Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

GALERIE FOTO. Protestul din Capitală în imagini. Poliția a anunțat deschiderea de dosare penale inclusiv pentru distrugeri și furt calificat

Protest cu vandalizări in Bucuresti

Foto Inquam Photos/Bogdan Buda

Bogdan Berechet, șeful Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, a anunțat că după protestele de luni seara din Capitală au fost deschise dosare penale pentru mai multe infracțiuni, inclusiv distrugeri și furt calificat, transmite Biziday.ro. 188 de persoane au fost conduse la audieri.

La protestul din Capitală împotriva măsurilor de protecție au participat circa 1.500-2000 de oameni, potrivit autorităților. După miezul nopții, la Piața Unirii au izbucnit violențe între o parte dintre manifestanți și jandarmi. Forțele de ordine au răspuns cu gaze lacrimogene și i-au reținut pe unii dintre participanți.

Aflați și

„La un moment dat, trei persoane din grup au schimbat direcția de deplasare. Au fost interceptați de jandarmi, moment în care au devenit violenți. Grupul de protestatari a atacat cu pietre forțele de ordine. La acest moment avem identificate 188 de persoane. 12 jandarmi au fost răniți, dar nu au necesitat internarea. Toate acțiunile noastre sunt pentru siguranța cetățeanului”, a declarat colonelul Ion Stegăroiu, șeful Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.

În Bucureşti şi în alte oraşe, protestele faţă de restricţiile impuse în contextul pandemiei au început concomitent, luni, la ora 17:00. Între protestatari s-au aflat iniţial liderul AUR, George Simion, şi parlamentarul Diana Şoşoacă. 

Jandarmeria Română a anunțat că luni au avut loc proteste în total în 70 de localităţi, fiind aplicate organizatorilor şi participanţilor 650 de amenzi, în valoare totală de peste 400.000 de lei, pentru mai multe încălcări ale legislaţiei în vigoare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Ar trebui sa vina jandarmeria cu supa calda.
    • Like 0


Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult