Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Gabriela Firea și Elena Udrea, aceeași reacție după ce au fost huiduite pe Național Arena la șapte ani distanță: „Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”

Marți seară, Gabriela Firea a fost huiduită pe Arena Națională, unde 20.000 de români veniseră să o vadă pe Simona Halep și să o sărbătorească după victoria din finala de la Roland Garros. Momentul a fost asemănător cu unul petrecut în urmă cu șapte ani, tot pe Arena Națională. Atunci Elena Udrea a fost huiduită la Gala Bute. 

Imagine: Mihai Keller

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a spus atunci Elena Udrea, care a fost condamantă pe 5 iunie la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”.

„Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”, a scris pe Facebook și primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o postare în care dădea vina pe soroșiști și pe „cetățeni cu venin” infiltrați pe Arena Națională special ca să îi compromită evenimentul. După ce a primit nenumărate comentarii negative la postare, Gabriela Firea și-a închis contul de Facebook.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Primăreasa a căpătat exact ceea ce merită, dispreţul oamenilor cinstiţi. La fel ca Udrea, acum şapte ani.
    P.S. - Tare mi-ar plăcea ca analogia să meargă până la capăt!
    • Like 0
  • sa speram ca infunda puscaria la fel ca udrea, colega ei de parlament.
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Firea a gresit. Nu avea ce sa caute pe scena alaturi de Halep. Putea sa ii inmaneze orice, insa, la primarie, nu acolo, pe stadion.Era momentul Simonei si numai al ei. Dar cred ca avem prea multe pretentii la doamna primar !
    • Like 0
  • Ionel check icon
    Este o mare deosebire intre cele 2 evenimente. Primul a fost ceva organizat, un meci ce a avut loc, cu un deznodamant ce nu putea fi dat ca sigur, victoria lui Bute. Al doilea, o consecinta a unui meci, castigat de un conational care a creat si ceeaza faima tarii. Indiferent cine era primar nu ar fi trebuit huiduit pentru ca a "cazut rau " in exterior pentru tara, dar, intr-o oarecare masura, si pentru sarbatorita. Dar, suntem romani si ne caracterizeaza ! Retineti ca nu sunt fan al actualului primar general.
    • Like 0
    • @ Ionel
      Pai nu e indiferent cine era primar, e gabi firea, din PSD, care a revolutionat traficul din Bucuresti si transportul public in 6 luni. strazile sunt pavate, curate, metroul e extins, avem centura, s-a facut prelungirea ghencea, intersectia de la domnesti, totul e lapte si miere. Oamenii de acolo n-au huiduit-o degeaba, mai ales ca Luni e destul de fresh fata de Sambata, unde jumate din populatia tarii a fost numita "sobolan" de master chef-ul partidului. Acum intelegi de ce a fost huiduita ? Daca era primarul din NY sau Amsterdam probabil ca nu era nicio problema.
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult