Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Gari Kasparov indică data la care Putin va anunța victoria: „Sunt aproape sigur de asta”

Kasparov G

Foto Getty Images

Autoritățile ruse au înțeles deja că războiul cu Ucraina nu poate fi câștigat așa cum a fost planificat inițial. „Dar dictatorii sunt fascinați de aniversări, motiv pentru care scopul propagandistic al lui Putin este să anunțe victoria pe 7 octombrie. Adică la împlinirea vârstei de 70 de ani”, a declarat vineri disidentul rus Gari Kasparov.

„Sunt aproape sigur de asta, pentru că dictatorii iubesc (diferite) aniversări. Cred că în cele din urmă s-a impus un oarecare bun simț la Kremlin și acolo s-a observat că nu este posibil să învingi Ucraina la scara care inițial s-a dorit a fi realizată. Aceasta înseamnă că, în opinia autorităților ruse, este acum necesar să se asigure câștiguri teritoriale, să se dezvolte și să se negocieze dintr-o poziție de forță. Putin crede că da, victoria va fi declarată pe 7 octombrie”, a spus Kasparov într-un interviu acordat portalului ucrainean obozrevatel.com.

Trebuie remarcat faptul că așteptări similare au apărut și înainte

Vladimir Putin urma să anunțe victoria pe 9 mai, când Rusia sărbătorește Ziua Victoriei. 9 mai este o dată cu însemnătate deosebită pentru ruși. Cu toate acestea, nimic de acest fel nu s-a întâmplat. Iar Rusia continuă războiul în Ucraina.

Potrivit lui Gari Kasparov, evenimentele recente de pe front, și anume atacurile de succes ale ucrainenilor cu ajutorul lansatoarelor de rachete americane HIMARS, au provocat panică în rândul rușilor și le-au oprit ofensiva.

„Totul merge prost conform planului”, a subliniat fostul mare maestru de șah

„Săptămânile următoare vor aduce soluții decisive. Eliberarea Hersonului de către trupele ucrainene poate deveni un punct de cotitură în acest conflict”, a adăugat Gari Kasparov.

Kasparov a fost unul dintre cei mai mari jucători de șah din istorie, campion mondial și un lider de multă vreme al clasamentului mondial de șah. După ce și-a încheiat cariera sportivă, s-a implicat în activități politice. Kasparov este unul dintre liderii opoziției ruse anti-Kremlin. Locuiește permanent în străinătate.

Articol publicat ințial pe project-e.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nume check icon
    Acest razboi este prezentat in media la fel ca tabloidele din revistele de sport - bineinteles ca nu lipsesc amantele, vilele, iahturile, etc - si umplem si site-urile cat de cat respectabile ca republica.ro cu astfel de articolase mai mult decat slabe.
    • Like 1
  • Povesti cu ,pesti .
    • Like 1
  • O altă predicţie precisă.
    • Like 1


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult