Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Apostolii Sfintei Șpăgi

La aproape 20 de ani de când un sobor de ștabi pesediști, în cap cu Adrian Năstase și Miron Mitrea, mărșăluia în jurul infractorului de partid Gabriel Bivolaru, solidarizându-se cu el în drumul spre Parchet, Tribunal și, finalmente, pușcărie, într-o încercare trufașă de a intimida Justiția, un grup de presiune format din 30 de inși în uniformă preoțească au făcut același lucru pentru urmăritul penal Teodosie, acuzat de șpagă.

Năstase și Mitrea au ajuns, ulterior, și ei la închisoare, ca mitarnici; cu acești 30 de apostoli ai Sfintei Șpăgi ce se va întâmpla?

Spun că vor să-l apere pe Teodosie și BOR. Dar i-a atacat cineva? Prelatul e supus unei proceduri judiciare în care poate fi introdus oricare cetățean, conform legilor statului. Și apărat, probabil, la banii lui, de o ciurdă de avocați. Va fi găsit vinovat de Justiție, sau nu.

Gașca în sutane care îl „protejează” ca niște bodigarzi, nu face, prin acest gest, decât să confirme că Șpagoveanu își merită numele. Când se încearcă influențarea Justiției, concluzia care se impune este vinovăția respectivului.

Patriarhia nu suflă un cuvânt despre „escortă”, aprobând-o tacit. Oamenii Domnului sunt mai presus de lege. Un preot nu ia șpagă, primește banii în numele Bunului Dumnezeu, acesta e mesajul ortodox al Bisericii.

Care se comportă ca un partid parlamentar când DNA solicită ridicarea imunității unuia de-al lor.

BOR, singurul partid din România, întotdeauna la putere, niciodată în opoziție.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult