Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

GALERIE FOTO. Protestul din Capitală în imagini. Poliția a anunțat deschiderea de dosare penale inclusiv pentru distrugeri și furt calificat

Protest cu vandalizări in Bucuresti

Foto Inquam Photos/Bogdan Buda

Bogdan Berechet, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a anunțat că după protestele de luni seara din Capitală au fost deschise dosare penale pentru mai multe infracțiuni, inclusiv distrugeri și furt calificat, transmite Biziday.ro. 188 de persoane au fost conduse la audieri.

La protestul din Capitală împotriva măsurilor de protecție au participat circa 1.500-2000 de oameni, potrivit autorităților. După miezul nopții, la Piața Unirii au izbucnit violențe între o parte dintre manifestanți și jandarmi. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au reținut pe unii dintre participanți.

Aflați și

„La un moment dat, trei persoane din grup au schimbat direcția de deplasare. Au fost interceptați de jandarmi, moment în care au devenit violenți. Grupul de protestatari a atacat cu pietre forțele de ordine. La acest moment avem identificate 188 de persoane. 12 jandarmi au fost răniți, dar nu au necesitat internarea. Toate acțiunile noastre sunt pentru siguranța cetățeanului”, a declarat colonelul Ion Stegăroiu, șeful Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, şi parlamentarul Diana Şoşoacă. 

Jandarmeria Română a anunțat că luni au avut loc proteste în total în 70 de localităţi, fiind aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de amenzi, în valoare totală de peste 400.000 de lei, pentru mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ar trebui sa vina jandarmeria cu supa calda.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult