Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Gimnastică la sol. Ana Maria Bărbosu „a avut la gât” medalia de bronz pentru mai puțin de un minut. Arbitrii au acceptat apoi o contestație a SUA la nota gimnastei Jordan Chiles și românca a ajuns pe locul 4

Ana Barbosu - celebrand cateva secunde medalia de bronz, inainte de a afla ca a ajuns pe locul 4

În imagine, Ana Bărbosu, înainte să afle că a pierdut medalia de bronz, în competiția la sol/ Foto: Mickael Chavet / Zuma Press / Profimedia

Gimnasta Ana Bărbosu a avut luni, pentru mai puțin de un minut, medalia de bronz, în finala de gimnastică la sol, însă după ce delegația americană a făcut contestație la nota primită de Jordan Chiles, sportiva din România a ajuns pe locul 4, iar Chiles a urcat pe locul 3, de pe locul 5.

UPDATE: Un fragment din interviul acordat de Ana Bărbosu pentru corespondentul TVR, după finala la sol: 

Reporter: Ești dezamăgită, aveai deja tricolorul pe tine...

Ana Bărbosu: Da, a fost un vis împlinit pentru mine, iar după aceea arbitrii au deschis altceva.

Reporter: Ce simți în aceste momente?

Ana Bărbosu: Cred că nimeni nu-și poate da seama, nu își poate imagina cât de greu poate să fie acest moment, dar în același timp am reușit să ajung la finala olimpică, ceea ce nu mă așteptam și am ajuns pe locul 4, nici asta nu mă așteptam, doar ca să mă văd acolo și după aceea să se facă o schimbare, ca să fie altcineva... E un pic greu.

Reporter: E mai mult decât te-ai așteptat...

Ana Bărbosu: Da, este clar mai mult decât mă așteptam. Aveam înainte griji să nu fiu pe nouă, mai jos decât m-am calificat și de aia când am văzut că am reușit să-mi fac exercițiul foarte bine și că am avut o notă meritată, m-am bucurat de momentul care trebuia să fie.

Reporter: Poate trebuia dificultatea să fie mai mare?

Ana Bărbosu: Eu mi-am făcut cât de bine am putut treaba, a fost maxim din ce am putut, eu mi-am făcut (exercițiul - n.n.) cât de bine am putut. Adică nu cred că are cineva ce să-mi reproșeze.

STIREA INITIALA

În imagini surprinse de fotoreporterii prezenți la competiția de la Paris și difuzate în fluxul Profimedia, Ana Bărbosu apare sărbătorind, cu tricolorul în spate, în timp ce credea că tocmai a câștigat medalia de bronz în finala la sol, pe Arena Bercy din Paris. Câteva secunde mai târziu avea să afle că locul 3 îi revenea sportivei Jordan Chiles (SUA), iar Ana ajungea pe locul 4.

Foto: Mickael Chavet/ZUMA Press Wire/S / Shutterstock Editorial / Profimedia

captura TVR1

Tot la gimnastică la sol, Sabrina Maneca Voinea a fost notată iniţial cu 13.700, iar antrenorii români au depus contestaţie. Arbitrii nu au modificat însă nota, iar Sabrina a încheiat finala de gimnastică la sol pe locul 5.

Rebeca Andrade (Brazilia) a cucerit medalia de aur la sol (14.166), Simone Biles (SUA) - medalia de argint (14.133), iar Jordan Chiles (SUA) a obținut medalia de bronz (13.766).

În finala la bârnă, Sabrina Maneca Voinea a fost pe locul 8.

gimnasta Sabrina Voinea/ foto: Francisco Seco / AP / Profimedia

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult