nenumărate comentarii negative la postare, Gabriela Firea și-a închis contul de Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primăreasa a căpătat exact ceea ce merită, dispreţul oamenilor cinstiţi. La fel ca Udrea, acum şapte ani.
    P.S. - Tare mi-ar plăcea ca analogia să meargă până la capăt!
    • Like 0
  • sa speram ca infunda puscaria la fel ca udrea, colega ei de parlament.
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Firea a gresit. Nu avea ce sa caute pe scena alaturi de Halep. Putea sa ii inmaneze orice, insa, la primarie, nu acolo, pe stadion.Era momentul Simonei si numai al ei. Dar cred ca avem prea multe pretentii la doamna primar !
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Este o mare deosebire intre cele 2 evenimente. Primul a fost ceva organizat, un meci ce a avut loc, cu un deznodamant ce nu putea fi dat ca sigur, victoria lui Bute. Al doilea, o consecinta a unui meci, castigat de un conational care a creat si ceeaza faima tarii. Indiferent cine era primar nu ar fi trebuit huiduit pentru ca a "cazut rau " in exterior pentru tara, dar, intr-o oarecare masura, si pentru sarbatorita. Dar, suntem romani si ne caracterizeaza ! Retineti ca nu sunt fan al actualului primar general.
    • Like 0
    • @ Ionel
      Pai nu e indiferent cine era primar, e gabi firea, din PSD, care a revolutionat traficul din Bucuresti si transportul public in 6 luni. strazile sunt pavate, curate, metroul e extins, avem centura, s-a facut prelungirea ghencea, intersectia de la domnesti, totul e lapte si miere. Oamenii de acolo n-au huiduit-o degeaba, mai ales ca Luni e destul de fresh fata de Sambata, unde jumate din populatia tarii a fost numita "sobolan" de master chef-ul partidului. Acum intelegi de ce a fost huiduita ? Daca era primarul din NY sau Amsterdam probabil ca nu era nicio problema.
      • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult