Sari la continut

Ne vedem live pe Republica!

Facem anul ăsta un pas mai departe în această călătorie care ne-a unit: construirea unul loc al dezbaterii, al schimbului de idei, al bunului-simț. Lansăm un nou spațiu unde ne putem întâlni. Comunitate.republica.ro este locul unde ne vedem live.

GALERIE FOTO. Protestul din Capitală în imagini. Poliția a anunțat deschiderea de dosare penale inclusiv pentru distrugeri și furt calificat

Protest cu vandalizări in Bucuresti

Foto Inquam Photos/Bogdan Buda

Bogdan Berechet, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a anunțat că după protestele de luni seara din Capitală au fost deschise dosare penale pentru mai multe infracțiuni, inclusiv distrugeri și furt calificat, transmite Biziday.ro. 188 de persoane au fost conduse la audieri.

La protestul din Capitală împotriva măsurilor de protecție au participat circa 1.500-2000 de oameni, potrivit autorităților. După miezul nopții, la Piața Unirii au izbucnit violențe între o parte dintre manifestanți și jandarmi. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au reținut pe unii dintre participanți.

Aflați și

„La un moment dat, trei persoane din grup au schimbat direcția de deplasare. Au fost interceptați de jandarmi, moment în care au devenit violenți. Grupul de protestatari a atacat cu pietre forțele de ordine. La acest moment avem identificate 188 de persoane. 12 jandarmi au fost răniți, dar nu au necesitat internarea. Toate acțiunile noastre sunt pentru siguranța cetățeanului”, a declarat colonelul Ion Stegăroiu, șeful Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, şi parlamentarul Diana Şoşoacă. 

Jandarmeria Română a anunțat că luni au avut loc proteste în total în 70 de localităţi, fiind aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de amenzi, în valoare totală de peste 400.000 de lei, pentru mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ar trebui sa vina jandarmeria cu supa calda.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult

Copii talentați

„Am descoperit un număr foarte mare de copii extraordinar de talentați, performanți, competitivi - și mulți dintre ei nedescoperiți până acum. Pentru că mai ales cei din zona rurală sau din urbanul mic au șanse slabe să participe la olimpiadele tradiționale, creion-hârtie - însă au putut participa fără opreliști la olimpiada digitală”, explică Dragoș Iliescu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Învingător

„Am fost un caz mai complicat. Ce pot eu să afirm este ca domnul profesor doctor a fost dirijorul unei orchestre, după mine impresionante, pentru ca eu am accesat aproape toate disciplinele spitalului în afecțiunea pe care am avut-o eu”, se destăinuie Marin Florin.

Citește mai mult