Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

GENERAȚIA B. Un absolvent de Management câștigă bani dintr-o afacere de nișă: plimbatul câinilor

Generația B este generația românilor care și-au luat destinul în propriile mâini. Ei sunt motorul evoluției, sunt cei care depășesc obstacole și cei care fac lucrurile să se întâmple. Oriunde s-ar afla, în țară sau în afara ei, acești oameni arată imaginea unei Românii care merge înainte.

Îi scoatem în față, le facem portretele, îi prezentăm pentru ca alții să își găsească inspirația în exemplele lor. De la ei vei învăța cum să faci un business, vei vedea ce înseamnă viziune, inovație și dorința de a reuși.

Sissi tocmai s-a întors după plimbarea de la prânz, de o oră. Azi a parcurs trei kilometri și jumătate pe marginea lacului și este obosită.

„Un cățel obosit este un cățel fericit”, ne asigură Florin Gheorghe, în timp ce desprinde de la zgarda lui Sissi dispozitivul GPS. Stăpânul lui Sissi va primi în curând pe email raportul de activitate ce include traseul parcurs de patruped.

Florin, care este absolvent al Facultății de Management, a lucrat timp de 10 ani în telecomunicații, iar din aprilie anul acesta a demarat o afacere - dog walking. Firma sa, Dogdi, oferă servicii de plimbat, cazare şi transport pentru câini în București. 

„Ideea mi-a venit după ce am văzut că mulți dintre apropiații și prietenii mei care aveau deja sau adoptau câini nu aveau timp să îi plimbe”, spune Florin. Afacerea a început-o prin aprilie, la scurt timp și-a lansat și site-ul - dogdi.com  - și un cont de Facebook.


Timp de șase luni a făcut singur toată munca, ca să vadă ce probleme pot apărea, iar acum spune că are peste 10 colaboratori – dogwalkeri. Fiecare, în medie, plimbă câini între 3 și 7 ore pe zi.

Concurența se simte și pe această piață. Dacă în urmă cu trei ani tariful pentru o oră de plimbat câini era de 150 de lei, acum prețurile au scăzut.

La DogDi tarifele sunt de 25 de lei pentru o plimbare de jumătate de oră și 30 de lei pentru o oră de plimbare.

„Oferim și un pachet săptămânal, cu cinci plimbări de câte o oră, cu un discount de 10 la sută. 35 de lei este ziua de grădiniță, adică stăpânul aduce cățelușul dimineața și îl ia înapoi seara. O noapte de cazare costă 50 de lei. Sunt persoane ce pleacă în concediu și își lasă cățelul la noi, tot în concediu”, zâmbește Florin, care speră să își crească numărul de colaboratori și să își extindă afacerea cât mai repede și în alte orașe.

„Cazarea peste noapte se face la dogwalker acasă, acesta este avantajul față de alte servicii de cazare pentru câini”.

Persoanele care apelează la serviciile lui sunt oamenii cu dare de mână, ocupați, iubitori de câini, din diverse domenii de activitate.

„Inițial au fost întrebări din partea celor interesați, rețineri. Cei ce au apelat la serviciile noastre transmit din vorbă în vorbă. Facebook-ul este ca o oglindă. Dacă s-ar întâmpla ceva, ar apărea acolo. Nu doar de bine, ci și de rău”, spune el. 

Unii dintre colaboratorii săi lucrează part time, după sau înainte de job. La o plimbare nu este luat mai mult de un câine, cu excepția cazurilor în care stăpânul are mai mulți.


Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Maria Drăghici

Maria Drăghici n-a împlinit nici doi ani și are deja trei operații pe cord deschis. Culmea, e un copil vesel, care știe să se bucure de fiecare moment și, mai mult decât orice altceva, e un copil iubit. De fratele ei și de părinții ei, care, de la nașterea copilei, trăiesc cu ochii deschiși un coșmar adevărat.

Citește mai mult

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult