Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Garda de Fier n-a avut internet

Cum vă numiți dumneavoastră, doamnă? Doamna răspunde: Oana Bîzgan. Ăsta e numele dumneavoastră întreg? Doamna răspunde: Mă numesc Oana Mioara Bîzgan Gayrol. Nu e destul de mioritic? Aha. Vă numiți Gayrol. Ce nume aveți, candidații ăștia din partidul dumneavoastră, Clotilde, Gayrol, Armand, Wagner... Da` niște Radu, niște Nicolae sau Ionescu n-aveți p-acolo?

N-aveți, că sunteți agenții lui Soros. Cum sunt și în guvernul lui Julien Cioloș. Și la Cotroceni, oamenii lui Klaus Werner. Nu sunteți doar inamici politici, sunteți trădători de țară, vindeți România multinaționalelor și evreului Soros. O să plătiți pentru asta.

Acest tip de discurs nu s-a mai auzit în politica românească de aproape 80 de ani: acuzarea oamenilor pentru simplul fapt că poartă un nume. Despre Cioloș se spune că nu e român, e bruxelez, deci varză, francez, euroez. Democrațiile liberale vestice sug sângele românilor adevărați prin iudeomasoneria care a împânzit țara.

Dintr-odată, președintele Iohannis bagă de seamă că ne-au cam luat străinii pământul.

Cu o viață de om în urmă, modelul era Germania lui Adolf Hitler, conducătorul care se identifica cu un întreg popor pur etnic. Acum, curentul pro Rusia lui Putin, manifest în Moldova, Bulgaria, Ungaria, Serbia, străbate și România, după decenii de rusofobie. Mâna de fier naționalistă ca alternativă a democrației liberale este ceea ce atrage la autocratul sovietic. Unde mai pui că tocmai i se găsiră niște origini românești lui Vladim Vladimîci, pe strămoșii lui cică îi chema Putină...

Partidele se întrec în românolatrie pentru cucerirea unui electorat din care 3 milioane se pronunță în favoarea consfințirii în Constituție a statutului de untermensch pentru homosexuali. 

O astfel de ideologie poate deturna fenomenul unic al luptei anticorupție dusă de organele de Justiție în ultimii ani: coruptul este de fapt străinul, este neromânul, este diferitul, este necredinciosul, iar bunii români sunt victimele lui Kovesi, alt nume care nu e daco-roman. Și asta se poate întâmpla fulgerător, de pildă, dacă un singur rând din lucrarea de doctorat a șefei DNA ar fi declarat oficial ca plagiat.

La rândul său, UDMR lansează în premieră în limba română, nu în maghiară, lozinci secesioniste: Salvăm Clujul de București! Salvăm Oradea de București! Taxele noastre să îmbogățească Ardealul, nu Capitala!

Bucureștiul bampir suge, carevasăzică, sângele ardelenilor, români și maghiari.

De asemenea, sunt tot mai vocali cei care salvează agresiv Biserica Ortodoxă Română, pe care n-o atacă nimeni...

Naționalism, xenofobie, antioccidentalism, segregaționism, ortodoxism intolerant, un cocteil care a mai făcut explozie în conștientul românilor.

Și Garda de Fier n-a avut internet.

Dar ce mai contează toate astea, de vreme ce românii vor avea 5 zile libere de Ziua lor Națională...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult