Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Google finanțează proiectul Republica Audio și smart Advertising

Google Digital News Innovation Fund

photo icon Google Digital News Innovation Fund

820 de proiecte au fost depuse din 29 de țări europene în această rundă a Google Digital News Innovation Fund.

Între proiectele care primesc finanțare este și cel gândit de noi la Republica.

Simplitatea utilizării canalului de comunicare - aceasta e cheia viitorului în jurnalism.

Și deși pare paradoxal, pentru că vine din partea unui reprezentant al breslei care se plânge constat că tehnologia a pus în genunchi presa, tocmai tehnologia e cea trebuie să readucă plăcerea consumului conținutului de calitate.

Iar miza pentru noi, jurnaliștii, este să găsim cea mai simplă cale să ne facem vocea auzită, dar și să vă auzim vocea.

Imaginați-vă o lume în care vorbiți cu cel care vă scrie, în care învățăm împreună, noi, jurnaliștii, voi, consumatorii de informație, că inteligența artificială e un produs al provocării minții umane, iar adevărul e un spectacol al bunului simț.

În cei aproape trei ani de Republica am descoperit cu bucurie inteligența și bunul simț al celor peste un milion de cititori unici care în fiecare lună vizitează platforma, a celor peste 350 de contributori care își scriu gândurile aici și asta ne motivează și ne face să mergem mai departe.

Așa cum scrisul este unic, felul în care fiecare își așează ideile e unic, vocea care transmite forța cuvântului e unică.

Ce ar fi dacă l-ați și asculta, de pildă, pe Cristian Tudor Popescu, dacă ați putea să o faceți într-un mod mod cât se poate de firesc, atunci când sunteți în mașină, rugând cu vocea platforma să dea play ultimului editorial audio, sau să vă amintească mai târziu că îl puteți asculta? 

Pare simplu, auzim zilnic de Inteligență Artificială sau Machine Learning, interacționăm cu Siri pe iPhone sau cu Asistentul Google pe telefoanele cu Android.

Ce vom face noi este să integrăm Inteligența artificială în inima platformei Republica și să deschidem o nouă line de conținut, cea audio. Conținut unic, audio, citit de oameni care de obicei scriu.

Asta e o parte a proiectului finanțat de Google.

O altă dimensiune a acestui proiect, una la care s-au uitat cu foarte mare atenție cei de la Google DNI Fund este partea de smart advertising. Vom introduce inteligența artificială și în partea de publicitate.

Am să fac aici o mică paranteză, o mențiune importantă: credem cu tărie în presa independentă, Republica este o platformă independentă, are patru fondatori, subsemnatul și trei colegi și prieteni alături de care îmi face plăcere să lucrez în fiecare zi: Cristian Tudor Popescu, Florin Negruțiu și Alex Livadaru. Este o platformă gratuită, nu avem un paywall, nu avem subscripție. Avem în schimb publicitate, peste o sută de branduri românești sau internaționale își expun constant mesajele pe Republica.

O publicitate care nu agasează, nu aleargă după tine, ci una care este integrată pentru a ajunge la cei interesați. De acum doi ani am gândit și introdus formate publicitare care și-au dovedit eficiența și chiar au devenit un standard pentru piața din România, fiind folosite acum de majoritatea publicațiilor locale.

Vom merge însă mai departe și vom lansa un nou tip de advertising. Pentru acest proiect am primit finanțarea Google.

Am primit cu bucurie vestea pentru că asta înseamnă o confirmare în plus a faptului că ceea ce noi am gândit este viabil.

Detalii despre Google Digital News Innovation Fund găsiți aici, detalii despre proiectul Republica am să vă dau în curând.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Respectele mele, domnilor! Abia aștept să vă ascult. Cred că puteți începe deja să adăugați partea audio la articole, chiar și fără AI, ML și alte rachete.
    • Like 0
  • Respectele mele, domnilor! Abia aștept să vă ascult. Cred că puteți începe deja să adăugați partea audio la articole, chiar și fără AI, ML și alte rachete.
    • Like 0
  • Respectele mele, domnilor! Abia aștept să vă ascult. Cred că puteți începe deja să adăugați partea audio la articole, chiar și fără AI, ML și alte rachete :-)
    • Like 0
  • Nu o sa repet felicitarile de mai jos , desi site-ul asta este o pata de culoare placuta in peisajul media autohton. Numai faptul ca citesc si comentez aproape zilnic pe acest site , spune tot ce trebuie.
    Mi-as permite totusi sa fac niste observatii constructive , care oglindesc cumva asteptarile mele .
    In ultimul timp nu prea am ocazia sa citesc lucruri interesante, calitatea postarilor a scazut un pic (perceptia mea) si desi numarul contributorilor s-a largit , nu prea putem vorbi despre calitate ci mai ales despre cantitate. Autorii fondatori au cam uitat sa scrie editoriale .
    In rest numai de bine !
    • Like 0
  • Thrill check icon
    Bravo, felicitări!
    • Like 0
  • Bravo, felicitări ! Sunteți profesioniști, serioși, imparțiali !
    • Like 0
  • Cristina check icon
    FELICITĂRI!!!
    • Like 0


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult